Megbeszéljük - Bolgár nélkül
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Megbeszéljük - Bolgár nélkül

+11
Jóska.bá
Rumcájsz
MátéBence
bokxi
mavtelep
Gejza
turidani
kondor
tmbb
DKW
Tádé Bence
15 posters

31 / 40 oldal Previous  1 ... 17 ... 30, 31, 32 ... 35 ... 40  Next

Go down

Megbeszéljük - Bolgár nélkül - Page 31 Empty Re: Megbeszéljük - Bolgár nélkül

Témanyitás by MátéBence 2015-06-11, 11:53

Tádé Bence írta:
MátéBence írta:

Kedves Koncsita!

- nem vagyok Koncsíta, a fia vagyok

Nekem mindegy mit hazudozol Koncsi.

Nyílván te is ebben az univerzumban élsz és ebből kifolyólag tudod, hogy jelen ismereteink szerint nincsenek párhuzamos dimenziók, hogy meg lehessen nézni, hogy mi lett volna ha. Viszont ehelyett vannak jóslatok és vészmadárkodások és vannak TÉNYEK. Ezeket simán össze lehet vetin. Nos amikor a tendenciózusan kiderül, hogy a negatív jóslatok sorozatban tévednek, akkor ebből a korrelációból normális ember le tudja vonni a konzekvenciát, hogy a vészmadárkodó jósok nem tévedhetetlenek, hanem nagyon is melléfognak. Hitelességük meg annyi, amennyit a tények igazolnak a jóslataikból.

- én ilyesmit akkor tudok elfogadni, ha felírják a feltételeket, amik között felállították a hipotézist, utána meg azt, hogy mi változott és mi hatott a megváltozott eredményekre

Te álszent, képmutató módon azt akarod ilyenkor megjátszani, mintha a világ egyszer 1mp-re is statikus lett volna. Soha nem volt az. Mindig és minden változik és változott. Folyamatosan. És ennek tudtában készítenek rendre előrejelzéseket. Ezek RENDRE NEM jöttek be. Az élet ORbánt igazolta. Dinamikájában. Ami persze azt is jelenti, hogy Orbán érti a kormányzá lényegét és nem statikus modelekkel dolgozik, hanem dinamikusan alkalmazkodik. Az eredmények ŐT igazolják.

Természetesen te kikérheted magadnak, hogy én szóvá teszem, hogy minden jóban keresed a rosszat és azon örömködsz, ha valami rossz. Kár eltagadni. Buda dolog.

- nézetem szerint ezeket saját magadnak írod, hangulatkeltés miatt, eleve megelőlegezed mások véleményét, ami nem utal egy korrekt vitára

Nézetem szerint képmutató álszent vagy, aki nem tudja elviselni a szembesítést. A szembesítés sok egyébb más mellett arra is kiterjed, hogy szembesítelek azzal, hogy semmi pozitív dolgot nem tudsz elismerni az Orbán kormány eredményeiből, viszont semmi negatívumot nem tudsz elismerni a magatok 8 évéből.

Sajnálatos módon történelmi tény, hogy 2002-2010 között TI kormányoztatok. Tudom ez ma már annyira nem tetszik nektek az eredmények tükrében és értem az igyekezetet, hogy elhatárolódnátok ma már. Sajnos ez nem fog menni.

- én nem kormányoztam és Koncsita sem, amit itt írtál az szimpla demagógia, árokásás. árokásás. Neked sincs közöd a mostani kormány eredményeihez meg ballépéseihez sem, de tőlem írhatod azt, hogy van. Nekünk nincs.

Hiába hazudozol. Tudja mindenki, hogy közösséget vállaltál és vállalsz most is azokkal, akik 8 évig kormányoztak. És igen. Innen kezdve nyugodtan mondható, hogy Ti kormányoztatok. Nem te személy szerint. Ti. Az a közösség.

Bizony a teljes környezettől függ. Soha senki nem mondta ennek az ellenkezőjét. CSak a teljes környezeten belül is volt mozgástér. Emlékett vossza, hogy Simor és haverjai rendre a kamat vágás ELLEN szavaztak ilyen-olyan okokból. Az új MT tagok meg csökkentésre szavaztak. És lám. Az új MT tagokat igazolta az idő. Nah ennyit számít, hogy ki vezet.
- ismétlem, hogy kit mi igazol, azt változatlan feltételek mellett lehet megmondani, ez meg nem az
Ismétlem. A tények eldöntik, hogy kit igazolnak és kit nem. Sajnálom, hogy nem tudod ezeket a triviális dolgokat sem elismerni.
MátéBence
MátéBence

Hozzászólások száma : 4304

Vissza az elejére Go down

Témanyitás by Tádé Bence 2015-06-11, 11:51

MátéBence írta:A baloldal szerint ahhoz, hogy fenntartható nyugdíj- és egészségügyi rendszere legyen Magyarországnak,  szükség van a bevándorlókra. Persze nem volt ez mindig így, 2004 környékén éppen ellentétes számításokat végeztek.

Kedves Bence!

Be kell vallanom, hogy ebből a hozzászólásodból egy kukkot nem értek. Hiszen a fenntarthatóságot éppen a többlet kiadások veszélyeztetik, amit bemutattál.
Tádé Bence
Tádé Bence

Hozzászólások száma : 186

Témanyitás by Tádé Bence 2015-06-11, 11:48

DKW írta:A Fidesz határozati javaslatot nyújt be a parlamentben, és arra kéri a magyar kormányt, vizsgálja meg, vajon a törvényes helyzet helyreállításáig fel lehet-e függeszteni egy feltételezhetően tiltott pártfinanszírozásba keveredett párt állami támogatását – mondta Tuzson Bence, a Fidesz-frakció szóvivője tegnapi sajtótájékoztatóján.

Én úgy tudom, hogy nincs is ilyen szabály. De ha van, gyorsan fizessen be 1.000 forintot Gyurcsány a Fideszbe.
Tádé Bence
Tádé Bence

Megbeszéljük - Bolgár nélkül - Page 31 Empty Képmutató, álszent viselkedés

Témanyitás by MátéBence 2015-06-11, 11:47

A baloldal szerint ahhoz, hogy fenntartható nyugdíj- és egészségügyi rendszere legyen Magyarországnak, szükség van a bevándorlókra. Persze nem volt ez mindig így, 2004 környékén éppen ellentétes számításokat végeztek.

1. „Egyes számítások szerint mindenkinek több mint 160 ezer forinttal kell évente több adót fizetnie annak érdekében, hogy a határon túli magyaroknak is meg tudjuk adni azt, ami az állampolgársággal jár.” (Gyurcsány Ferenc)

Megbeszéljük - Bolgár nélkül - Page 31 Undorito3_www.kepfeltoltes.hu_

2. „A határon túli magyaroknak igénylés esetén automatikusan járó kettős állampolgárság intézménye egy jogos igényre adott nagyon-nagyon rossz válasz, mivel majdnem 540 milliárd forintba kerülne évente az anyaországi adófizetőknek, illetve nem segítené a határon túli magyarok szülőföldön való boldogulását sem.” (Vadai Ágnes)

3. „Az ellenzék álláspontja akkor volna tiszteletre méltó, ha elmondaná azt is: ez az állampolgárság nem az az állampolgárság, vagy ha ugyanaz, akkor nagyjából 500 milliárdba kerülhet majd mindannyiunknak.” (Gyurcsány Ferenc)

4. A "FIATALOK" kormányának ezzel az árulásával ez a szomorú helyzet tragikussá válik. A Fiatal Baloldal számára elfogadhatatlan az ifjúság megélhetési és munkalehetőségeinek ilyen kiárusítása.” (Fiatal Baloldal)

5. „A román-magyar megállapodáshoz hasonló igényeket támaszthat ezentúl bármelyik szomszédos állam, és a paktum ráadásul szembeállítja az erdélyi magyarokat az itteniekkel.” (Medgyessy Péter)

Megbeszéljük - Bolgár nélkül - Page 31 Undorito2_www.kepfeltoltes.hu_

6. […] „a magyar konzervativizmus elveszíti teljesen modern jellegét, és helyébe egy olyan tipikusan közép-kelet-európai képződmény lép, amelyben semmi sem drága, csak nemzeti ügy van és szociális demagógia.” (Gyurcsány Ferenc)

7. „Nem tudom, van-e önök között egyetlenegy is, aki megvizsgálta, miként hat a népszavazásra feltett kezdeményezés a jövőben, és miként hathat a magyar oktatás egész rendszerére, az egészségügy egész rendszerére, a szociális feladatok ellátására, hat-e, hathat-e azokra az adókra, amelyekből mindezt finanszírozni kell, azokra a társadalombiztosítási befizetésekre, amelyekből mindezt finanszírozni kell. Nem tudom, valaki végigszámolta-e, és azok után akar válaszolni erre a kérdésre, hogyan fog ez hatni a magyar munkaerőpiacra általában és részenként, hogyan fog ez hatni a magyar lakáspolitikára, hogyan fog ez hatni a magyar választójogra.” (Gyurcsány Ferenc)

8. „Akármerre megyek az országban, sok ember mondja, hogy nemmel fog szavazni. Nem azért, mert érzéketlen, hanem mert tudja, hogy iszonyú terhek vállalásával sem tesz jót. Egyre többen tudják, hogy mivel járna a rossz döntés. Egyre többen értik, hogy nem a pártkampány, hanem a józan ész diktálja, hogy nemmel szavazzanak.” (Hiller István)

9. „És ki felel majd azokra a kérdésekre, hogy mi mivel jár? Tudják-e a választók, hogy az állampolgárság egyetlen szívességi lakásbejelentéssel együtt családi pótlékra, gyesre, anyasági támogatásra és összesen tizenhétféle szociális támogatásra jogosít? Tudják-e, hogy Romániával és Ukrajnával egyelőre olyan nyugdíjegyezményünk van úgy látom, önök sem tudják -, amely szerint, szemben az uniós gyakorlattal, a befogadó ország fizeti az ideköltözők teljes nyugdíját?” (Lendvai Ildikó)

10. „2002 áprilisa után a baloldali kormány nem fogja tétlenül nézni a jövő ilyen mértékű eltékozlását. Adókedvezmények és más támogatások útján ösztönözni fogja a munkaadókat arra, hogy fiatal magyar munkaerőt alkalmazzanak, és elindítja a pályakezdők munkaerő-aktivizálási programját.” (Fiatal Baloldal)

11. „Az anyaország ma azért vonzó, mert előrébb tart az Európához való felzárkózásban, mint Ukrajna, Románia vagy Szerbia és Montenegró. De az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy ezt a folyamatot visszavetheti ez az új pénzügyi kötelezettség.” (Gyurcsány Ferenc)

12. „Orbán Viktor lélekben már nemcsak 15 millió magyar, hanem 23 millió román miniszterelnöke is akar lenni.” (Gusztos Péter)

13. […] „a kedvezménytörvény megalkotását szemfényvesztés, hazugságok és diplomáciai baklövések sorozata kísérte végig, amelynek kezdetén a kormány megvalósíthatatlan ígéreteket tett, kettős állampolgárságot, valamint teljes körű, ingyenes orvosi ellátást ígért.” (Kovács László) „Amikor azonban elmondjuk, hogy a határon túli fiatalok jelentős része, vagy a közel 800 ezer magyar igazolvánnyal rendelkező határon túli nemzettársunk valószínűnek tartja, hogy áttelepedik Magyarországra, itt venné igénybe az egészségügyi és szociális szolgáltatásokat, itt tartana igényt nyugdíjra, akkor nem riogatunk, hanem tájékoztatunk, és nem alaptalan dolgokat híresztelünk, hanem a tényeket soroljuk.” (Gyurcsány Ferenc)

Megbeszéljük - Bolgár nélkül - Page 31 Undorito1_www.kepfeltoltes.hu_

MátéBence
MátéBence

Megbeszéljük - Bolgár nélkül - Page 31 Empty A Fidesz vizsgáltatná a DK állami támogatását

Témanyitás by DKW 2015-06-11, 11:45

A Fidesz határozati javaslatot nyújt be a parlamentben, és arra kéri a magyar kormányt, vizsgálja meg, vajon a törvényes helyzet helyreállításáig fel lehet-e függeszteni egy feltételezhetően tiltott pártfinanszírozásba keveredett párt állami támogatását – mondta Tuzson Bence, a Fidesz-frakció szóvivője tegnapi sajtótájékoztatóján.
DKW
DKW

Hozzászólások száma : 805

Témanyitás by Tádé Bence 2015-06-11, 11:45

MátéBence írta:
Tádé Bence írta:

Kedves Máté Bence!

-  hogy a nagybetűs élet kit igazolt, azt változatlan feltételek mellett lehetne megvizsgálni, tehát ez az állítás valótlan
- hogy ki minek nem tud örülni, az puszta személyeskedés, hangulatkeltés, nem ide való
- nincs olyan, hogy az ő 8 évükben, ezt megint felesleges árokásás
- a teljes környezettől függ részben, hogy mekkora az alapkamat, nem csak a vezetéstől.

Kedves Koncsita!

- nem vagyok Koncsíta, a fia vagyok

Nyílván te is ebben az univerzumban élsz és ebből kifolyólag tudod, hogy jelen ismereteink szerint nincsenek párhuzamos dimenziók, hogy meg lehessen nézni, hogy mi lett volna ha. Viszont ehelyett vannak jóslatok és vészmadárkodások és vannak TÉNYEK. Ezeket simán össze lehet vetin. Nos amikor a tendenciózusan kiderül, hogy a negatív jóslatok sorozatban tévednek, akkor ebből a korrelációból normális ember le tudja vonni a konzekvenciát, hogy a vészmadárkodó jósok nem tévedhetetlenek, hanem nagyon is melléfognak. Hitelességük meg annyi, amennyit a tények igazolnak a jóslataikból.

- én ilyesmit akkor tudok elfogadni, ha felírják a feltételeket, amik között felállították a hipotézist, utána meg azt, hogy mi változott és mi hatott a megváltozott eredményekre

Természetesen te kikérheted magadnak, hogy én szóvá teszem, hogy minden jóban keresed a rosszat és azon örömködsz, ha valami rossz. Kár eltagadni. Buda dolog.

- nézetem szerint ezeket saját magadnak írod, hangulatkeltés miatt, eleve megelőlegezed mások véleményét, ami nem utal egy korrekt vitára

Sajnálatos módon történelmi tény, hogy 2002-2010 között TI kormányoztatok. Tudom ez ma már annyira nem tetszik nektek az eredmények tükrében és értem az igyekezetet, hogy elhatárolódnátok ma már. Sajnos ez nem fog menni.

- én nem kormányoztam és Koncsita sem, amit itt írtál az szimpla demagógia, árokásás. árokásás. Neked sincs közöd a mostani kormány eredményeihez meg ballépéseihez sem, de tőlem írhatod azt, hogy van. Nekünk nincs.

Bizony a teljes környezettől függ. Soha senki nem mondta ennek az ellenkezőjét. CSak a teljes környezeten belül is volt mozgástér. Emlékett vossza, hogy Simor és haverjai rendre a kamat vágás ELLEN szavaztak ilyen-olyan okokból. Az új MT tagok meg csökkentésre szavaztak. És lám. Az új MT tagokat igazolta az idő. Nah ennyit számít, hogy ki vezet.
- ismétlem, hogy kit mi igazol, azt változatlan feltételek mellett lehet megmondani, ez meg nem az

A hozzászólást Tádé Bence összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2015-06-11, 11:47-kor.
Tádé Bence
Tádé Bence

Témanyitás by Rumcájsz 2015-06-11, 11:45

MátéBence írta:
Rumcájsz írta:Norvégia 8000 szíriai menekült befogadására készül

A  norvég parlamentben szerdán megállapodtak arról, hogy 2017 végéig  8000 szíriai menekültet fogadnak be az országba - jelentette az NTB  hírügynökség. A parlamenti pártok többsége, így a legnagyobb, az ellenzéki  Norvég Munkáspárt és a kisebbségben kormányzó Konzervatív Párt is  kidolgozta, hogy Norvégia miként fokozhatja humanitárius  erőfeszítéseit Szíria és a környező térség esetében. A pártok megállapodása értelmében Norvégia az eredetileg  tervezett 1500-nál ötszázzal több menekültet fogad be idén  Szíriából, és 3-3 ezret 2016-ban és 2017-ben. Tervezik a  segélyezésre fordított összeg növelését is a térségben: erre az idén  1,25 milliárd, egy évvel később pedig 1,5 milliárd koronát  fordítanak (160, illetve 193 millió dollárt).

Nagyon nemes gesztus ez az olajkincsekben gazdag Norvégiától. Aztán majd 20-30 év múlva amikor az ottani Jobbik kerül hatalomra, akkor majd gondolkodnak..

Ne reménykedj "tisztelt barátom"! Norvégiában még nem hülyültek meg a zemberek.
Mellesleg nem hallottam egyetlen egy hasonló akcióról sem a "többi olaj-sejkségből" .
Rumcájsz
Rumcájsz

Hozzászólások száma : 388

Témanyitás by MátéBence 2015-06-11, 11:43

DKW írta:Nem Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter ízlése szerint valók a menekültellenes plakátok - derült ki az Index szerint a tárcavezető Londonban tartott egyik előadásán.

Hogy világosan és nyíltan beszéljünk: ez nem az én ízlésem szerint való - mondta az Index szerint Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter kedden a nemzeti konzultációs plakátkampánnyal kapcsolatban Londonban, amikor a University College London (UCL) szláv és kelet-európai kultúrákkal foglalkozó intézetének vendégeként tartott előadást.

Én osztom Balog Zoltán álláspontját. Nekem sem tetszenek. Hajrá MKKP!!!
MátéBence
MátéBence

Megbeszéljük - Bolgár nélkül - Page 31 Empty Balog Zoltánnak nem tetszenek a menekültellenes plakátok

Témanyitás by DKW 2015-06-11, 11:42

Nem Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter ízlése szerint valók a menekültellenes plakátok - derült ki az Index szerint a tárcavezető Londonban tartott egyik előadásán.

Hogy világosan és nyíltan beszéljünk: ez nem az én ízlésem szerint való - mondta az Index szerint Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter kedden a nemzeti konzultációs plakátkampánnyal kapcsolatban Londonban, amikor a University College London (UCL) szláv és kelet-európai kultúrákkal foglalkozó intézetének vendégeként tartott előadást.
DKW
DKW

Témanyitás by MátéBence 2015-06-11, 11:40

Tádé Bence írta:
MátéBence írta:

Nem a kritizálássak van a baj Koncsi. Te ezt is természetesen félreérted. A tendenciózusan negatív, a valóságot eltagadó kritizálással van a baj. Arról, hogy a neves "független szakértők" rendere kritizálzák Orbánt és Matolcsyt, aztán a nagybetűs élet rendre mégis Őket igazolta és igazolja most is.

A kereslet/kínált törvénye már csak ilyen kedves Koncsi! Teljesen természetes, hogy mindenki profitot akar maximalizálni és egyben kockázatot minimalizálni.

Ezen keretek között REKOR alcsony most a magyar hozam. Sajnálom, hogy nem tudsz ennek örülni. Apropó! A ti 8 évetekben hányszor is volt ilyen alacsony? Csak úgy konkrétan. Hisz akkor a legnagyobb pénzügyi zsenik és közgazdasági Nobel díjasok kormányozták az országot. Miközben 2008 nyaráig PÉNZBŐSÉG volt. Figyelek a konkrét válaszodra kedves!

Kedves Máté Bence!

-  hogy a nagybetűs élet kit igazolt, azt változatlan feltételek mellett lehetne megvizsgálni, tehát ez az állítás valótlan
- hogy ki minek nem tud örülni, az puszta személyeskedés, hangulatkeltés, nem ide való
- a teljes környezettől függ részben, hogy mekkora az alapkamat, nem csak a vezetéstől.

Kedves Koncsita!

Nyílván te is ebben az univerzumban élsz és ebből kifolyólag tudod, hogy jelen ismereteink szerint nincsenek párhuzamos dimenziók, hogy meg lehessen nézni, hogy mi lett volna ha. Viszont ehelyett vannak jóslatok és vészmadárkodások és vannak TÉNYEK. Ezeket simán össze lehet vetni. Nos amikor a tendenciózusan kiderül, hogy a negatív jóslatok sorozatban tévednek, akkor ebből a korrelációból normális ember le tudja vonni a konzekvenciát, hogy a vészmadárkodó jósok nem tévedhetetlenek, hanem nagyon is melléfognak. Hitelességük meg annyi, amennyit a tények igazolnak a jóslataikból.

Bizony a teljes környezettől függ. Soha senki nem mondta ennek az ellenkezőjét. CSak a teljes környezeten belül is volt mozgástér. Emlékezz vossza, hogy Simor és haverjai rendre a kamat vágás ELLEN szavaztak ilyen-olyan okokból. Az új MT tagok meg csökkentésre szavaztak. És lám. Az új MT tagokat igazolta az idő. Nah ennyit számít, hogy ki vezet.

A hozzászólást MátéBence összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2015-06-11, 11:43-kor.
MátéBence
MátéBence

Megbeszéljük - Bolgár nélkül - Page 31 Empty Vége a rezsiharcnak, itt az infláció

Témanyitás by DKW 2015-06-11, 11:37

Az új EU-tagok lehagynak minket a növekedésben
A rezsiharc lecsengésével újra megjelent nálunk az infláció, de emiatt nincs ok az aggodalomra. A növekedési tempóban viszont sokan megelőztek minket az EU-ban, miközben a nettó adósságállományunk tovább emelkedett.

A fideszes sikerpropaganda egyik pillére, hogy megszűnt nálunk az infláció, sőt csökkennek az árak. Ez az emberek nagy részének tájékozatlanságára építő állítás több szempontból is félrevezető: egyrészt ilyen alapon az Orbán szerint rosszul működő eurózóna is nagyon sikeres, mert ott sincs infláció, másrészt a hazai statisztikát alapvetően befolyásolja a központilag kierőltetett rezsicsökkentés, a maginfláció ugyanis mindvégig megmaradt. Arról nem is beszélve, hogy a defláció nem siker, hanem komoly veszély a gazdaságra nézve, mert visszafogja a fogyasztást és a beruházást, ezáltal a növekedést is. A hosszú évek óta deflációval küszködő japánok például jenezermilliárdokat költenek arra, hogy valahogy inflációt csiholjanak, és kimozduljanak végre a régóta tartó stagnálásból.

Az infláció megjelenése tehát jó hírnek tekinthető, bár nálunk a magyarázata elsősorban a rezsicsökkentés hatásának részbeni kifutása. Jól mutatja ezt, hogy a vezetékes gáz és a szemétszállítás ára éves szinten már néhány százalékkal emelkedett, miközben az áram és a távfűtés egyelőre még olcsóbb az egy évvel ezelőttinél. A tényleges inflációs folyamatokat jobban jelzi, hogy az élelmiszerek és szolgáltatások ára jóval a 0,5 százalékos átlag felett nőtt, ahogy a központi, piacon kívüli hatások kiszűrése utáni maginfláció is, amely májusban 1,5 százalék volt.

http://www.168ora.hu/itthon/rezsicsokkentes-nemzeti-ossztermek-maginflacio-export-136502.html
DKW
DKW

Témanyitás by Tádé Bence 2015-06-11, 11:34

MátéBence írta:

Kedves Máté Bence!

Ez egy manipulált cikk, remélem tudod magad is. Te meg a tényeket kedveled.
Tádé Bence
Tádé Bence

Témanyitás by Tádé Bence 2015-06-11, 11:32

MátéBence írta:
Koncsita írta:

Azért vannak, hogy kritizálják. Attól függetlenül maga ne keverje az állampapírok aukcióit a befektetői bizalommal. Amikor a kevésbé kockázatos helyeken emelkedik a hozam, azonnal eltűnnek innen a "befektetők".

Nem a kritizálássak van a baj Koncsi. Te ezt is természetesen félreérted. A tendenciózusan negatív, a valóságot eltagadó kritizálással van a baj. Arról, hogy a neves "független szakértők" rendere kritizálzák Orbánt és Matolcsyt, aztán a nagybetűs élet rendre mégis Őket igazolta és igazolja most is.

A kereslet/kínált törvénye már csak ilyen kedves Koncsi! Teljesen természetes, hogy mindenki profitot akar maximalizálni és egyben kockázatot minimalizálni.

Ezen keretek között REKOR alcsony most a magyar hozam. Sajnálom, hogy nem tudsz ennek örülni. Apropó! A ti 8 évetekben hányszor is volt ilyen alacsony? Csak úgy konkrétan. Hisz akkor a legnagyobb pénzügyi zsenik és közgazdasági Nobel díjasok kormányozták az országot. Miközben 2008 nyaráig PÉNZBŐSÉG volt. Figyelek a konkrét válaszodra kedves!

Kedves Máté Bence!

Tádé Bence
Tádé Bence

Témanyitás by MátéBence 2015-06-11, 11:24

Koncsita írta:
turidani írta:

Túldimenzionálni valóban nem feltétlenül érdemes, de helyén kezelni annál inkább.
Pláne ha azt vesszük, hogy a hozamesést nem kicsit befolyásoló alapkamatcsökkentési periódust hányszor kritizálták Matolcsy ellenfelei.

Azért vannak, hogy kritizálják. Attól függetlenül maga ne keverje az állampapírok aukcióit a befektetői bizalommal. Amikor a kevésbé kockázatos helyeken emelkedik a hozam, azonnal eltűnnek innen a "befektetők".

MátéBence
MátéBence

Témanyitás by MátéBence 2015-06-11, 11:09

KÓKLER írta:
MátéBence írta:Apropó! Szelestey Lajos....

Az megvan, hogy miként kért bocsánatot egyesek kedvenc lapszemlézője a Gój Motorosoktól a csúnya hazudozásáért?

Legutóbbi 7-es stúdió megvan?

Köszönjük, hallgattuk.

Örülök, hogy te is támogatod a Klubrádiót.

Szevaz Kókler!

Remek. Én is meghallgattam. Igaz csak felvételről. Jófejek a Gój Motorosok. Bírom őket. Végülis be is perelhették volna a Klubrádiót és személyesen Szelestey Lajost is hazudozás miatt. Ehelyett megegyeztek egy interjúban. PErsze azt is csúnyán megvágták, de a legfontosabb dolog benne maradt.

Reméljük eztán mások is kevesebbet fognak hazudozni a Gój Motorosokról.
MátéBence
MátéBence

Témanyitás by Vendég 2015-06-11, 11:08

MátéBence írta:Apropó! Szelestey Lajos....

Az megvan, hogy miként kért bocsánatot egyesek kedvenc lapszemlézője a Gój Motorosoktól a csúnya hazudozásáért?

Köszönjük, hallgattuk.

Örülök, hogy te is támogatod a Klubrádiót.

Vendég
Vendég

Témanyitás by turidani 2015-06-11, 11:06

További kellemest
turidani
turidani

Hozzászólások száma : 991

Témanyitás by MátéBence 2015-06-11, 11:05

Apropó! Szelestey Lajos....

MátéBence
MátéBence

Témanyitás by MátéBence 2015-06-11, 11:02

Koncsita írta:
turidani írta:Befektetői bizalom?

Még soha nem volt ilyen alacsony a 3 hónapos diszkontkincstárjegy hozama.

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) először hirdetett meg 3 hónapos aukciót azóta, hogy a jegybank bejelentette: szeptember 23-tól már nem lesz irányadó eszköze a kéthetes betét, ehelyett egy új eszköz, a 3 hónapos jegybanki betét fogja a jegybanki alapkamatot biztosítani.

Az intézkedések következtében az MNB azt várta, hogy 1000-1500 milliárd forint távozik a jegybankból és jelenik meg az állampapírpiacon. A bejelentést követően a másodpiacon az éven belüli papíroknál jelentős hozamesést láthattunk, rövid aukcióra azonban most került sor először. Ez meg is látszott a keresleten és a hozamok alakulásán is. A megszokott 40 milliárdos keretre ugyanis a múlt hetinél magasabb, 112,2 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatot.
Az adósságkezelő a tervezett mennyiségnél végül 5 milliárd forinttal többet értékesített.

Az átlaghozam pedig soha nem látott mélységbe zuhant, a múlt hetinél 19 (!) bázisponttal alacsonyabbra 1,13 százalékra. Ez a tegnapi másodjegyzésnél is 3 bázisponttal alacsonyabb.

http://mfor.hu/cikkek/Egy_tortenelmi_rekord__amit_Matolcsynak_koszonhetunk.html

Kedves Turidani!

Ennek semmi köze a befektetői bizalomhoz.

Úgy látszik, hogy maga alapvető közgazdasági összefüggésekkel sincs tisztában, mégis idejár téríteni.

Ami az egyik piacon nem talált magának helyet, elment egy másikra. Semmi sem történt, pontosabban az, hogy kivontak 400 milliárdot Magyarországról a "befektetők", mert a FED kamatelemelésére várnak.

Kedves Koncsi!

Márpedig ennek nagyon is sok köze van a befektetői bizalomhoz. Volt már többször is az elmúlt 10 évben, hogy világgazdasági pénzbőség volt. És mégis ezzel a pénzbőséggel együtt is ennél sokkal magasabb hozamok voltak, mert NEM bíztak Magyarországban. Most éppen szűkülő pénzbőség van, mégis rekor alacsony a hozam. Aki ebben nem látja a befektetői bizalmat, az szimplán rosszindulatúan elfogult.

Amúgy jelzem, hogy pénzügyi bőség van még a piacokon, de valamilyen hihetetlen és megmagyarázhatatlan okból, rekord MAGAS hozamok mellett SEM tudjáj eladni a görög papírokat. Logikád szerint ennek biztos semmi köze nincsen a befektető bizalomhoz Wink

MátéBence
MátéBence

Témanyitás by Rumcájsz 2015-06-11, 11:02

MátéBence írta:

Szevasz Főnököm!

Ez ugyan az a Szelestey aki a reggeli lapszemlét csinálja a KR-ben?

Érdekes módon mindig imádja szemlézni a nagy külföldi lapokat, de HOGY-HOGY NEM tiszta véletlen kimaradt neki a teljesen jelentéktelen és marginális Financial Times egész oldalas cikke Magyarországról.

Látom "tisztelt barátom", hogy amolyan igazi "bourbonként" folytatod itt a "mindennapi életed":

Semmit nem tanultál és semmit sem felejtettél!
Rumcájsz
Rumcájsz

Témanyitás by MátéBence 2015-06-11, 10:58

kondor írta:Jó napot mindenkinek! Igen hát az "igyekezetet" látni, csak most már izzadtság szagú és rettenetesen unalmas már, lényegében káosz minden területen! Hogy tudtak sipítozni, hogy Gy.F. ötletel, kapkod, ami nem volt csoda, hiszen olyan ellenséges légkörben kellett dolgozniuk, ami szinte lehetetlen volt! Orbán és kormánya pedig már 5 éve háborítatlanul folytatja áldatlan tevékenységét! Hát ennyire hülye a magyar, hogy ezt megeszi????H.sz. egy fórumról.
Hajlamosak vagyunk elfelejteni.Igen az ötletelését hozzák hibának.Csináljuk meg barátaim,és próbálkozott ellenszélben rendületlenül.Nem ilyen botrányokkal hívta fel magára a figyelmet mint a mostani kormány.Minden napra valami égbekiáltó baromság.Hazudozás terelés a mindennapi megoldatlan gondokról.az államvagyon ellopásáról.

Hidd el Sanya, hog van gond az Orbán kornánnyal. Különösen ezzel az alapvetően undorító és mélyen elítélendő plakátfaszkodásukkal.

De a különbség nem ez. A különbség az, hogy Gyurcsány kapkodott, nem csinált semmit végig és az eredményei gyalázatosak lettek végül.

Orbán meg csinál politikai hibákat (nem is kicsiket!!!), de az eredmények rendre őt igazoljál.
MátéBence
MátéBence

Témanyitás by MátéBence 2015-06-11, 10:56

Rumcájsz írta:Norvégia 8000 szíriai menekült befogadására készül

A  norvég parlamentben szerdán megállapodtak arról, hogy 2017 végéig  8000 szíriai menekültet fogadnak be az országba - jelentette az NTB  hírügynökség. A parlamenti pártok többsége, így a legnagyobb, az ellenzéki  Norvég Munkáspárt és a kisebbségben kormányzó Konzervatív Párt is  kidolgozta, hogy Norvégia miként fokozhatja humanitárius  erőfeszítéseit Szíria és a környező térség esetében. A pártok megállapodása értelmében Norvégia az eredetileg  tervezett 1500-nál ötszázzal több menekültet fogad be idén  Szíriából, és 3-3 ezret 2016-ban és 2017-ben. Tervezik a  segélyezésre fordított összeg növelését is a térségben: erre az idén  1,25 milliárd, egy évvel később pedig 1,5 milliárd koronát  fordítanak (160, illetve 193 millió dollárt).

Nagyon nemes gesztus ez az olajkincsekben gazdag Norvégiától. Aztán majd 20-30 év múlva amikor az ottani Jobbik kerül hatalomra, akkor majd gondolkodnak..
MátéBence
MátéBence

Témanyitás by MátéBence 2015-06-11, 10:54

Tádé Bence írta:
turidani írta:kondor

Hozzászólások száma: 370
Hísz többször kijelentette hogy csak azért van itt hogy beleverje az orrunkat a hazugságainkba!!!!!!!!

Annak köbö annyi értelme lenne, mint a tengert kimerni egy vödörrel.

Kedves Dani!

Ez egy konkrétum nélküli provokálás, csesztetés, feszültség keltés. Ugye nem ezért jársz ide?

Szevasz! Furcsa szótárból dolgozhatsz te, ahol a konkrétum és pontos idézet kérédse provokálás és csesztetés...
MátéBence
MátéBence

Témanyitás by Rumcájsz 2015-06-11, 10:53

Norvégia 8000 szíriai menekült befogadására készül

A norvég parlamentben szerdán megállapodtak arról, hogy 2017 végéig 8000 szíriai menekültet fogadnak be az országba - jelentette az NTB hírügynökség. A parlamenti pártok többsége, így a legnagyobb, az ellenzéki Norvég Munkáspárt és a kisebbségben kormányzó Konzervatív Párt is kidolgozta, hogy Norvégia miként fokozhatja humanitárius erőfeszítéseit Szíria és a környező térség esetében. A pártok megállapodása értelmében Norvégia az eredetileg tervezett 1500-nál ötszázzal több menekültet fogad be idén Szíriából, és 3-3 ezret 2016-ban és 2017-ben. Tervezik a segélyezésre fordított összeg növelését is a térségben: erre az idén 1,25 milliárd, egy évvel később pedig 1,5 milliárd koronát fordítanak (160, illetve 193 millió dollárt).
Rumcájsz
Rumcájsz

Témanyitás by MátéBence 2015-06-11, 10:51

Üdvözlet Mindenkinek!
HOgy vagytok?
MátéBence
MátéBence

Témanyitás by Ajánlott tartalom

Ajánlott tartalom

31 / 40 oldal Previous  1 ... 17 ... 30, 31, 32 ... 35 ... 40  Next

Vissza az elejére

- Similar topics

Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.