Megbeszéljük - Bolgár nélkül
+5
Gejza
mavtelep
Jóska.bá
kondor
DKW
9 posters
31 / 40 oldal
31 / 40 oldal • 1 ... 17 ... 30, 31, 32 ... 35 ... 40
Re: Megbeszéljük - Bolgár nélkül
15 éve történt:
Ahogy Petőfi megírta, a Tisza időnként jön.
És nagyrészt azokat a területeket önti el,
amelyek a 1848-as katonai térképeken is a Tisza
árterének vannak jelölve a Beregtől Szolnokig.....
Így volt ez 1948-ban és 2001-ben is.
Mindannyian emlékszünk a gumicsizmás
Orbán és Bakondi elvtársakra, amint "árvízi hajósként"
"megmentik" amit lehet.....
Stadionok azóta tízesével épültek - de emlékszünk-e
vízügyi beruházásokra ?
És most : kávé !
Ahogy Petőfi megírta, a Tisza időnként jön.
És nagyrészt azokat a területeket önti el,
amelyek a 1848-as katonai térképeken is a Tisza
árterének vannak jelölve a Beregtől Szolnokig.....
Így volt ez 1948-ban és 2001-ben is.
Mindannyian emlékszünk a gumicsizmás
Orbán és Bakondi elvtársakra, amint "árvízi hajósként"
"megmentik" amit lehet.....
Stadionok azóta tízesével épültek - de emlékszünk-e
vízügyi beruházásokra ?
És most : kávé !
" csak a gyáva és lomha fiatalok maradnak itthon " ....
Így volt ez az I. VH. után, a II. VH. előtt és után, '56 után, '73 után és
az Orbán kormányok idején is.
Mondom én, hogy Magyarországot ma egy többszörösen kontraszelektált,
"turulfészekben született, fél-ázsiai veszekedős népség" hazája....
http://tablet.magyarnarancs.hu/villamnarancs/orban-viktor-szerint-csak-a-gyava-es-lomha-fiatalok-maradnak-itthon-98576
Jóóóóóó reggelt ?
Így volt ez az I. VH. után, a II. VH. előtt és után, '56 után, '73 után és
az Orbán kormányok idején is.
Mondom én, hogy Magyarországot ma egy többszörösen kontraszelektált,
"turulfészekben született, fél-ázsiai veszekedős népség" hazája....
http://tablet.magyarnarancs.hu/villamnarancs/orban-viktor-szerint-csak-a-gyava-es-lomha-fiatalok-maradnak-itthon-98576
Jóóóóóó reggelt ?
Tavaly 80 mrd-ba került a "migráncs-válcság"...
Az nem derült ki Bakondi szavaiból, hogy az óriás-plakátos
gyűlölet-kampánnyal együtt, vagy anélkül ?
Az nem derült ki Bakondi szavaiból, hogy az óriás-plakátos
gyűlölet-kampánnyal együtt, vagy anélkül ?
Trollirtó írta:... amikor megírom a kőkemény tényeket, a trollok egyszerűen elhallgatnak
Érdekes, hogy most, amikor a védosztag ezer ponton inog, ők se igen
vehemensek...
A süllyedő hajót mindig a patkányok hagyják el először.... Ahogy a dézsmálásban is elsők....
Hümm-hümm... megint lesz minek "elveszíteni a köztulajdon-jellegét" ?
Trollirtó írta:...a kormány egy nemzeti tőkealap felállítására készül. Ez egy elkülönített alap lenne
az állami költségvetésben állami forrásokból. Akár azt a célt is szolgálhatja, hogy
az állam beszálljon a magyar tulajdonú kkv-kba maximum 49%-os tulajdonosként,
amolyan csendestársként - jellemezte a tervet Lázár János.
Elképesztő!
Miért van az az érzésem, hogy ez a PPP-konstrukció és a "visszautasíthatatlan ajánlat"
módszerének elfajzott zabigyereke?
Belengették, hogy korrupcióra nincs többé EU-támogatás....
doktorKá írta:Trollirtó írta:A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara évnyitóján beszédet mondott
Varga Mihály Nemzetgazdasági miniszter, Matolcsy György jegybankelnök
és Orbán Viktor miniszterelnök is.
És a legmagasabb szinten cáfolják az itteni trollokat.
Varga1:
...az uniós források kapcsán ma már nem az a cél, hogy a kormány kihelyezze
ezeket a pénzeket, hanem, hogy jól helyezze ki.
Szóval eddig nem így volt. 6 éve uralkodnak.
Kuszaszem:
...a versenyképességi fordulat még hátra van.
Tehát a versenyképességünk szerinte sem javult. És nem először mondja.
És 6 éve uralkodnak.
Védosztagvezér1:
... az államadósságról magunk között azért elmondhatjuk, valójában
csak a GDP arányában csökken, összegszerűen nő.
Igen. Jóval nagyobb, mint 2010-ben volt, sőt történelmi magasságokban van.
És 6 éve uralkodnak.
Védosztagvezér2:
Pedig a cél az lenne, hogy először nullára csökkentsük (az államadósságot), aztán pedig elérjük azt,
hogy más országok tőlünk kérjenek kölcsön.
Ez csak hab a tortán: akár Ceausescu is mondhatta volna
Érti valaki ezt az őszinteségi rohamot?
Apafej, a számok magukért beszélnek. Az adósság GDP-hez mérten csökkent, összegszerűen nőtt. Ezt nem vitatta senki, lényegesen több bevételből többet is szabad költeni. Igen, erre 6 év kormányzás után büszkék vagyunk.
Versenyképességi fordulat.....hát, ez elég általános, de kinek, mi a jövőképe. Valszeg, magasabbra helyeztük a lécet, mint ti, szóval az a fordulat, amire Matolcsy gondol, még odébb van.
Uniós források kihelyezése.....ennyi évvel a hátunk mögött, reális cél lehet, hogy ne csak az lebegjen, hogy lehívhassunk mindent, inkább itt legyen, mint Brüsszelben, hanem, hogy egyre jobban használjuk fel a pénzeket.
doktorKá írta:Trollirtó írta:
Mestere vagy ennek: leírtál hat sort és nem mondtál vele semmit
De.....csak ne légy lusta gondolkodni!
Kárcsi te nem lehetsz egy komoly ember ha ilyen ostobaságokat írsz.
Gejza- Hozzászólások száma : 1136
A Magyar Becsület Renddel tüntették ki a romániai politikust. Az indoklás szándékosan ugyanaz, mint amivel megkapta a legrangosabb román kitüntetést is. Csakhogy azt visszavonták tőle.
A románok elvették Tőkés László kitüntetését, Orbán most visszaadta neki
http://444.hu/2016/03/11/a-romanok-elvettek-tokes-laszlo-kitunteteset-orban-most-visszaadta-neki
A románok elvették Tőkés László kitüntetését, Orbán most visszaadta neki
http://444.hu/2016/03/11/a-romanok-elvettek-tokes-laszlo-kitunteteset-orban-most-visszaadta-neki
Bibliai tanítás arról, hogy József nem Viktor - és nem is György
...ezért Egyiptomban a begyűjtött ötöd NEM "vesztette el közvagyon jellegét"
Teremtés 41.
33 Ezért a fáraó válasszon ki egy okos és bölcs férfit, s állítsa Egyiptom élére.
34 Továbbá jelöljön ki a fáraó felügyelőket az országban, hogy a bőség hét esztendejében Egyiptom földjén tegyék félre az ötödrészt.
35 A most következő hét bő esztendőben az egész termést gyűjtsék össze, a gabonát a fáraó rendelkezésére helyezzék magtárba, hozzák a városokba és raktározzák el.
36 A gabona szolgáljon majd készletül az országnak a hét ínséges esztendőben, amely majd rátör Egyiptom földjére. Így az ország nem megy tönkre az éhínség miatt."
37 A beszéd tetszett a fáraónak és minden szolgájának.
....
41 A fáraó még ezt mondta Józsefnek: "Ezennel Egyiptom egész földje fölé rendellek."
42 Azután a fáraó levette pecsétgyűrűjét az ujjáról és József ujjára húzta, bíbor ruhába öltöztette, és aranyláncot akasztott a nyakába.
43 Végighordoztatta második kocsiján, s ezt kiáltották előtte: "Vigyázat!" Így emelte őt Egyiptom egész földje fölé.
44 A fáraó még így szólt Józsefhez: "Én vagyok a fáraó. Akaratod ellenére senki ne mozdítsa kezét és lábát Egyiptom földjén."
45 A fáraó a Cofnát-Paneach nevet adta Józsefnek és feleségül adta neki Asznátot, Poti-Ferásznak, az oni papnak a lányát. Azután József bejárta Egyiptomot.
46 József 30 éves volt, amikor Egyiptom királya, a fáraó előtt állt. József eltávozott a fáraótól és bejárta Egyiptom egész földjét.
47 A föld hét éven át bőségesen termett.
48 Ő összegyűjtött készletül minden fölösleget, ami Egyiptom földjén hét éven át adódott, és a városokba vitette. Minden városba behordatta a körülötte fekvő földek termését.
49 József tehát felhalmozta a gabonát, mint a tenger fövényét, olyan tömegben, hogy le is mondott a megméréséről. Nem is lehetett megmérni.
.....
53 Amikor Egyiptomban a hét bő esztendő eltelt,
54 megkezdődött a hét ínséges esztendő, ahogy József előre megmondta. Éhínség tört ki minden országban, csak Egyiptom egész földjén volt kenyér.
55 Amikor azonban Egyiptom egész földje is éhezni kezdett, a nép a fáraóhoz kiáltott kenyérért. A fáraó minden egyiptominak ezt felelte: "Menjetek Józsefhez, és tegyétek azt, amit mond."
56 Amikor tehát az éhínség egész Egyiptomra rátört, József megnyitotta a gabonacsűröket, és a gabonát eladta az egyiptomiaknak. Az ínség mégis egyre nyomasztóbbá vált Egyiptom földjén.
Hümmmm....
Vajon a hét bő esztendőben a közös magtárakba került-e a mi adó - vagy "elvesztette közvagyon jellegét" ?
Teremtés 41.
33 Ezért a fáraó válasszon ki egy okos és bölcs férfit, s állítsa Egyiptom élére.
34 Továbbá jelöljön ki a fáraó felügyelőket az országban, hogy a bőség hét esztendejében Egyiptom földjén tegyék félre az ötödrészt.
35 A most következő hét bő esztendőben az egész termést gyűjtsék össze, a gabonát a fáraó rendelkezésére helyezzék magtárba, hozzák a városokba és raktározzák el.
36 A gabona szolgáljon majd készletül az országnak a hét ínséges esztendőben, amely majd rátör Egyiptom földjére. Így az ország nem megy tönkre az éhínség miatt."
37 A beszéd tetszett a fáraónak és minden szolgájának.
....
41 A fáraó még ezt mondta Józsefnek: "Ezennel Egyiptom egész földje fölé rendellek."
42 Azután a fáraó levette pecsétgyűrűjét az ujjáról és József ujjára húzta, bíbor ruhába öltöztette, és aranyláncot akasztott a nyakába.
43 Végighordoztatta második kocsiján, s ezt kiáltották előtte: "Vigyázat!" Így emelte őt Egyiptom egész földje fölé.
44 A fáraó még így szólt Józsefhez: "Én vagyok a fáraó. Akaratod ellenére senki ne mozdítsa kezét és lábát Egyiptom földjén."
45 A fáraó a Cofnát-Paneach nevet adta Józsefnek és feleségül adta neki Asznátot, Poti-Ferásznak, az oni papnak a lányát. Azután József bejárta Egyiptomot.
46 József 30 éves volt, amikor Egyiptom királya, a fáraó előtt állt. József eltávozott a fáraótól és bejárta Egyiptom egész földjét.
47 A föld hét éven át bőségesen termett.
48 Ő összegyűjtött készletül minden fölösleget, ami Egyiptom földjén hét éven át adódott, és a városokba vitette. Minden városba behordatta a körülötte fekvő földek termését.
49 József tehát felhalmozta a gabonát, mint a tenger fövényét, olyan tömegben, hogy le is mondott a megméréséről. Nem is lehetett megmérni.
.....
53 Amikor Egyiptomban a hét bő esztendő eltelt,
54 megkezdődött a hét ínséges esztendő, ahogy József előre megmondta. Éhínség tört ki minden országban, csak Egyiptom egész földjén volt kenyér.
55 Amikor azonban Egyiptom egész földje is éhezni kezdett, a nép a fáraóhoz kiáltott kenyérért. A fáraó minden egyiptominak ezt felelte: "Menjetek Józsefhez, és tegyétek azt, amit mond."
56 Amikor tehát az éhínség egész Egyiptomra rátört, József megnyitotta a gabonacsűröket, és a gabonát eladta az egyiptomiaknak. Az ínség mégis egyre nyomasztóbbá vált Egyiptom földjén.
Hümmmm....
Vajon a hét bő esztendőben a közös magtárakba került-e a mi adó - vagy "elvesztette közvagyon jellegét" ?
Bibliai tanítás a zeeemúúttt 2*7 évről - a "zeeeemúúúttnyócévről" és a"zeeeemúúútthatévről"
Teremtés 41.
17 A fáraó tehát ezt mondta Józsefnek: "Álmomban a Nílus partján álltam.
18 A Nílusból hét kövér és szép tehén jött, és legelt a réten.
19 Azután láttam, hogy utánuk más hét nyomorúságos, csúnya és sovány tehén jön fel. Egész Egyiptomban nem láttam olyan csúnyákat, mint ezek voltak.
20 A sovány és csúnya tehenek felfalták a hét elsőt, a kövér teheneket.
21 De amikor a gyomrukba értek, nem látszott, hogy a gyomrukba jutottak, mert alakjuk éppen olyan csúnya volt, mint azelőtt. Erre fölébredtem.
22 Azután álmomban azt láttam, hogy egy száron hét teli és szép kalász nőtt,
23 de utánuk hét üres, kiaszott és a keleti széltől megperzselt kalász hajtott ki.
24 A hét üres kalász elnyelte a hét jó kalászt. Elmondtam az írástudóknak, de nem tudták megfejteni."
25 József így válaszolt a fáraónak: "A fáraó álmai ugyanazok. Isten tudtára adta a fáraónak, amit tenni akar.
26 A hét szép tehén hét esztendőt jelent, éppen úgy a hét kalász is hét esztendőt jelent.
27 Az álom csak egy. A hét sovány és csúnya tehén, amely utánuk feljött, szintén hét esztendőt jelent, és a hét száraz, s keleti széltől perzselt kalász hét ínséges esztendőt jelent.
28 Erre gondoltam, amikor a fáraónak mondtam: Isten betekintést engedett a fáraónak abba, amit tenni készült.
29 Íme, hét esztendő következik, amikor Egyiptom egész földjén nagy bőség uralkodik.
30 De utána jön hét ínséges esztendő, s akkor Egyiptom földjén elfelejtik az egész bőséget. Az ínség Egyiptom egész földjét emészteni fogja.
31 Az éhínség következtében, ami bekövetkezik, semmit sem látnak majd az országban a bőségtől, mert az nagyon nyomasztó lesz.
32 Az, hogy a fáraó álma kétszer ismétlődött, azt jelenti, hogy Isten a dolgot erősen elhatározta és Isten haladék nélkül végre is hajtja.
17 A fáraó tehát ezt mondta Józsefnek: "Álmomban a Nílus partján álltam.
18 A Nílusból hét kövér és szép tehén jött, és legelt a réten.
19 Azután láttam, hogy utánuk más hét nyomorúságos, csúnya és sovány tehén jön fel. Egész Egyiptomban nem láttam olyan csúnyákat, mint ezek voltak.
20 A sovány és csúnya tehenek felfalták a hét elsőt, a kövér teheneket.
21 De amikor a gyomrukba értek, nem látszott, hogy a gyomrukba jutottak, mert alakjuk éppen olyan csúnya volt, mint azelőtt. Erre fölébredtem.
22 Azután álmomban azt láttam, hogy egy száron hét teli és szép kalász nőtt,
23 de utánuk hét üres, kiaszott és a keleti széltől megperzselt kalász hajtott ki.
24 A hét üres kalász elnyelte a hét jó kalászt. Elmondtam az írástudóknak, de nem tudták megfejteni."
25 József így válaszolt a fáraónak: "A fáraó álmai ugyanazok. Isten tudtára adta a fáraónak, amit tenni akar.
26 A hét szép tehén hét esztendőt jelent, éppen úgy a hét kalász is hét esztendőt jelent.
27 Az álom csak egy. A hét sovány és csúnya tehén, amely utánuk feljött, szintén hét esztendőt jelent, és a hét száraz, s keleti széltől perzselt kalász hét ínséges esztendőt jelent.
28 Erre gondoltam, amikor a fáraónak mondtam: Isten betekintést engedett a fáraónak abba, amit tenni készült.
29 Íme, hét esztendő következik, amikor Egyiptom egész földjén nagy bőség uralkodik.
30 De utána jön hét ínséges esztendő, s akkor Egyiptom földjén elfelejtik az egész bőséget. Az ínség Egyiptom egész földjét emészteni fogja.
31 Az éhínség következtében, ami bekövetkezik, semmit sem látnak majd az országban a bőségtől, mert az nagyon nyomasztó lesz.
32 Az, hogy a fáraó álma kétszer ismétlődött, azt jelenti, hogy Isten a dolgot erősen elhatározta és Isten haladék nélkül végre is hajtja.
Bibliai tanítás az "idegenek társadalmi veszélyességéről"
Teremtés 39.
6 (Putifár)Tehát egész vagyonát rábízta Józsefre, s nem törődött semmivel, csak az étellel, amit evett. József amellett szép külsejű és szép arcú volt.
7 A történtek után urának felesége szemet vetett Józsefre, és így szólt hozzá: "Hálj velem!"
8 Ő azonban vonakodott, s azt mondta ura feleségének: "Nézd, uram semmivel sem törődik mellettem a házban, egész vagyonát rám bízta.
9 Neki sincs ebben a házban nagyobb hatalma, mint nekem. Semmit sem vont meg tőlem, csak egyedül téged, mivel te a felesége vagy. Hogyan követhetnék el ilyen súlyos igazságtalanságot és hogyan vétkezhetnék Isten ellen?"
10 Jóllehet naponta csábította Józsefet, az nem hallgatott rá, hogy vele háljon és hozzá adja magát.
11 Amikor egyik nap bejött a házba dolgait intézni és a ház népe közül senki sem volt otthon,
12 az megfogta a ruháját és így szólt: "Hálj velem!" De ő ruháját a kezében hagyta, elmenekült és kifutott.
13 Az látva, hogy ruháját a kezében hagyta és elfutott,
14 összehívta házanépét, s ezt mondta nekik: "Na lássátok! Idehozott nekünk egy hébert, hogy erőszakoskodjon velünk. Hozzám jött, hogy velem háljon, de én hangosan kiabáltam.
15 Mikor hallotta, hogy hangosan kiabálok, itthagyta ruháját mellettem, elmenekült, és kiszaladt."
16 És a ruhát magánál tartotta, míg a férje haza nem jött.
17 Akkor elmondta neki a jelenetet és így szólt: "A héber szolga, akit a házba hoztál, idejött hozzám, hogy erőszakoskodjon velem.
18 De mikor hangosan kiabáltam, itt hagyta ruháját mellettem, menekült, és kiszaladt."
19 Ura felesége szavának hallatára, hogy a rabszolga - úgymond - így tett vele, haragra gerjedt.
20 Ura elfogatta Józsefet, s abba a börtönbe vetette, ahol a király foglyait őrizték. Ott maradt a börtönben.
6 (Putifár)Tehát egész vagyonát rábízta Józsefre, s nem törődött semmivel, csak az étellel, amit evett. József amellett szép külsejű és szép arcú volt.
7 A történtek után urának felesége szemet vetett Józsefre, és így szólt hozzá: "Hálj velem!"
8 Ő azonban vonakodott, s azt mondta ura feleségének: "Nézd, uram semmivel sem törődik mellettem a házban, egész vagyonát rám bízta.
9 Neki sincs ebben a házban nagyobb hatalma, mint nekem. Semmit sem vont meg tőlem, csak egyedül téged, mivel te a felesége vagy. Hogyan követhetnék el ilyen súlyos igazságtalanságot és hogyan vétkezhetnék Isten ellen?"
10 Jóllehet naponta csábította Józsefet, az nem hallgatott rá, hogy vele háljon és hozzá adja magát.
11 Amikor egyik nap bejött a házba dolgait intézni és a ház népe közül senki sem volt otthon,
12 az megfogta a ruháját és így szólt: "Hálj velem!" De ő ruháját a kezében hagyta, elmenekült és kifutott.
13 Az látva, hogy ruháját a kezében hagyta és elfutott,
14 összehívta házanépét, s ezt mondta nekik: "Na lássátok! Idehozott nekünk egy hébert, hogy erőszakoskodjon velünk. Hozzám jött, hogy velem háljon, de én hangosan kiabáltam.
15 Mikor hallotta, hogy hangosan kiabálok, itthagyta ruháját mellettem, elmenekült, és kiszaladt."
16 És a ruhát magánál tartotta, míg a férje haza nem jött.
17 Akkor elmondta neki a jelenetet és így szólt: "A héber szolga, akit a házba hoztál, idejött hozzám, hogy erőszakoskodjon velem.
18 De mikor hangosan kiabáltam, itt hagyta ruháját mellettem, menekült, és kiszaladt."
19 Ura felesége szavának hallatára, hogy a rabszolga - úgymond - így tett vele, haragra gerjedt.
20 Ura elfogatta Józsefet, s abba a börtönbe vetette, ahol a király foglyait őrizték. Ott maradt a börtönben.
Bibliai tanítás Ráchel "saját lábon állásáról"
(Teremtés 31.)
17 Jákob tehát fölkerekedett, gyermekeit és feleségeit tevékre ültette.
18 Elvitte magával minden állatát és minden vagyonát, amit szerzett,
saját állatállományát, amire Paddan-Aramban szert tett, és
visszatért atyjához, Izsákhoz, Kánaán földjére.
19 Lábán elment a juhait nyírni. Ezért Ráchel ellopta atyjának házi isteneit.
20 Jákob megtévesztette az aramita Lábánt és eltitkolta előtte, hogy menekülni akar.
21 Így eltávozott mindazzal, ami az övé volt. Útnak eredt, átkelt a folyón és
a Gileád-hegynek vette az irányt.
22 Harmadnap Lábán megkapta a hírt, hogy Jákob elszökött.
23 Maga mellé vette rokonait, hétnapi úton üldözte, és a Gileád-hegynél utolérte.
24 De Isten megjelent éjjel Lábánnak, az arámnak álmában és ezt mondta:
"Óvakodj attól, hogy szólj valamit Jákobnak!"
25 Lábán utolérte Jákobot, amikor Jákob a hegyek közt felütötte sátrát.
26 Lábán is sátrat vert Gileád hegyén. Lábán így szólt Jákobhoz:
"Mit tettél? Megcsaltál, és lányaimat, mint foglyokat magaddal vitted?
27 Miért szöktél titokban, és miért nem jártál el egyenesen velem szemben? Nem
szóltál nekem róla. Akkor örömmel, énekkel, dobbal és hárfával kísértelek volna el.
28 Nem engedted, hogy megcsókoljam unokáimat és lányaimat.
Valóban ostobán viselkedtél.
29 Most hatalmamban állana, hogy ártsak neked, de atyád Istene tegnap
így szólt hozzám: "Óvakodj attól, hogy szólj valamit Jákobnak.
30 Jó, te eljöttél, mert annyira sóvárogtál atyád háza után, de miért loptad el isteneimet?"
31 Jákob feleletül ezt mondta Lábánnak: "Igen, féltem. Gondoltam, hogy
elveheted tőlem lányaidat.
32 Akinél azonban isteneidet megtalálod, az ne maradjon életben.
Kutasd fel rokonaid jelenlétében, ami tőled nálam van és vedd magadhoz."
33 Jákob ugyanis nem tudta, hogy Ráchel lopta el őket. Lábán kereste
Jákob sátrában, Lea sátrában, és a két szolgáló sátrában, de nem talált semmit.
Azután kijött Lea sátrából és belépett Ráchel sátrába.
34 Ráchel azonban fogta a házi isteneket, a teve nyergébe tette és ráült.
Lábán átkutatta az egész sátrat, de nem talált semmit.
35 Ő akkor így szólt apjához:
"Ne haragudj rám, uram, nem állhatok fel előtted, mert asszonyi bajom van."
Az kutatott, de nem találta a házi isteneket.
17 Jákob tehát fölkerekedett, gyermekeit és feleségeit tevékre ültette.
18 Elvitte magával minden állatát és minden vagyonát, amit szerzett,
saját állatállományát, amire Paddan-Aramban szert tett, és
visszatért atyjához, Izsákhoz, Kánaán földjére.
19 Lábán elment a juhait nyírni. Ezért Ráchel ellopta atyjának házi isteneit.
20 Jákob megtévesztette az aramita Lábánt és eltitkolta előtte, hogy menekülni akar.
21 Így eltávozott mindazzal, ami az övé volt. Útnak eredt, átkelt a folyón és
a Gileád-hegynek vette az irányt.
22 Harmadnap Lábán megkapta a hírt, hogy Jákob elszökött.
23 Maga mellé vette rokonait, hétnapi úton üldözte, és a Gileád-hegynél utolérte.
24 De Isten megjelent éjjel Lábánnak, az arámnak álmában és ezt mondta:
"Óvakodj attól, hogy szólj valamit Jákobnak!"
25 Lábán utolérte Jákobot, amikor Jákob a hegyek közt felütötte sátrát.
26 Lábán is sátrat vert Gileád hegyén. Lábán így szólt Jákobhoz:
"Mit tettél? Megcsaltál, és lányaimat, mint foglyokat magaddal vitted?
27 Miért szöktél titokban, és miért nem jártál el egyenesen velem szemben? Nem
szóltál nekem róla. Akkor örömmel, énekkel, dobbal és hárfával kísértelek volna el.
28 Nem engedted, hogy megcsókoljam unokáimat és lányaimat.
Valóban ostobán viselkedtél.
29 Most hatalmamban állana, hogy ártsak neked, de atyád Istene tegnap
így szólt hozzám: "Óvakodj attól, hogy szólj valamit Jákobnak.
30 Jó, te eljöttél, mert annyira sóvárogtál atyád háza után, de miért loptad el isteneimet?"
31 Jákob feleletül ezt mondta Lábánnak: "Igen, féltem. Gondoltam, hogy
elveheted tőlem lányaidat.
32 Akinél azonban isteneidet megtalálod, az ne maradjon életben.
Kutasd fel rokonaid jelenlétében, ami tőled nálam van és vedd magadhoz."
33 Jákob ugyanis nem tudta, hogy Ráchel lopta el őket. Lábán kereste
Jákob sátrában, Lea sátrában, és a két szolgáló sátrában, de nem talált semmit.
Azután kijött Lea sátrából és belépett Ráchel sátrába.
34 Ráchel azonban fogta a házi isteneket, a teve nyergébe tette és ráült.
Lábán átkutatta az egész sátrat, de nem talált semmit.
35 Ő akkor így szólt apjához:
"Ne haragudj rám, uram, nem állhatok fel előtted, mert asszonyi bajom van."
Az kutatott, de nem találta a házi isteneket.
A hozzászólást Jóska.bá összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2016-03-11, 22:03-kor.
Bibliai tanítás a bábeli magyarokról
Bibliai tanítás:
Teremtés könyve 11:
A bábeli magyar
1 A magyarság akkor még egy ajkú és egyazon gondolkodású volt.
2 Amikor azonban Keletről elköltöztek, Szvatopluk földjére,
egy mezőségre bukkantak, és ott letelepedtek.
3 Azt mondták egymásnak:
"Gyertek, vessünk számot, és érleljünk ki gondolatokat !"
Aztán felhasználták a gondolatot építőkőnek,
a demokráciát meg habarcsnak,
4 és azt mondták: "Gyertek, építsünk magunknak
várost és demokráciát !
Érjen a teteje az Európai Unióig, hogy híressé tegyük
a nevünket, és szét ne szóródjunk az egész földre !"
5 Az Pártok ekkor beszálltak, hogy megnézzék a várost és
belakják az ország házát, amelyet építettek az ember fiai,
6 és azt mondta egy rafinált FutballSámán:
"Íme, egy ez a nép, és egyajkú az egész: ezzel az alkotással kezdik,
s ezentúl nem fognak elállni a szándékaiktól,
amíg meg nem valósítják a demokratikus köztársaságot.
7 Gyertek tehát, alakítsunk FineSS-t, és zavarjuk ott össze
a gondolataikat, hogy ne értsék meg egymás szavát!"
8 Így el is szélesztette őket onnan a FutballSámán
az egész földre, s ők abbahagyták a demokrácia építését.
9 Azért nevezték el tehát azt Bábel-Magyarnak,
mert ott zavarodott össze a magyarok gondolkodása.....
Jóóóóóó éjszakát gyerekek.....
Teremtés könyve 11:
A bábeli magyar
1 A magyarság akkor még egy ajkú és egyazon gondolkodású volt.
2 Amikor azonban Keletről elköltöztek, Szvatopluk földjére,
egy mezőségre bukkantak, és ott letelepedtek.
3 Azt mondták egymásnak:
"Gyertek, vessünk számot, és érleljünk ki gondolatokat !"
Aztán felhasználták a gondolatot építőkőnek,
a demokráciát meg habarcsnak,
4 és azt mondták: "Gyertek, építsünk magunknak
várost és demokráciát !
Érjen a teteje az Európai Unióig, hogy híressé tegyük
a nevünket, és szét ne szóródjunk az egész földre !"
5 Az Pártok ekkor beszálltak, hogy megnézzék a várost és
belakják az ország házát, amelyet építettek az ember fiai,
6 és azt mondta egy rafinált FutballSámán:
"Íme, egy ez a nép, és egyajkú az egész: ezzel az alkotással kezdik,
s ezentúl nem fognak elállni a szándékaiktól,
amíg meg nem valósítják a demokratikus köztársaságot.
7 Gyertek tehát, alakítsunk FineSS-t, és zavarjuk ott össze
a gondolataikat, hogy ne értsék meg egymás szavát!"
8 Így el is szélesztette őket onnan a FutballSámán
az egész földre, s ők abbahagyták a demokrácia építését.
9 Azért nevezték el tehát azt Bábel-Magyarnak,
mert ott zavarodott össze a magyarok gondolkodása.....
Jóóóóóó éjszakát gyerekek.....
A hozzászólást Jóska.bá összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2016-03-11, 22:04-kor.
Úgy szeretem ...
... amikor megírom a kőkemény tényeket, a trollok egyszerűen elhallgatnak
vehemensek...
vehemensek...
Trollirtó- Hozzászólások száma : 5217
A lézerhazudozó megint kitalált valamit
...a kormány egy nemzeti tőkealap felállítására készül. Ez egy elkülönített alap lenne
az állami költségvetésben állami forrásokból. Akár azt a célt is szolgálhatja, hogy
Elképesztő!
Miért van az az érzésem, hogy ez a PPP-konstrukció és a "visszautasíthatatlan ajánlat"
Elképesztő!
doktorKá írta:Trollirtó írta:
Oké. Akkor kifejtem, hogy mit vártam volna tőled
1) Igen, a 2008-as válság kezelésére felvett IMF-hitel visszafizetése után
6 évvel jóval magasabb az adósságállomány.
Erre nem lennék büszke.
2) Igen, a 6 évi uralkodás alatt nem sikerült javítani a versenyképességet (sőt romlott). Erre nem lennék büszke.
3) Állandó szlogen, hogy az előző kormányok elherdálták az uniós pénzeket. Most bevallotta a védosztag,
hogy 6 évi uralkodása alatt nem jó helyre tette az uniós pénzeket. Erre sem lennék büszke.
Így már rendben van?
Trollirtó írta:doktorKá írta:
Apafej, a számok magukért beszélnek. Az adósság GDP-hez mérten csökkent, összegszerűen nőtt. Ezt nem vitatta senki, lényegesen több bevételből többet is szabad költeni. Igen, erre 6 év kormányzás után büszkék vagyunk.
Versenyképességi fordulat.....hát, ez elég általános, de kinek, mi a jövőképe. Valszeg, magasabbra helyeztük a lécet, mint ti, szóval az a fordulat, amire Matolcsy gondol, még odébb van.
Uniós források kihelyezése.....ennyi évvel a hátunk mögött, reális cél lehet, hogy ne csak az lebegjen, hogy lehívhassunk mindent, inkább itt legyen, mint Brüsszelben, hanem, hogy egyre jobban használjuk fel a pénzeket.
doktorKá- Hozzászólások száma : 2323
doktorKá írta:Trollirtó írta:A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara évnyitóján beszédet mondott
Varga1:
Kuszaszem:
És 6 éve uralkodnak.
Védosztagvezér1:
És 6 éve uralkodnak.
Védosztagvezér2:
Pedig a cél az lenne, hogy először nullára csökkentsük (az államadósságot), aztán pedig elérjük azt,
Trollirtó írta:A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara évnyitóján beszédet mondott
Varga1:
Kuszaszem:
És 6 éve uralkodnak.
Védosztagvezér1:
És 6 éve uralkodnak.
Védosztagvezér2:
doktorKá- Hozzászólások száma : 2323
Trollirtás felsőfokon
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara évnyitóján beszédet mondott
Varga1:
Kuszaszem:
És 6 éve uralkodnak.
Védosztagvezér1:
És 6 éve uralkodnak.
Védosztagvezér2:
Varga1:
Kuszaszem:
És 6 éve uralkodnak.
Védosztagvezér1:
És 6 éve uralkodnak.
Védosztagvezér2:
Jóska.bá írta:Morfondir - Kávé közben:
Valami nem kerek: 1296 muszlimért népszavazás, válsághelyzet -
Erdogan 78 000 000 muszlimáért,
Alijev KGB-s apjáért, muszlimaiért - barátság ?
Hogy van ez ?
Alakul ez majd : " Lágy kis szellő, Lebbenve szá-á-á-álló "...
Szervusztok, jó reggelt !
mavtelep- Hozzászólások száma : 436
Morfondir - Kávé közben:
Hogy van ez ?
Hogy van ez ?
Hajnali morfondir:
A Nap perceken belül felkel. Vajon a Népet -
tekintettel a válságállapotra - hagyják e febrébredni, felkelni ?
Végül is a "válsághelyzet "
a külpolitikai vagy a belpolitikai helyzet miatt állt-e elő ?
Jóóóóóó reggelt ?
A Nap perceken belül felkel. Vajon a Népet -
tekintettel a válságállapotra - hagyják e febrébredni, felkelni ?
Végül is a "válsághelyzet "
a külpolitikai vagy a belpolitikai helyzet miatt állt-e elő ?
Jóóóóóó reggelt ?
Hogy ez a betelefonáló mekkora barom!
És ugyanazokat mondja, amiket a trollok is szoktak itten...
Észvesztő!!!!!!!
Észvesztő!!!!!!!
Trollirtó írta:mavtelep írta:A 23 millió románról jutott eszembe... ( Meg az ijesztgetés következményiről.)
Nekem tetszett
Nekem is, azért próbálkozom...
mavtelep- Hozzászólások száma : 436
31 / 40 oldal • 1 ... 17 ... 30, 31, 32 ... 35 ... 40
Similar topics
» Megbeszéljük - Bolgár nélkül
31 / 40 oldal
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.