Megbeszéljük - Bolgár nélkül
+13
turidani
Jóska.bá
Gejza
tmbb
Böbe2
Malamud az igazi
mavtelep
Clochard
kondor
paksitapsi
MátéBence
Trollirtó
doktorKá
17 posters
11 / 40 oldal
11 / 40 oldal • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 25 ... 40
Re: Megbeszéljük - Bolgár nélkül
turidani írta:
Jó reggelt
Szerintem ugyan a forint rendben van, de természetesen nem akarok beleszólni az árfolyambusongók dolgába.
Viszont három linket ajánlok megnézésre, ezek valóban tükrözhetik a magyar gazdasággal kapcsolatos bizalmi index állását.
http://mfor.hu/cikkek/Jelentos_erdeklodes_a_3_es_5_eves_aukcion.html
http://mfor.hu/cikkek/Kapos_volt_a_3_honapos_kincstarjegyunk.html
http://mfor.hu/cikkek/Elkapkodtak_a_12_honapos_papirokat_-.html
Ez nem a gazdaság iránti bizalom, ezeket akármikor eladhatják.
A tőkebefektetésekről hozzál listát, a kiáramlás a nagyobb, vagy a beáramlás? Mit csinálnak a tárgyévi nyereséggel a cégek, befektetik, vagy kiviszik?
Vendég- Vendég
mavtelep írta:
Szia mavtelep!
Küldtem egy privát üzenetet a számodra...
Clochard- Hozzászólások száma : 130
He-he...savanyú a szőlő, - Orbán ígért sallert, oszt' mégis ő kapott a pofájára...)))Koncsita írta:Ezen jókat nevettem ...
http://propeller.hu/itthon/3107466-svaby-orban-alcsuti-balegyenessel-leuthette-volna
Sváby ezt írta:
Engem nem szórakoztat ez a pofon. Inkább megalázó. Ez nem atyai tasli, ez megalázó pofon. Nagy ziccert hagyott ki Orbán, nagy sztár lehetett volna a világban, ha jól lereagálja. Primitív virtus ez az egész. Amúgy Orbán két dolgot tehetett volna. 1. Egy alcsúti balegyenessel leüti Junckert, hogy az megfekszik. Ez lett volna az unintelligens, de népszerű válasz. Világsztár lett volna belőle. 2. Intelligensen lereagálja, egy a váratlan helyzetekre belülről jövő megnyilvánulással. Pl. elfordul Junckertől és a fordulat közben csak annyit mond, hogy szégyellje magát, majd kimegy és azonnal hazajön, majd itthon szomorúan lenyilatkozza, hogy az Európai Bizottságnak egy sültbunkó az elnöke. Vagy csináljon bármit, de ne ezt amit a színpadon láttunk tőle, hogy vörösödő fejjel, szétalázva nyomulgat és fogadja a kézfogásokat.
Hahaha ...
mavtelep- Hozzászólások száma : 436
Jó reggelt
Szerintem ugyan a forint rendben van, de természetesen nem akarok beleszólni az árfolyambusongók dolgába.
Viszont három linket ajánlok megnézésre, ezek valóban tükrözhetik a magyar gazdasággal kapcsolatos bizalmi index állását.
http://mfor.hu/cikkek/Jelentos_erdeklodes_a_3_es_5_eves_aukcion.html
http://mfor.hu/cikkek/Kapos_volt_a_3_honapos_kincstarjegyunk.html
http://mfor.hu/cikkek/Elkapkodtak_a_12_honapos_papirokat_-.html
turidani- Hozzászólások száma : 991
Jesszasz, ebben a kicsi országban lehetnek ellenfelek , a magyarok egy része annak tekinthető ???Jóska.bá írta:mavtelep írta:
Szervusztok, jó napot !
mavtelep- Hozzászólások száma : 436
Jó napot kívánok!
EUR/HUF: 307,42
CHF/HUF: 297,09
USD/HUF: 279,84
Nemcsak az eső esik - de a forint is...
Magyarország (ma is) jobban teljesít!
EUR/HUF: 307,42
CHF/HUF: 297,09
USD/HUF: 279,84
Nemcsak az eső esik - de a forint is...
Magyarország (ma is) jobban teljesít!
Clochard- Hozzászólások száma : 130
Mindenki nyugodjon meg,lesz pénz...!!!!!!!!
Jó reggelt!!!!!
Csak még nem tudjuk honnan,de valakiket biztos lehúzunk .Aztán oda adjuk annak aki a legjobban sír,vagy éppen összeomlás előtt áll.Letakarjuk elószőr az egyik szemét,aztán a másikat,egy kis pénzzel.Majd megkérdezik, ugye most jobb?Igen,na most mennyit mutatok?Nem látok semmit,hazudsz,és hálátlan vagy.Holnaptól közmunkás besorolásban vagy.Így mennek a dolgok.
Csak még nem tudjuk honnan,de valakiket biztos lehúzunk .Aztán oda adjuk annak aki a legjobban sír,vagy éppen összeomlás előtt áll.Letakarjuk elószőr az egyik szemét,aztán a másikat,egy kis pénzzel.Majd megkérdezik, ugye most jobb?Igen,na most mennyit mutatok?Nem látok semmit,hazudsz,és hálátlan vagy.Holnaptól közmunkás besorolásban vagy.Így mennek a dolgok.
kondor- Hozzászólások száma : 1531
Dunai Mónika....
10 percre kapcsoltam be az M1-et és a Finesz szóvivője máris két
megnyugtató hirrel fogadott:
1. A pedagógusok nyugodtan hátradőlhetnek a tanári székeiben:
- A fizetésük máris megnövekedett 130-230 ezer Ft-ról 230-300 ezer Ft-ra.
- és a további béremelések fedezete is megvan a költségvetésben.
De szeretnék most pedagógus lenni !!!!!
2. Az egyetemek konzisztóriumairól még nem érdemes vitázni, hiszen még
- nincs eldöntve, hogy kik is lesznek a konzisztórium tagjai....
- utána meg már azért nem lesz érdemes beszélni róla, mert az már el lett döntve....
A Finesz két alapvető tömegmanipulációs technikáját látjuk itt egyszerre felhasználni:
1. A megnyugtatás technikája:
- Lehet, te-pedagógus még mindig 90 000 forintot viszel haza, de az átlag magas.
- Majd előbb-utóbb neked is fog jutni. Addig pedig hidd, hogy "többet nem csapnak be".
2. A halogatás technikája:
- Most még nem érdemes beszélni róla - de mi közben dolgozunk - és hidd el, hogy jó lesz.
- Utána meg már azért nem érdemes beszélni rőla, mert már el van döntve - és jó lett....
Mindkettő a hiten alapul - ami a Finesz-vallás alaptétele....
megnyugtató hirrel fogadott:
1. A pedagógusok nyugodtan hátradőlhetnek a tanári székeiben:
- A fizetésük máris megnövekedett 130-230 ezer Ft-ról 230-300 ezer Ft-ra.
- és a további béremelések fedezete is megvan a költségvetésben.
De szeretnék most pedagógus lenni !!!!!
2. Az egyetemek konzisztóriumairól még nem érdemes vitázni, hiszen még
- nincs eldöntve, hogy kik is lesznek a konzisztórium tagjai....
- utána meg már azért nem lesz érdemes beszélni róla, mert az már el lett döntve....
A Finesz két alapvető tömegmanipulációs technikáját látjuk itt egyszerre felhasználni:
1. A megnyugtatás technikája:
- Lehet, te-pedagógus még mindig 90 000 forintot viszel haza, de az átlag magas.
- Majd előbb-utóbb neked is fog jutni. Addig pedig hidd, hogy "többet nem csapnak be".
2. A halogatás technikája:
- Most még nem érdemes beszélni róla - de mi közben dolgozunk - és hidd el, hogy jó lesz.
- Utána meg már azért nem érdemes beszélni rőla, mert már el van döntve - és jó lett....
Mindkettő a hiten alapul - ami a Finesz-vallás alaptétele....
A hozzászólást Jóska.bá összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2015-05-25, 08:47-kor.
Tegnap...
....sok pap a szószékről a mai helyzet elviselésére a szentlélek eljövetelének várására buzdított.
Pedig tétlen várakozás mellett a legnagyobb hit sem hoz semmilyen változást....
"A hit - cselekedet..." - írja Pál.
Ha hiszitek, hogy valaha változás lesz itt, azért tenni kell.
Ha jól végig-gondoljuk már van fél millió magyar, aki hisz abban, hogy jobban is tud élni.
Ők már cselekedtek - és mi itthoni kontraszelektáltak - talán örökre elvesztettük őket....
A Nap már régen felkelt. A Nép mikor fog végre ?
Pedig tétlen várakozás mellett a legnagyobb hit sem hoz semmilyen változást....
"A hit - cselekedet..." - írja Pál.
Ha hiszitek, hogy valaha változás lesz itt, azért tenni kell.
Ha jól végig-gondoljuk már van fél millió magyar, aki hisz abban, hogy jobban is tud élni.
Ők már cselekedtek - és mi itthoni kontraszelektáltak - talán örökre elvesztettük őket....
A Nap már régen felkelt. A Nép mikor fog végre ?
A hozzászólást Jóska.bá összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2015-05-25, 08:08-kor.
A Prédikátor írja:
"Mindennek rendelt ideje vagyon...."
Így a 7:00-ás kávénak is - éppen most van rendelt ideje....
Én rendeltek meg, és a masina teljesítette. Pedig nem is aranyhal...
Így a 7:00-ás kávénak is - éppen most van rendelt ideje....
Én rendeltek meg, és a masina teljesítette. Pedig nem is aranyhal...
Jóóóóóó reggelt !
Ne gondoljátok, hogy most jöttem a 6:20-sal.
Csak néha úgy teszek, hogy egyszerűbb legyen az életem....
Csak néha úgy teszek, hogy egyszerűbb legyen az életem....
Hihi
Ezen jókat nevettem ...
http://propeller.hu/itthon/3107466-svaby-orban-alcsuti-balegyenessel-leuthette-volna
Sváby ezt írta:
Engem nem szórakoztat ez a pofon. Inkább megalázó. Ez nem atyai tasli, ez megalázó pofon. Nagy ziccert hagyott ki Orbán, nagy sztár lehetett volna a világban, ha jól lereagálja. Primitív virtus ez az egész. Amúgy Orbán két dolgot tehetett volna. 1. Egy alcsúti balegyenessel leüti Junckert, hogy az megfekszik. Ez lett volna az unintelligens, de népszerű válasz. Világsztár lett volna belőle. 2. Intelligensen lereagálja, egy a váratlan helyzetekre belülről jövő megnyilvánulással. Pl. elfordul Junckertől és a fordulat közben csak annyit mond, hogy szégyellje magát, majd kimegy és azonnal hazajön, majd itthon szomorúan lenyilatkozza, hogy az Európai Bizottságnak egy sültbunkó az elnöke. Vagy csináljon bármit, de ne ezt amit a színpadon láttunk tőle, hogy vörösödő fejjel, szétalázva nyomulgat és fogadja a kézfogásokat.
Hahaha ...
Sváby ezt írta:
Hahaha ...
Vendég- Vendég
Lájkoltam!Jóska.bá írta:Ezt még megkerestem neked, de most már tényleg pizsama-osztás van....turidani írta:
Szőlőleves kellemes éjt kívánok:)
Gejza- Hozzászólások száma : 1136
tudtam, hogy van valahol egy ilyen képem:
Ezt még megkerestem neked, de most már tényleg pizsama-osztás van....
turidani írta:pincesor írta:Jó éjszakát!
pincesor írta:Jó éjszakát!
turidani- Hozzászólások száma : 991
Jó éjszakát!
pincesor- Hozzászólások száma : 39
szerintem hoztam már egyszer...
de illik ide:
kondor írta:Csak van mit.Nálunk arra hivatkoznak hogy a ddp ezt nem teszi lehetővé.már nem hiszek neki.a mindent elvonó lerabló nagyra növekedett pazarló állam miatt van,hogy ilyen szarul élünk.
.
kondor írta:Gyakorlatilag 20-a után itt már nincs saját pénze szinte senkinek.Nem is tudom mi lenne ha hirtelen megszüntetnék a bankok a hitelkeretet.Totális nyomor.Nagyon komoly rétegek számára.
Aki még úgy ahogy fogyaszt,az a nyugati bankok hitelkeretéből.
Gyakorlatilag 20-a után itt már nincs saját pénze szinte senkinek.Nem is tudom mi lenne ha hirtelen megszüntetnék a bankok a hitelkeretet.Totális nyomor.Nagyon komoly rétegek számára.
Nyugaton aki dolgozik annyit keres hogy tudjon fogyasztani is.Persze ott is be kell osztani a pénzt mint mindenhol.
Csak van mit.Nálunk arra hivatkoznak hogy a ddp ezt nem teszi lehetővé.már nem hiszek neki.a mindent elvonó lerabló nagyra növekedett pazarló állam miatt van,hogy ilyen szarul élünk.
Van "nem túladóztatás" is persze...
Kiszámoltam:
M. Lőrinc barát tavaly olyan 800 % körüli kizsákmányolási rátával dolgoztatta a minimálbéreseket -
akik ezáltal nem tudták fokozni a belső keresletet, inkább elszegényedtek....
Az ilyen mértékű kizsákmányolás pedig az eredeti tőkefelhalmozás korában, vagy 200 éve
volt szokás.....
M. Lőrinc barát tavaly olyan 800 % körüli kizsákmányolási rátával dolgoztatta a minimálbéreseket -
akik ezáltal nem tudták fokozni a belső keresletet, inkább elszegényedtek....
Az ilyen mértékű kizsákmányolás pedig az eredeti tőkefelhalmozás korában, vagy 200 éve
volt szokás.....
MátéBence írta:Jóska.bá írta:MátéBence írta:
Az EU-n belüli szabad munkaerőáramlás már csak ilyen. A munkaerő rendre odamegy, ahol többet fizetnek. Ez full nettó ortodox közgazdaságtan. Ismerhetnéd az alapjait.
A tőke pedig oda áramlik, ahol a tőkepiaci világátlag-profitrátánál nagyobb hozamot tud realizálni...
Ezt pedig az írta meg vagy 150 éve, akinek a szobrát kirakták az egykor róla elnevezett nem unortodox gazdasági egyetem aulájából,
és még ma is igaz - azért megy el innen a dolgozóin keresztül is túladóztatott befektető.....
És Marxnak 100% igaza volt és szerintem nem kellett volna kirakni a közgázról.
Milyen túladóztatott befektetőre gondolsz konkrétan?
11 / 40 oldal • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 25 ... 40
Similar topics
» Megbeszéljük - Bolgár nélkül
11 / 40 oldal
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.