Megbeszéljük - Bolgár nélkül
+5
Gejza
mavtelep
Jóska.bá
kondor
DKW
9 posters
2 / 40 oldal
2 / 40 oldal • 1, 2, 3 ... 21 ... 40
Re: Megbeszéljük - Bolgár nélkül
MátéBence írta:Trollirtó írta:
Ha a gazdaság hasít és az ország jobban teljesít, akkor nem hitelspirálba kell süllyedni,
azaz hitelből finanszírozni hitelt, hanem a nemzeti össztermékből kell csökkenteni a hitelállományt.
És nem stadiont építeni, műtárgyakat, ingatlanokat vásárolni, alapítványoknak szórni a
százmilliárdokat ésígytovább.
És főleg nem orosz gigamegahitelt felvenni.
Nem hitelspirál van, hanem szimplán így működik az államadósság refinanszírozása. Máshol is. Máshogy nem mehet.
Miért nem vagy képes gerincesen és egyenesen megválaszolni azt a kérdést, hogy 2008-banmiért csak Magyarország futott az IMF-hez? Miért nem a csehek, lengyelek, szlovákok? Várom a válaszod továbbra is. Ennyire nehéz szembenézni a valósággal?
De.Így kellene működnie. Ha a gazdaságban van pénz.
Magyarországon pedig van, egyébként nem szórnák.
Trollirtó- Hozzászólások száma : 5217
Trollirtó írta:MátéBence írta:
Én veled ellentétben megválaszoltam. De akkor mégegyszer. 82%-ról. 76%-ra csökkent az államadósság.
És pontosan tudodhatnád már végre, hogy az államadósságnaka refinanszírozása hogy működik. Magyarul szó sincs arról, hogy az IMF hitel visszafizetése egy az egyben csökkentette volna az államadósságot. Mert az IMF hitelből is lejáró adósságot és állami kiadásokat finanszíroztak. Majd új, piaci forrásból szépen visszafizettük az IMF/EU hiteleket.
Szóval akkor most te jössz! Várom a válaszod!
Ha a gazdaság hasít és az ország jobban teljesít, akkor nem hitelspirálba kell süllyedni,
azaz hitelből finanszírozni hitelt, hanem a nemzeti össztermékből kell csökkenteni a hitelállományt.
És nem stadiont építeni, műtárgyakat, ingatlanokat vásárolni, alapítványoknak szórni a
Nem hitelspirál van, hanem szimplán így működik az államadósság refinanszírozása. Máshol is. Máshogy nem mehet.
Miért nem vagy képes gerincesen és egyenesen megválaszolni azt a kérdést, hogy 2008-banmiért csak Magyarország futott az IMF-hez? Miért nem a csehek, lengyelek, szlovákok? Várom a válaszod továbbra is. Ennyire nehéz szembenézni a valósággal?
MátéBence- Hozzászólások száma : 4304
Maszatolsz.
Pontosan tudod, hogy arra vagyok kíváncsi, hogy az adott pontokban szerinted
MIÉRT NEM LEHET megállapodni.
Csak éppen nem akarsz válaszolni.
Mert tudod, hogy a földbe döngölnélek
Ittenem! te nem tudsz olvasni
Megírtam. Azért nem lehet, mert azokban a pontokban fundamentális nézetkülönbségek vannak.
Ami a földbedöngölést illeti, egyelőre ahogy nézem kapod rendesen a pofonokat ma reggel is
Jól láthatóan menekülsz, maszatolsz és hazudozol. Alig győzöm helyre rakni a hazudozásaid. Lásd a korházak 600 milliárdos fejlesztését, amit kora reggel itt lehazudtál. Vagy a korházprivatizációt, ami sosem volt.
Maszatolsz.
Mik a szerinted fundamentális nézetkülönbségek?
És mik ezek a fundamentumok?
Amikkel te egyetértesz?
És ezek miért helyesek, szerinted?
A védosztag által megvétózott kórházprivatizáció (ami nem volt) végeredménye
a privát kórház lett volna.
Most privát mamutkórházat építenek, a meglévők meg elsorvadnak.
Az eredmény privát kórház.
A hozzászólást Trollirtó összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2016-04-06, 08:50-kor.
Előbb én várok választ: az adósság és kamatainak eliminálása után mennyivel
csökken az államadósság?
Én veled ellentétben megválaszoltam. De akkor mégegyszer. 82%-ról. 76%-ra csökkent az államadósság.
És pontosan tudodhatnád már végre, hogy az államadósságnaka refinanszírozása hogy működik. Magyarul szó sincs arról, hogy az IMF hitel visszafizetése egy az egyben csökkentette volna az államadósságot. Mert az IMF hitelből is lejáró adósságot és állami kiadásokat finanszíroztak. Majd új, piaci forrásból szépen visszafizettük az IMF/EU hiteleket.
Hazudozol össze--vissza! Pontosan tudod, hogy azokra a pontokra utaltam, amiben nem közeledtek és nem is közeledhetnek az álláspontok. Ezt minden újság megírta.
Maszatolsz.
Ittenem! te nem tudsz olvasni
Megírtam. Azért nem lehet, mert azokban a pontokban fundamentális nézetkülönbségek vannak.
Ami a földbedöngölést illeti, egyelőre ahogy nézem kapod rendesen a pofonokat ma reggel is
Jól láthatóan menekülsz, maszatolsz és hazudozol. Alig győzöm helyre rakni a hazudozásaid. Lásd a korházak 600 milliárdos fejlesztését, amit kora reggel itt lehazudtál. Vagy a korházprivatizációt, ami sosem volt.
Trollirtó írta:Előbb én várok választ: az adósság és kamatainak eliminálása után mennyivelMátéBence írta:Választ várok továbbra is!!!!
Miért egyedül Magyarországnak kellett 2008-ban az IMF-hez fordulnia?
Miért nem Lengyelországnak, Szlovákiának vagy Csehországnak?
Válaszolsz végre egyenesen és gerincesen?
csökken az államadósság?
Megint maszatolsz.
SEMMIBEN nem állapodtak meg, csak közeledtek az álláspontok.
És én azokra vagyok kíváncsi, amikben szerinted NEM LEHET megállapodni,
nem azokra, amikben nem állapodtak meg. Mert ez gyakorlatilag az összesre
vonatkozik.
Hazudozol össze--vissza! Pontosan tudod, hogy azokra a pontokra utaltam, amiben nem közeledtek és nem is közeledhetnek az álláspontok. Ezt minden újság megírta.
Maszatolsz.
Sajnos azok, akik ilyen cikkeket írnak, azok tényleg patkányok,a média pöcegödrének legaljáról.
Az egyház MINDIG is abortusz ellenes volt. Soha nem támogatta. Ezért az egész mostani balhé, csak álbalhé, médiafelhajtás.
NEM IGAZ!
Alapvetően igen, de olyan szélsőséges esetekben, amelyekben most
tiltani akarják, nem.
Imádom amikor 2 mondaton belül saját magad megcáfolod. Köszönöm
Az egyház semmiféle módon nem támogatta az abortuszt. Elvi okokból. Semmilyen szélsőséges esetben sem.
Előbb én várok választ: az adósság és kamatainak eliminálása után mennyivelMátéBence írta:Választ várok továbbra is!!!!
csökken az államadósság?
Trollirtó írta:Megint maszatolsz.MátéBence írta:
Miért kell nekem felsorolni? Ott van a PSZ 25 pontja és az a 4 pont, amiben egyáltalán nem tudtak megállapodni. Ezt az összes újság megírta. Ne kelljen már nekem bemásolgassak ide feleslegesen pontokat.
vonatkozik.
Ne patkányozzál, ha megkérhetlek!
És megint nem a lényeget fogtad meg.
Az ugyanis az abortuszellenes prédikáció.
Csak maszatolsz és gyűlölködsz.
Sajnos azok, akik ilyen cikkeket írnak, azok tényleg patkányok,a média pöcegödrének legaljáról.
Az egyház MINDIG is abortusz ellenes volt. Soha nem támogatta. Ezért az egész mostani balhé, csak álbalhé, médiafelhajtás.
NEM IGAZ!
Alapvetően igen, de olyan szélsőséges esetekben, amelyekben most
tiltani akarják, nem.
Trolli!!
Választ várok továbbra is!!!!
Megint maszatolsz.MátéBence írta:Trollirtó írta:
Én pedig azért vagyok szomorú, mert a kérésem ellenére nem soroltad fel
ezeket a pontokat, azaz megint maszatoltál.
Miért kell nekem felsorolni? Ott van a PSZ 25 pontja és az a 4 pont, amiben egyáltalán nem tudtak megállapodni. Ezt az összes újság megírta. Ne kelljen már nekem bemásolgassak ide feleslegesen pontokat.
vonatkozik.
Trollirtó írta:Ne patkányozzál, ha megkérhetlek!MátéBence írta:"Ilyet se láttál még: a pap az abortusz ellen szónokol, mire kivonulnak a hívők a templomból
Az egyik eset a varsói Szent Anna templomban történt, kiabálással, ami ugyancsak szokatlan egy katolikus templomban; gyanítható, hogy abortuszpárti aktivisták balhéztak a szentmise alatt:
A másik eset Gdanskban történt, ahol nemcsak a nők, hanem a férfi hívek is kivonultak a prédikációról, meglehetősen nagy számban.” (444)
Így kell álhíreket gyártani. Még a 444-es Anarki is érzi, hogy a varsói cucc gázos, így kénytelen odaírni, hogy „abortuszpárti aktivisták balhéztak a templomban”, de a gdanski esetnél ezt már lehagyja. Holott napnál világosabb, hogy ott ugyanez történik, csak más formában, kiabálás nélkül. És abba gondoljanak csak bele: Miképpen lehetséges, hogy mindkét helyszínen akad egy kamera, egy okostelefon, egy „hívő”, aki azonnal fel is veszi az egészet?
Na ugye… Hívő ember nem megy kamerával misére. Kamerával az megy, aki fel akar ott venni valamit, és aki tudja, lesz mit felvenni. És a felvételt gyorsan fel is teszi(k) a netre.
Aztán jön majd a világsajtó pöcegödre, jön a 444, és írja a címet:
„Ilyet se láttál még: a pap az abortusz ellen szónokol, mire kivonulnak a hívők a templomból”
És tényleg! Eddig nem láttunk ilyet, hiszen eddig nem csináltatok ilyet, patkányok!
Már kora reggel hazudozol Trolli.
Ugyanis a Fidesz soha nem volt privatizáció ellenes. Soha.
Viszont bizonyos, az állam számára stratégiai fontosságú helyeken valóban privatizáció ellenes állásponton van a Fidesz. De ez nem általános szabály, hanem egyedi.
Mi az, hogy kórházak elsorvasztásával? Trolli! Az elmúlt 5 évben közel 600 milliárdot toltak korházfejlesztésekbe!!!!!!!!! Tényleg hagyd már abba ezt a primitív hazudozást kora reggel. És ha lehet nap közben se folytasd.
Nem igaz. Megakadályozták a kórházprivazizációt is, keményen.
Most ők csinálják, de hátulról mellbe, ahogy mondani szokás.
1. Örülök, hogy azt a hazudozást abbahagyod, hogy a korházakat elsorvasztják. Ez hazugság. Megírtam, hogy 600 milliárdot tettek 5 év alatt a korházak felújításába.
2. Hol akadályoztak meg korház privatizációt? Mert én ilyenről nem tudok. Olyanról viszont tudok, hogy visszacsináltak egy olyan rossz döntést, amely következtében egy magáncég kezdett el egy állami korházat üzemeltetni. Ráadásul rosszul, az emberek kárára.
Ne patkányozzál, ha megkérhetlek!MátéBence írta:"Ilyet se láttál még: a pap az abortusz ellen szónokol, mire kivonulnak a hívők a templomból
Az egyik eset a varsói Szent Anna templomban történt, kiabálással, ami ugyancsak szokatlan egy katolikus templomban; gyanítható, hogy abortuszpárti aktivisták balhéztak a szentmise alatt:
A másik eset Gdanskban történt, ahol nemcsak a nők, hanem a férfi hívek is kivonultak a prédikációról, meglehetősen nagy számban.” (444)
Így kell álhíreket gyártani. Még a 444-es Anarki is érzi, hogy a varsói cucc gázos, így kénytelen odaírni, hogy „abortuszpárti aktivisták balhéztak a templomban”, de a gdanski esetnél ezt már lehagyja. Holott napnál világosabb, hogy ott ugyanez történik, csak más formában, kiabálás nélkül. És abba gondoljanak csak bele: Miképpen lehetséges, hogy mindkét helyszínen akad egy kamera, egy okostelefon, egy „hívő”, aki azonnal fel is veszi az egészet?
Na ugye… Hívő ember nem megy kamerával misére. Kamerával az megy, aki fel akar ott venni valamit, és aki tudja, lesz mit felvenni. És a felvételt gyorsan fel is teszi(k) a netre.
„Ilyet se láttál még: a pap az abortusz ellen szónokol, mire kivonulnak a hívők a templomból”
És tényleg! Eddig nem láttunk ilyet, hiszen eddig nem csináltatok ilyet, patkányok!
Trollirtó írta:Én pedig azért vagyok szomorú, mert a kérésem ellenére nem soroltad felMátéBence írta:
Nem. Nem lehet mindenben megállapodni. Amikor a két fél fundamentálisan mást akar, akkor ott nincs közös nevező. És pár pontban ez a helyzet. És azokban a pontokban én magam is a kormány álláspontját osztom. Nagyon szomorú lennék, ha azokban engednének.
Tetves Pukli
Petíció a Pukli miatt távozott tanárért
A Teleki Blanka Gimnázium diákjainak szülei visszavárják az osztályfőnököt
Petícióval szeretnék elérni a Teleki Blanka Gimnáziumba járó gyerekek szülei annak a tanárnak az újbóli alkalmazását, aki amiatt mondott fel, mert nem értett egyet Pukli István március 15-én elhangzott beszédével – értesült a Magyar Idők.
Mint ismert, az iskolaigazgató, aki egyben a Tanítanék Mozgalom egyik vezéralakja, a nemzeti ünnepen megtartott demonstráción bocsánatkérésre szólította fel a kormányt a közoktatásban kialakult állapotok miatt.
A Magyar Idők birtokába került levélből – amelyet nyolcvan szülő fogalmazott meg a zuglói tankerületi igazgatónak – kiderült: Bereczky Csongor angoltanár-osztályfőnök a március 21-i nevelőtestületi értekezleten helytelenítette, hogy Pukli a gimnázium nevében tesz ilyen horderejű kijelentéseket, anélkül, hogy a grémiummal előzetesen egyeztetett volna.
A szülők azt írták: tanáruk az iskolára nézve veszélyesnek tartja az ilyen megfogalmazásokat, túlzottnak értékeli a média jelenlétét az intézményben, mert az már veszélyezteti az iskolai oktatást. A pedagógus ekkor jelezte, ha nem változik a helyzet, felmond.
Nyolcvan szülő írta alá az iskolaigazgatónak címzett levelet
A levélből kiderül az is, hogy Pukli István március 22-re összehívott egy egyeztető tárgyalást, amelyen kijelentette: Bereczky Csongor megpróbálta megalázni őt a tantestület előtt, és szerinte az lenne a legjobb, ha tényleg felmondana.
Ezt követően, 23-án a tanár az utolsó tanóra után beadta a felmondását. A diákok és a szülők a tavaszi szünetet követően értesültek arról, hogy az osztályfőnök távozik az iskolából.
A petíció aláírói azt írták: mindenki részéről nagy megdöbbenést váltott ki a fejlemény, így mindent szeretnének megtenni azért, hogy tanárukat és osztályfőnöküket visszakapják, aki egyébként tudatta a szülőkkel: szívesen folytatná a tanítást az intézményben. Levelüket azzal zárták, hogy kérik a tankerületi igazgató mihamarabbi eljárását.
A Teleki Blanka Gimnázium diákjainak szülei visszavárják az osztályfőnököt
Petícióval szeretnék elérni a Teleki Blanka Gimnáziumba járó gyerekek szülei annak a tanárnak az újbóli alkalmazását, aki amiatt mondott fel, mert nem értett egyet Pukli István március 15-én elhangzott beszédével – értesült a Magyar Idők.
Mint ismert, az iskolaigazgató, aki egyben a Tanítanék Mozgalom egyik vezéralakja, a nemzeti ünnepen megtartott demonstráción bocsánatkérésre szólította fel a kormányt a közoktatásban kialakult állapotok miatt.
A Magyar Idők birtokába került levélből – amelyet nyolcvan szülő fogalmazott meg a zuglói tankerületi igazgatónak – kiderült: Bereczky Csongor angoltanár-osztályfőnök a március 21-i nevelőtestületi értekezleten helytelenítette, hogy Pukli a gimnázium nevében tesz ilyen horderejű kijelentéseket, anélkül, hogy a grémiummal előzetesen egyeztetett volna.
A szülők azt írták: tanáruk az iskolára nézve veszélyesnek tartja az ilyen megfogalmazásokat, túlzottnak értékeli a média jelenlétét az intézményben, mert az már veszélyezteti az iskolai oktatást. A pedagógus ekkor jelezte, ha nem változik a helyzet, felmond.
Nyolcvan szülő írta alá az iskolaigazgatónak címzett levelet
A levélből kiderül az is, hogy Pukli István március 22-re összehívott egy egyeztető tárgyalást, amelyen kijelentette: Bereczky Csongor megpróbálta megalázni őt a tantestület előtt, és szerinte az lenne a legjobb, ha tényleg felmondana.
Ezt követően, 23-án a tanár az utolsó tanóra után beadta a felmondását. A diákok és a szülők a tavaszi szünetet követően értesültek arról, hogy az osztályfőnök távozik az iskolából.
A petíció aláírói azt írták: mindenki részéről nagy megdöbbenést váltott ki a fejlemény, így mindent szeretnének megtenni azért, hogy tanárukat és osztályfőnöküket visszakapják, aki egyébként tudatta a szülőkkel: szívesen folytatná a tanítást az intézményben. Levelüket azzal zárták, hogy kérik a tankerületi igazgató mihamarabbi eljárását.
Az egyik vesszőparipájuk a privatizáció-ellenesség.
Most privatizálják az állami földvagyont.
A kórházak elsorvasztásával és magánkórházak építésével
privatizálják az egészségügyi intézményeket.
És persze folyamatosan hazudnak.
Viszont bizonyos, az állam számára stratégiai fontosságú helyeken valóban privatizáció ellenes állásponton van a Fidesz. De ez nem általános szabály, hanem egyedi.
Mi az, hogy kórházak elsorvasztásával? Trolli! Az elmúlt 5 évben közel 600 milliárdot toltak korházfejlesztésekbe!!!!!!!!! Tényleg hagyd már abba ezt a primitív hazudozást kora reggel. És ha lehet nap közben se folytasd.
Nem igaz. Megakadályozták a kórházprivazizációt is, keményen.
Most ők csinálják, de hátulról mellbe, ahogy mondani szokás.
Én pedig azért vagyok szomorú, mert a kérésem ellenére nem soroltad felMátéBence írta:Trollirtó írta:
NEM.
Mindenben meg lehet állapodni.
Sorold fel azokat, amikben NEM lehet megállapodni!
Nem. Nem lehet mindenben megállapodni. Amikor a két fél fundamentálisan mást akar, akkor ott nincs közös nevező. És pár pontban ez a helyzet. És azokban a pontokban én magam is a kormány álláspontját osztom. Nagyon szomorú lennék, ha azokban engednének.
Jóska bá figyelmébe!!!!
"Ilyet se láttál még: a pap az abortusz ellen szónokol, mire kivonulnak a hívők a templomból
Trollirtó írta:Moncsita írta:Az elmúlt hónapokban zajlott földárverésekből eddig 240 milliárd forint bevételre tehet szert a költségvetés, a további értékestésekkel együtt ez az összeg akár elérheti a 260 milliárd forintot is.
A dolog szépséghibája, hogy a pénzt valójában nem az új tulajdonosok rakják az állam zsebébe, hanem az állami tulajdonban levő Magyar Fejlesztési Bank Zrt., amely kedvezményes hitelekkel támogatta a leendő vevőket.
magyar_gazdasag/raszakadt_a_bosegszaru_a_magyar_koltsegvetesre.612730.html
Az egyik vesszőparipájuk a privatizáció-ellenesség.
Most privatizálják az állami földvagyont.
A kórházak elsorvasztásával és magánkórházak építésével
privatizálják az egészségügyi intézményeket.
És persze folyamatosan hazudnak.
Moncsita írta:Hivatalosan is vitában van a Központi Statisztikai hivatal és az Eurostat, hogy vajon az állami tulajdonú Eximbankot a magyar államháztartáson belülre kell-e sorolni, vagy sem - írja a Portfolio. A vita végeredménye akár az is lehet, hogy visszamenőleg újra kell számolni a magyar államadósságot,
ezzel pedig oda lehet a kormány sokat hirdetett adósságcsökkentése.
A Portfolio szerint a legvalószínűbb forgatókönyv szerint a bank külső forrásállományát számolnák át az államadósságba (ez a második opció). Ez 2014-ben 572 milliárd forint volt, vagyis a GDP 1,78 százaléka, vagyis a 2014-es államadósság ennyivel lenne nagyobb. Ha 2010-től kellene újraszámolni az államadósságot, az azt jelentené hogy 2014-ben egyáltalán nem csökkent volna az állam adóssága.
index.hu/gazdasag/2016/04/05/egy_vita_miatt_bukhatja_a_kormany_az_adossagcsokkentest/
Az Eximbank MINDIG Is állami tulajdonban volt. MINDIG. Nem is értem, hogy több mint 10 évvel az uniós tagságunk után miért pont most jutott eszébe bárkinek is ezzel szórakoznia. A valódi adósságunk akármit bűvészkednek is, szépen évről évre csökken, ahogy a hiány tartósan 3% alatt van.
Jóska.bá írta:Éppen 2 éve választotta meg a többség a
"Folytatjuk" (a Harács-kormányzást ) parlamentjét....
És tényleg folytatják....
Ez még hagyján. Van egy rossz hírem. Ha nem lesz csoda és egy új, potens erő, akkor a Fidesz 2018-ban is nyerni fog.
Már megint maszatolsz. Ugyanis senki nem a válságot kéri számon a Gyurcsány kormányon. Amit mai napig számonkérünk az az, hogy miért mi mentünk csődbe 2008-ban? Miért nem a csehek? Miért nem a szlovákok?Hogy fordulhatott elő az, hogy mi a válság előszelére becsődültünk, miközben a lengyelek nem hogy pénzt kértek volna az IMF-től, hanem egyenesen pénzt adtak?
VÁrom a válaszodat a konkrét kérdésre!
Ne maszatolj.
Azért nem vették a papírokat, mert válság volt.
Ennyi.
A konkrét kérdésem (én voltam előbb):
visszafizetünk millió Eurós nagyságrendű adósságot. Ez eltűnt, a kamatterhe is eltűnt.
Mennyivel csökkent az államadósság?
Annyira tudtam, hogy gerinctelen módon képtelen vagy ismét szembenézni egy konkrét kérdéssel és arra válaszolni ))))))
Ami a papírokat illeti. Igen válság volt. Világválság. Mégsem a csehek szaladtak az IMF-hez. Mégsem a lengyelek szaladtak az IMF-hez. Mégsem a szlovákok szaladtak az IMF-hez. Pedig az Ő papírjaikat is érintette a válság. Ugye.
A kérdés, amire várom a válaszod, hogy MIÉRT Magyarországnak kellett elsőként és az említettek közül egyedüliként az IMF-hez fordulnia?
A kérdésedre a válasz pedig 82%-tól 76%-ra csökkent az államadósság és közben növeltük az állami vagyont, és a drága IMF hitel helyett, annál olcsóbban finanszírozzuk magunkat a piacról.
2 / 40 oldal • 1, 2, 3 ... 21 ... 40
Similar topics
» Megbeszéljük - Bolgár nélkül
2 / 40 oldal
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.