Megbeszéljük - Bolgár nélkül
+9
DKW
Jóska.bá
Gejza
Rumcájsz
pincesor
doktorKá
mavtelep
kondor
Clochard
13 posters
2 / 40 oldal
2 / 40 oldal • 1, 2, 3 ... 21 ... 40
Lottó öttalálatos a szemétben....
Az elmúlt 12 év legjobban sikerült kótyavetyéje megtisztelő címet minden bizonnyal a 2002-es stadionbeléptetőkapu-beszerzés érdemelheti ki. A négymilliárd forintért megvásárolt rendszer értékesíthető részén 51 millió forintért sikerült túladni, a maradék pedig a szeméttelepre került, elektronikai hulladékként.
Február elején számoltunk be arról, hogy a 2001–2002-ben, az állami stadionrekonstrukciós programban 4 milliárd forintért megvásárolt stadion-beléptetőkapuk egyszerűen köddé váltak. Senki nem tudott/akart tudni róluk, senki nem emlékezett rá, mi lett velük. Olvasóink segítségével a cikk után több nyomon indulhattunk tovább. Végül a szeméttelepnél lyukadtunk ki.
A beléptetőkapuk tündöklése és bukása
A beléptetőkapu-rendszerre 2001-ben írtak ki tendert. A közbeszerzési pályázatot 4,8 milliárd forint értékben a T-Systems Dataware Kft. nyerte (a második helyezett Siemens ajánlata 1,8 milliárd forinttal olcsóbb volt). A végső döntést az akkori sportminiszter, Deutsch Tamás hozta. A cég leszállította a 400 jegynyomtatót, 500 számítógépet és monitort, 100 kamerát, 500 beléptetőkaput, a szervereket tartalmazó rendszert, ami végül összesen 4 milliárd forintba került az adófizetőknek. A 2002-es kormányváltás után a stadionrekonstrukciós program leállt.
folyt. >>>
http://index.hu/belfold/2014/02/12/elektronikai_hulladek_lett_a_stadionbelepteto-kapukbol/
Jóóóóóó reggelt ?
Február elején számoltunk be arról, hogy a 2001–2002-ben, az állami stadionrekonstrukciós programban 4 milliárd forintért megvásárolt stadion-beléptetőkapuk egyszerűen köddé váltak. Senki nem tudott/akart tudni róluk, senki nem emlékezett rá, mi lett velük. Olvasóink segítségével a cikk után több nyomon indulhattunk tovább. Végül a szeméttelepnél lyukadtunk ki.
A beléptetőkapuk tündöklése és bukása
A beléptetőkapu-rendszerre 2001-ben írtak ki tendert. A közbeszerzési pályázatot 4,8 milliárd forint értékben a T-Systems Dataware Kft. nyerte (a második helyezett Siemens ajánlata 1,8 milliárd forinttal olcsóbb volt). A végső döntést az akkori sportminiszter, Deutsch Tamás hozta. A cég leszállította a 400 jegynyomtatót, 500 számítógépet és monitort, 100 kamerát, 500 beléptetőkaput, a szervereket tartalmazó rendszert, ami végül összesen 4 milliárd forintba került az adófizetőknek. A 2002-es kormányváltás után a stadionrekonstrukciós program leállt.
folyt. >>>
http://index.hu/belfold/2014/02/12/elektronikai_hulladek_lett_a_stadionbelepteto-kapukbol/
Jóóóóóó reggelt ?
De TE - továbbfejlődtél !
Trollirtó írta:Eszembe jutott, úgy 9-10 éves koromban olvastam egy könyvet, Korhadt fakeresztek volt a címe.
MAGYAROK, (véletlenül erdélyiek), tárogató, miegymás.
Gyerekként dagadt a keblem, hogy én is magyar vagyok.
Meséltem róla a szüleimnek (mindent eldugtak, amit nem akarták, hogy elolvassak, pl. az Ezeregy éjszaka meséit felnőtteknek - persze megtaláltam és azt is elolvastam).
Nafiam, mondták, ez egy irredenta könyv a 30-as évekből. És meséltek.
Most már ezt is tudod, fiam...
Nekem úgy tűnik, hogy sok-sok magyar ember pont olyan, mint én voltam 9-10 éves koromban
Re: Megbeszéljük - Bolgár nélkül
mavtelep írta:Trollirtó írta:Sz.J-re gondoltam - csak pontatlanul:)Jóska.bá írta:
Nem ! Sz.J. volt Székelyudvarhelyi polgármestert nem "engedték", hanem KÜLDTÉK ! a többi stimmel.
Kösz!
Ő szaladgált valami hamvakkal is, nem?
Nem, az Sz.G. volt. Előbbi Szász János, utóbbi Szőts Géza...)))
Szőts Gézát köszi, a másik Szász Jenő.
Nem.
Sz.J. a Nemzetpolitika Intézet 1,3 mrd-fölött diszponáló Jenője.Trollirtó írta:Sz.J-re gondoltam - csak pontatlanul:)Jóska.bá írta:Trollirtó írta:
Nem tévedtem!!
Ahogy az is, akit úgy engedtek el onnan, hogy használható, csak pénzt ne bízzatok rá
Nem ! Sz.J. volt Székelyudvarhelyi polgármestert nem "engedték", hanem KÜLDTÉK ! a többi stimmel.
Kösz!
Legutóbb a Kárpátmedencei Mangalica Tenyésztők Konferenciáját szervezte meg.....
A hamvakkal... ?
Az valami magyar államtitkár volt.... Talán L.Simon...
De MB5 biztosan tudja - legfeljebb nem szabad emlékeznie....
Pozsgay.... (aki sohasem volt kommunista)
"Én mindig ugyanott álltam és a Fidesz közelített hozzám" -
mondta egy interjúban Pozsgay Imre......
Közelített ? Merre is ? "A" Pozsgay Imréhez ? Aki sohasem volt kommunista ?
Persze... Ahogy Őőőő sem volt soha liberális és metodista sem volt....
Én viszont mindig is bögyös, szőke, fiatal szűzlány voltam...
Mondjuk, van abban valami, amit Pozsgay mondott...
A Finesszel épül az új-szocializmus - szaporodik az új-nómenklatúra....
mondta egy interjúban Pozsgay Imre......
Közelített ? Merre is ? "A" Pozsgay Imréhez ? Aki sohasem volt kommunista ?
Persze... Ahogy Őőőő sem volt soha liberális és metodista sem volt....
Én viszont mindig is bögyös, szőke, fiatal szűzlány voltam...
Mondjuk, van abban valami, amit Pozsgay mondott...
A Finesszel épül az új-szocializmus - szaporodik az új-nómenklatúra....
Jóccakát !
mavtelep- Hozzászólások száma : 436
Igaza van az EU-nak, nem szabad bevezetni a halálbüntetést ! ( Nálunk nem is kell)
Kiválóan.mavtelep írta:Koncsita írta:Alighanem a 85,11 % több, mint a 82%, ami 2010-ben volt.
Ugyanis nem a 75,9 %-ot kell hasonlítani a 82 %-hoz, mivel a 82 % mellett még rendelkezésre állt a 3.000 milliárd manyup.
Ami közben eltűnt, viszont a bővített bruttó adósság része.
Ha helyes tartalmú adatokat hasonlítunk össze, akkor az államdósság NŐTT, nem csökkent.
Köszönöm ! Ez rövid, de velős és érthető magyarázat . A manyup pénz sajnos nyom nélkül eltűnt, az adósság meg maradt a saját növekedő pályáján.
Jól értem ?
Vendég- Vendég
"Az államadósság elleni harc felemásan alakul, azt ugyan nem sikerült csökkenteni a jelentős 3000 milliárdos magánpénztári vagyon elköltése ellenére sem, ugyanakkor a GDP-arányos mutató, ami a legfontosabb, csökkenni kezdett. Igaz ennek a GDP nominális növekedése volt az egyetlen hajtóereje, ugyanis a forintban számolt államadósság tovább nőtt"
Vagyis az Orbán kormány nem fizetett vissza hiteleket valójában, hanem még újakat is felvett. Nem elegáns pl. 10 évre felvenni hitelt, ki tudja akkor ki lesz kormányon ...
Vagyis az Orbán kormány nem fizetett vissza hiteleket valójában, hanem még újakat is felvett. Nem elegáns pl. 10 évre felvenni hitelt, ki tudja akkor ki lesz kormányon ...
Vendég- Vendég
Koncsita írta:Alighanem a 85,11 % több, mint a 82%, ami 2010-ben volt.
Ugyanis nem a 75,9 %-ot kell hasonlítani a 82 %-hoz, mivel a 82 % mellett még rendelkezésre állt a 3.000 milliárd manyup.
Ha helyes tartalmú adatokat hasonlítunk össze, akkor az államdósság NŐTT, nem csökkent.
Köszönöm ! Ez rövid, de velős és érthető magyarázat . A manyup pénz sajnos nyom nélkül eltűnt, az adósság meg maradt a saját növekedő pályáján.
Jól értem ?
Államadósság
Alighanem a 85,11 % több, mint a 82%, ami 2010-ben volt.
Vendég- Vendég
Ez engem is zavar.mavtelep írta:Nem jó ez a módszer : a média napokon keresztül ugyanazon csócsálódik - most P.Lendvai beszél Orbánék idegengyűlöletéről -, egyszerűen ellaposítanak minden témát.
A sok duma elfed mindent, ami lényeges és megoldásra vár.
Elemzők elemeznek, szakértők szakértenek - duma, duma, és valóban, MINDEN dolog éle elsikkad, elfelejtődik emiatt.
Trollirtó- Hozzászólások száma : 5217
Nem jó ez a módszer : a média napokon keresztül ugyanazon csócsálódik - most P.Lendvai beszél Orbánék idegengyűlöletéről -, egyszerűen ellaposítanak minden témát.
mavtelep írta:Trollirtó írta:Eszembe jutott, úgy 9-10 éves koromban olvastam egy könyvet, Korhadt fakeresztek volt a címe.
Meséltem róla a szüleimnek (mindent eldugtak, amit nem akarták, hogy elolvassak, pl. az Ezeregy éjszaka meséit felnőtteknek - persze megtaláltam és azt is elolvastam).
Nekem úgy tűnik, hogy sok-sok magyar ember pont olyan, mint én voltam 9-10 éves koromban
Dehogy olyan, - a sok-sok még csak nem is olvas...)))
Elég hallgatni is - mint egy hangoskönyvet
Érdekes, azért mekkora nyomot hagyott - még mindig tudom a címét - ha a tartalmát már nem is.
Több mint 50 év múlva.
Hiába, a szó veszélyes fegyver....
Istenem - az az örök emlékű ember minden standuposnál jobban meg tud röhögtetni még most is - hát még ha élne:(mavtelep írta:Trollirtó írta:
Minden tiszteletem azé a ma Romániában élő emberé, aki szívből magyarnak vallja magát.
Csak ne szavazzon a védosztagra - onnan.
De hát Erdély (javarészt önálló fejedelemségként) csak akkor vallotta magát magyarnak, amikor az jó volt.
Amúgy történelmi csatáról "elkésett", kis védelmi pénz fejében azonnal a török vazallusa lett (3-részre "szakadt Magyarország") és így tovább.
De hát az ősök bűneit ne örökítsük át...
Mi is tovább visszük, -biztos emléxel a lojális beosztottra : " Felfelé nyal,lefelé tapos " Hát ezek vagyunk mi, a határok nem játszanak.
Trollirtó írta:Eszembe jutott, úgy 9-10 éves koromban olvastam egy könyvet, Korhadt fakeresztek volt a címe.
Dehogy olyan, - a sok-sok még csak nem is olvas...)))
Keverem már ezeket nagyon:)mavtelep írta:Trollirtó írta:
Sz.J-re gondoltam - csak pontatlanul:)
Kösz!
Erdély...
Eszembe jutott, úgy 9-10 éves koromban olvastam egy könyvet, Korhadt fakeresztek volt a címe.
Ez valami vicc?Jóska.bá írta:DKW írta:Mintegy harminc darab arany- és ezüstérmét, valamint másfél millió forintot loptak el a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kommunikációs és protokoll főosztályán található páncélszekrényből - értesült a Privát Kopó. A bűncselekményt idén márciusban fedezték fel a bank biztonsági emberei. A bűnügyi portál információja szerint a pénzintézet vezetése nem tett büntetőfeljelentést az ügyben.
Vendég- Vendég
Trollirtó írta:Sz.J-re gondoltam - csak pontatlanul:)Jóska.bá írta:
Kösz!
Trollirtó írta:Jóska.bá írta:
erdélyi magyar... vagy erdélyi székely ?
Minden tiszteletem azé a ma Romániában élő emberé, aki szívből magyarnak vallja magát.
Csak ne szavazzon a védosztagra - onnan.
De hát Erdély (javarészt önálló fejedelemségként) csak akkor vallotta magát magyarnak, amikor az jó volt.
Amúgy történelmi csatáról "elkésett", kis védelmi pénz fejében azonnal a török vazallusa lett (3-részre "szakadt Magyarország") és így tovább.
De hát az ősök bűneit ne örökítsük át...
Mi is tovább visszük, -biztos emléxel a lojális beosztottra : " Felfelé nyal,lefelé tapos " Hát ezek vagyunk mi, a határok nem játszanak.
Koncsita írta:DKW írta:
Ezeknek teljesen elmentek otthonról ...
Dehogy ! A kampánypénzből a visszaosztott 20-30 % már pénz, - a menekültekre költött garasokból meg ugyaa mit lehet ellopni ?
Sz.J-re gondoltam - csak pontatlanul:)Jóska.bá írta:Trollirtó írta:
Nem tévedtem!!
Ahogy az is, akit úgy engedtek el onnan, hogy használható, csak pénzt ne bízzatok rá
Kösz!
2 / 40 oldal • 1, 2, 3 ... 21 ... 40
Similar topics
» Megbeszéljük - Bolgár nélkül
2 / 40 oldal
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.