Megbeszéljük - Bolgár nélkül

5 / 40 oldal Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 22 ... 40  Next

Go down

Na, ja... Mi meg itthon rohadunk....

Témanyitás by Jóska.bá on 2015-06-25, 18:58

Trollirtó írta:
Gejza írta:

A TMK-sok Angliába költöztek.
Smile
A balatoni pincérek Ausztriába, a TMK-sok Angliába...

Very Happy Very Happy Shocked
avatar
Jóska.bá
Admin

Hozzászólások száma : 7352
Join date : 2015. May. 10.
Age : 68

Felhasználó profiljának megtekintése http://megbeszeljuk.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Hajdúböszörmény vezetője lett az év polgármestere

Témanyitás by DKW on 2015-06-25, 18:40

Kiss Attila (Fidesz-KDNP), Hajdúböszörmény vezetője kapta az év polgármestere, Fidrus Péter Ózdról az év alpolgármestere, Lovász István, Pécs jegyzője pedig az év jegyzője díjat a 21. Városi polgármesterek randevúja elnevezésű rendezvényen csütörtökön Pécsett.
avatar
DKW

Hozzászólások száma : 805
Join date : 2015. May. 24.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Így változik a csatornakiosztás!

Témanyitás by DKW on 2015-06-25, 18:38

Július 4-től az M4 Sport csatornával, később pedig az M6 csatornával is tovább bővül a közmédia kínálata - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és a Magyar Kábelkommunikációs Szövetség (MKSZ) szerdán az MTI-vel. A digitálistévé-szolgáltatásoknál július 1-jétől az első csatornahelyekre kerülnek a közszolgálati műsorok.
avatar
DKW

Hozzászólások száma : 805
Join date : 2015. May. 24.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

TARLÓS: ORBÁN KÖRNYEZETÉBŐL ÜZENTEK, NE JÁRTASSAM A SZÁM

Témanyitás by DKW on 2015-06-25, 18:36

Tarlós István főpolgármester szerint az ígéretekkel ellentétben nem valósult meg a konzultáció a kormánnyal a fontos budapesti kérdésekről, a rossz kommunikáció miatt pedig a fővárosi tömegközlekedés hosszú távú finanszírozásáról sem születhetett meg a megállapodás.
A városvezető erről szerdán az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt.
A főpolgármester csodálkozását fejezte ki, amiért még mindig nem jött létre a megállapodás a fővárosi tömegközlekedés hosszú távú finanszírozásáról, noha az előző héten még ennek az ellenkezője látszott.
Tarlós István azt mondta, valakitől olyan üzenetet kapott, hogy ha "Budapest járatja a száját", akkor kevesebb uniós támogatást kap. "Ezt meg lehet lépni, a kassza kulcsa nem nálunk van, de akkor nehéz lesz világbajnokságot, olimpiát rendezni" - tette hozzá.
A politikus nem mondta meg, kire gondol, de szerinte kimondatlanul is mindenki tudja, hogy ki lehet az Orbán Viktor környezetében, aki rendszeresen pontatlanul informálja a miniszterelnököt és ez rontja a kommunikációt.
Nyomatékosította, nem a miniszterelnöknél kell keresni a hibát, hiszen Orbán Viktor eddig minden évben közbeavatkozott és a BKV minden évben megkapta azt a pénzt, amivel talpon maradhatott. Megjegyezte továbbá, hogy a tömegközlekedés finanszírozásával jövőre lehetnek először gondok, addigra ugyanis már csak a fejlesztési forrásokból lehetne pótolni a hiányt.
Tarlós István ismét kifejtette, a fővárosi tömegközlekedés "nem passzió", aminek egy részét az állam átvállalja, hanem Budapest törvényben előírt kötelessége, aminek egy részét a költségvetésből kellene finanszírozni az oktatáshoz és az egészségügyhöz hasonlóan.
Ezzel szemben nevetségesnek nevezte azt a felvetést, hogy a BKV hiányának rendezésről a kerületekkel és az agglomerációval kellene megegyeznie a fővárosnak. Előbbiek polgármesterei ugyanis ott ülnek a közgyűlésben, míg utóbbi településeknek törvény tiltja a hasonló kiadásokat - fejtette ki.
A politikus kiemelte, a főváros büdzséjéből 26 éve hiányzik egy komoly összeg a közlekedési kiadásokra. Szerinte ezt a korábbi városvezetés működési hitelekkel oldotta meg, míg 2010 óta nem vettek fel ilyet. Tarlós István köszönetet mondott az államnak, amiért átvállalta a BKV korábbról származó adósságát és elmondta, a következő lépésben azért kell megoldást találni a finanszírozásra, hogy a város ne a fejlesztésre szánt forrásait költse a működésre.
Elmondta, a budapesti tömegközlekedés évente 140-150 milliárd forintba kerül, amit szerinte néhány vidéki politikus nem ért meg és úgy gondolja ebből 20 milliárd forintot le lehetne faragni. Ez nem igaz, és az is legenda, hogy a BKV még mindig egy pazarló szocialista nagyvállalat lenne - fejtette ki.
Hangsúlyozta, a korábbi városvezetéssel ellentétben a jelenlegi városháza nem kívánja becsapni a kormányt és nem tapsolja el a BKV-kiadásainak fedezetét.
Tarlós István magát a kormánnyal és a miniszterelnökkel szemben is lojálisnak nevezte és kijelentette, Budapest és az ország érdekei megegyeznek.
A főpolgármester közölte, a 3-as metró felújítása ügyében július 9-én várható döntés. Ezzel kapcsolatban azt kérte az illetékes minisztertől, hogy "bármennyire idegenkedik Budapesttől", mégis minél hamarabb bocsássa a város rendelkezésére a 2-es metró szerelvényeinek vásárlásából felszabaduló összegeket a felújításra, mert mindkét ajánlat magasabb a 60 milliárd forintos kormánygaranciánál.
Tarlós István emellett köszönetet mondott Orbán Viktornak, amiért 125 milliárd forint uniós forrást vehetnek igénybe a 3-as metró infrastrukturális felújítására. Szólt továbbá arról is, hogy a felújított szerelvényekre 25-30 év garancia lesz, továbbá megjegyezte, az észtek árajánlata tűnik talán jobbnak, de a cégnek referenciaproblémája van, a munkák ukrajnai elvégzése pedig veszélyeket rejthet.
Az olimpiáról szólva Tarlós István elmondta, tavaly decembertől a Budapesthez hasonló közepes nagyságú városok is sikerrel indulhatnak a játékok rendezéséért, ezért nem tartja esélytelennek a pályázást. Szerinte ugyanakkor óvatos optimizmusnak és széleskörű összefogásnak kell kísérnie az indulást. Nem szabad aktuálpolitikai idétlenkedésre felhasználni az olimpiát - fogalmazott, hiszen az az idegenforgalomnak, az infrastruktúra fejlesztésének és a magyar sport elismerése szempontjából is kiemelkedően jó lenne.
avatar
DKW

Hozzászólások száma : 805
Join date : 2015. May. 24.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Kacifántos utcaátnevezés Újpesten

Témanyitás by DKW on 2015-06-25, 18:34

Az újpesti önkormányzat mai ülésén átnevezte az Úttörő utcát, mert a Magyar Tudományos Akadémia 2013. áprilisi állásfoglalása alapján az Úttörő utca nevet közterületi elnevezésként nem javasolt használni. Az utca új neve Úttörő utca lett.
Maradt tehát az utca régi neve, de most mást gondolnak mögé, mint 1974-ben, amikor a fővárosi tanács átnevezték az Új Úttörő közt Úttörő utcává, kommentálta döntést az Indexnek Wintermantel Zsolt polgármester.
Az előterjesztés indoklása pedig így szól:
"Az utca elnevezését indokolja a mindenki számára pionír szó, amelynek magyarítása az úttörő. A pionírok valóban utat törő emberek voltak a szó valódi és átvitt értelmében. A katonaságnál az utászok, vagy azok a telepesek, akik utat törve az ismeretlen vidéken, a vadonban, a civilizáció terjedésének éllovasai voltak.
Úttörők azok is, akik a tudomány, a művészet vagy a társadalom terén hoztak, teremtettek valami újat, nyitottak utat új irányzatoknak, gondolatoknak, eszmeiségnek. Újpest is büszkélkedhet ilyen pionírokkal. Úttörő volt ebben az értelemben Károlyi István, Semsey Aladár, Aschner Lipót, Lőwy Izsák, vagy Ugró Gyula is."
avatar
DKW

Hozzászólások száma : 805
Join date : 2015. May. 24.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Kiszolgáltatva: közmunkással építtette a házát a polgármester?

Témanyitás by DKW on 2015-06-25, 18:31

Közhasznú munkásként a polgármester és családtagjai házánál kellett dolgoznia - állítja egy dél-somogyi férfi, aki a falusi közmunkások kiszolgáltatottságára szeretné felhívni a figyelmet.A férfi állítása szerint faluhelyen gyakoriak a visszaélések a közmunkában, s nem csak abban: a szociális tűzifa osztásakor nem egyszer előfordult a településükön, hogy két köbméter átvételét iratták alá, de csak egy köbmétert kaptak a rászorulók.
avatar
DKW

Hozzászólások száma : 805
Join date : 2015. May. 24.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Megbeszéljük - Bolgár nélkül

Témanyitás by Trollirtó on 2015-06-25, 18:31

DKW írta:Tiffán azzal indít, hogy "nem tűröm el, hogy engem és társaimat - akik a szívünket kitettük az Ős-Dráva program sikere érdekében - nap mint nap megalázzanak! Többek között olyan politikai szereplők, akik a közéleti kurválkodáson kívül semmihez sem értenek, és semmit nem tettek még le az asztalra". Aztán a baranyai megyei helyzetet felvázolva azzal folytatja, hogy "büntetett előéletű firkászok faggatnak a hülye és aljas kérdéseikkel naponta. Ha pedig megrendelés érkezik ezekhez a bűzlő médiumokhoz - sajnos sokszor kormánypárti oldalról -, ők rögtön ugranak, s ordas hazugságokat terjesztenek rólunk. (Amúgy tudjuk, kik osztják az észt a megyében közülünk. Összesen két emberről van szó…Pedig nem egy pártban vannak, mégis ők osztják le a lóvét... Ha kell, a sajátjaikra törnek, csak azért, hogy mások semmit se tehessenek (((Viktor! Vedd már észre!!!Ezek maffiózók!!!!)))".
Díjaztam a fickót, amíg CSAK borász volt...
És persze CSAK a borát...
avatar
Trollirtó

Hozzászólások száma : 5217
Join date : 2015. May. 12.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Viktor, ezek maffiózok! - Tiffán Zsolt képviselő példátlan kifakadása a Facebookon

Témanyitás by DKW on 2015-06-25, 18:26

Tiffán azzal indít, hogy "nem tűröm el, hogy engem és társaimat - akik a szívünket kitettük az Ős-Dráva program sikere érdekében - nap mint nap megalázzanak! Többek között olyan politikai szereplők, akik a közéleti kurválkodáson kívül semmihez sem értenek, és semmit nem tettek még le az asztalra". Aztán a baranyai megyei helyzetet felvázolva azzal folytatja, hogy "büntetett előéletű firkászok faggatnak a hülye és aljas kérdéseikkel naponta. Ha pedig megrendelés érkezik ezekhez a bűzlő médiumokhoz - sajnos sokszor kormánypárti oldalról -, ők rögtön ugranak, s ordas hazugságokat terjesztenek rólunk. (Amúgy tudjuk, kik osztják az észt a megyében közülünk. Összesen két emberről van szó…Pedig nem egy pártban vannak, mégis ők osztják le a lóvét... Ha kell, a sajátjaikra törnek, csak azért, hogy mások semmit se tehessenek (((Viktor! Vedd már észre!!!Ezek maffiózók!!!!)))".
avatar
DKW

Hozzászólások száma : 805
Join date : 2015. May. 24.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Megbeszéljük - Bolgár nélkül

Témanyitás by Trollirtó on 2015-06-25, 18:25

DKW írta:
Ez így bődületes eltérés, és gyanítom, hogy ha a helyi fogyasztói kosarak alapján nézzük, akkor is...
avatar
Trollirtó

Hozzászólások száma : 5217
Join date : 2015. May. 12.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Megbeszéljük - Bolgár nélkül

Témanyitás by Trollirtó on 2015-06-25, 18:23

DKW írta:
A BAT terhe egyetlen év alatt tízszeresre nő, majd 15 év alatt ennek hatszorosára.
Azaz 15 év alatt 60-szorosra.
A másiké csak "simán" hatszorosára.

Ez aztán a vendégmarasztaló környezet egy 500 milliárdos biznisz számára....
avatar
Trollirtó

Hozzászólások száma : 5217
Join date : 2015. May. 12.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Megbeszéljük - Bolgár nélkül

Témanyitás by DKW on 2015-06-25, 18:18

avatar
DKW

Hozzászólások száma : 805
Join date : 2015. May. 24.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Megbeszéljük - Bolgár nélkül

Témanyitás by DKW on 2015-06-25, 18:17

avatar
DKW

Hozzászólások száma : 805
Join date : 2015. May. 24.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Megbeszéljük - Bolgár nélkül

Témanyitás by turidani on 2015-06-25, 17:41

A Simlis-kormány szekértolója mondja az ellenzékről, hogy simlis.
Témanyitás by Jóska.bá Today at 17:01Nem én tehetek róla, hogy nem vagy otthon a latin idézetek terén:)
avatar
turidani

Hozzászólások száma : 991
Join date : 2015. May. 12.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Megbeszéljük - Bolgár nélkül

Témanyitás by DKW on 2015-06-25, 17:39

Mindenhonnan dől a hal a balatoni éttermekbe, sütödékbe, csak a tóból nem - legalábbis nem legálisan. Kazah fogast, ukrán harcsát, egyiptomi sügért, argentin hekket bőven kóstolhatnak a balatoni gasztronómia kedvelői, a tóból fogott halat csak akkor, ha a vendéglátós beszállítói között rapsicok is vannak. A törvényes utat kereső éttermesek nem adják fel a reményt, hogy egyszer náluk is lesz az étlapon balatoni hal.
avatar
DKW

Hozzászólások száma : 805
Join date : 2015. May. 24.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Megbeszéljük - Bolgár nélkül

Témanyitás by DKW on 2015-06-25, 17:31

avatar
DKW

Hozzászólások száma : 805
Join date : 2015. May. 24.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Megbeszéljük - Bolgár nélkül

Témanyitás by Trollirtó on 2015-06-25, 17:26

Gejza írta:
Jóska.bá írta:
A TMK-sok Angliába költöztek.
Smile
A balatoni pincérek Ausztriába, a TMK-sok Angliába...
avatar
Trollirtó

Hozzászólások száma : 5217
Join date : 2015. May. 12.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

A rezsicsökkentés ára.

Témanyitás by Gejza on 2015-06-25, 17:21

Jóska.bá írta:
Trollirtó írta:
Nem Gripen - Romániában gyártott Jakovlev JAK 52-es légcsavaros oktatógép.
Leszállás közben sérült meg.
A TMK-sok Angliába költöztek.

Gejza

Hozzászólások száma : 1136
Join date : 2015. May. 14.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Van itt pénz - dögivel !

Témanyitás by Jóska.bá on 2015-06-25, 17:12

Nincs szüksége a Simlis-kormánynak a
tizszer akkora koncessziós dijra.... vagy nagyobb
buli a kisebb koncessziós dij, ha a "miénk" ?
avatar
Jóska.bá
Admin

Hozzászólások száma : 7352
Join date : 2015. May. 10.
Age : 68

Felhasználó profiljának megtekintése http://megbeszeljuk.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Pedig már kezdtem megszokni, hogy a Gripen - egy pénzmosógép...

Témanyitás by Jóska.bá on 2015-06-25, 17:08

Trollirtó írta:
Jóska.bá írta:Megint balesetet szenvedett egy magyar repülőgép
Hír24 2015. JÚNIUS 25. 15:52
Az egyik pilótát a Honvédkórházban ápolják súlyos égési sérülésekkel.

Már megint >>>>>
Nem Gripen - Romániában gyártott Jakovlev JAK 52-es légcsavaros oktatógép.
Leszállás közben sérült meg.
avatar
Jóska.bá
Admin

Hozzászólások száma : 7352
Join date : 2015. May. 10.
Age : 68

Felhasználó profiljának megtekintése http://megbeszeljuk.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Fene tudja. Nekem az jött be az érdekeim érvényesitésében, hogy MINDIG figyelembe vettem, hogy a PARTNERNEK mi az érdeke....

Témanyitás by Jóska.bá on 2015-06-25, 17:04

doktorKá írta:Legalább egymást ne kábítsuk Jóska. Nektek az az érdeketek, hogy a magyar gyenge, és függő legyen. Elégedjen meg azzal ami van, barátkozzon mindenkivel, érdekeit rendelje alá bárkinek. A holokausztért szórjon hamut a fejére, és ez a mindennapjaiban is legyen jelen. Az erdélyit hívja románnak, a felvidékit szlováknak, Pozsony pedig Bratislava. Pozsonyként két esetben lehet említeni, ha az illető fasisztaireredentamocsok, vagy történelem tanár. Esetleg mindkettő. Nos, itt tartunk, és elhiszem, hogy nagyon nem tetszik nektek, ahogy 2010 óta mennek a dolgok. Nekem tetszik.  
avatar
Jóska.bá
Admin

Hozzászólások száma : 7352
Join date : 2015. May. 10.
Age : 68

Felhasználó profiljának megtekintése http://megbeszeljuk.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

A Simlis-kormány szekértolója mondja az ellenzékről, hogy simlis. Ez jó !

Témanyitás by Jóska.bá on 2015-06-25, 17:01

turidani írta:
doktorKá írta:
Trollirtó írta:
Túróst.
Elmondanád, hogy az 1918. december 1. dátumnak pl. mi köze Trianonhoz?

"„Az új román állam megalakításának alapelveiként a Nemzet­gyűlés kinyilvánítja a következőket: 1. A teljes nemzeti szabadság az összes együtt élő nép számára. Minden nép saját kebeléből való egyének által saját nyelvén fog élni a közoktatással, közigazgatással és igazságszolgáltatással. Minden nép a hozzátartozó egyének számarányában képviseleti jogot fog kapni a törvényhozásban és az ország kormányzásában. 2. Egyenlő jogosultságot és teljes felekezeti szabadságot az ország összes felekezetének.”
(Részlet az 1918. december 1-jei gyulafehérvári kiáltványból) "


Hihhhhhiiiiii, ezek már akkor is ugyanaz a hazug banda voltak!


Nem véletlen, hogy ballibék ennyire kedvelik őket, ahogy a latin mondás is tartja, simlis a simlisnek örül.
avatar
Jóska.bá
Admin

Hozzászólások száma : 7352
Join date : 2015. May. 10.
Age : 68

Felhasználó profiljának megtekintése http://megbeszeljuk.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Re: Megbeszéljük - Bolgár nélkül

Témanyitás by Trollirtó on 2015-06-25, 16:57

Jóska.bá írta:Megint balesetet szenvedett egy magyar repülőgép
Hír24 2015. JÚNIUS 25. 15:52
Az egyik pilótát a Honvédkórházban ápolják súlyos égési sérülésekkel.

Már megint >>>>>
Nem Gripen - Romániában gyártott Jakovlev JAK 52-es légcsavaros oktatógép.
Leszállás közben sérült meg.
avatar
Trollirtó

Hozzászólások száma : 5217
Join date : 2015. May. 12.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Látom......

Témanyitás by Jóska.bá on 2015-06-25, 16:57

doktorKá írta:
Trollirtó írta:
doktorKá írta:

nyugodj meg, ez jóval a "védosztag" előtt időkre megy vissza. :-)  Sima kisebbségi komplexusuk van.
Engedd meg, hogy ezt a bődületes marhaságodat ne minősítsem...

Természetesen megengedem. Maga a tény, hogy a románok az ebül szerzett területekkel nem tudtak mit kezdeni, egyik erős érv amellett, hogy nem túl sokra hivatott nép. Gazdag, és fejlett régiót kaptak, nézd meg, mi lett belőle.

Tiz éve még onnan jöttek ide dolgozni - innen oda üdülni,
ma Gyuláról, sőt Debrecenből is mennek oda .... dolgozni
avatar
Jóska.bá
Admin

Hozzászólások száma : 7352
Join date : 2015. May. 10.
Age : 68

Felhasználó profiljának megtekintése http://megbeszeljuk.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

A magyar szupremációhoz képest egészen biztosan.....

Témanyitás by Jóska.bá on 2015-06-25, 16:52

doktorKá írta:
Trollirtó írta:Romániában (interneten) már kapható ez a póló...

LINK ITT>>


nyugodj meg, ez jóval a "védosztag" előtt időkre megy vissza. :-)  Sima kisebbségi komplexusuk van.
avatar
Jóska.bá
Admin

Hozzászólások száma : 7352
Join date : 2015. May. 10.
Age : 68

Felhasználó profiljának megtekintése http://megbeszeljuk.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Megint Gripen.....

Témanyitás by Jóska.bá on 2015-06-25, 16:51

Megint balesetet szenvedett egy magyar repülőgép
Hír24 2015. JÚNIUS 25. 15:52
Az egyik pilótát a Honvédkórházban ápolják súlyos égési sérülésekkel.

Már megint >>>>>
avatar
Jóska.bá
Admin

Hozzászólások száma : 7352
Join date : 2015. May. 10.
Age : 68

Felhasználó profiljának megtekintése http://megbeszeljuk.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Re: Megbeszéljük - Bolgár nélkül

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

5 / 40 oldal Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 22 ... 40  Next

Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.