Megbeszéljük - Bolgár nélkül
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Megbeszéljük - Bolgár nélkül

+7
Trollirtó
turidani
MátéBence
máléazigazi
mavtelep
tmbb
DKW
11 posters

32 / 40 oldal Previous  1 ... 17 ... 31, 32, 33 ... 36 ... 40  Next

Go down

Megbeszéljük - Bolgár nélkül - Page 32 Empty Magasról lexarom a számaidat.nekem és környezetemnek ugyan olyan nehéz az élete mint 5 évvel ezelőtt.

Témanyitás by kondor 2015-07-01, 10:34

turidani írta:
Trollirtó írta:
Noakkor számoljunk.
Magyarországon durván 4 millió háztartás van.
Ha az elvonás 146 milliárddal nőtt, akkor egy háztartásra 36 500,- Ft jut.
Ha ez a teljes összeg szja lenne, akkor ez 228 125,- Ft adóalap-növekedést jelentene.
Mind a 4 millió háztartásban.
Ez nyilván nem lehet.
A nem-szja-részét bizony az egyes adók, illetve azok alapjának növekedése okozta.

Miheztartás végett (az általad közzétett táblázat alapján)

Lakosság befizetései 2010:   1 860,5 (gondolom milliárd)
                                  2014:   1 746,9
                előir           2015:   1 808,6

Hát ejnye:))
kondor
kondor

Hozzászólások száma : 1531

Vissza az elejére Go down

Megbeszéljük - Bolgár nélkül - Page 32 Empty Re: Megbeszéljük - Bolgár nélkül

Témanyitás by turidani 2015-07-01, 10:32

Látom beindult az agygyógyítás,minden áron ismerjük el hogy a kormány helyesen cselekszik.!!!!!
Témanyitás by kondor Today at 10:22

Nem kívánnék tőled ilyen mutatványt, miután anno többször leírtad, hogyha egyértelműen pozitív adat jönne ki a kormány munkájáról, akkor inkább a szemednek nem hinnél, semhogy ilyet elismerj:)
turidani
turidani

Hozzászólások száma : 991

Megbeszéljük - Bolgár nélkül - Page 32 Empty Semmiféle több pénze nem lett az embereknek.!!!!!!!!!

Témanyitás by kondor 2015-07-01, 10:32

MátéBence írta:
Trollirtó írta:
Lehet, hogy picivel több pénze van néhány embernek.
De az biztos, hogy MINDENKI drágább áruk észvesztő áfáját és jövedéki adóját meg hasonlóját fizeti meg.

Akkor mégegyszer. A statisztika szerint a TELJES lakosságnak több pénze van. Az egész változás szaldója pozitív a lakosságra. Innen kezdve bukik a hazudozásod arról, hogy az emberek ráfizettek.

Persze azt senki nem mondta hogy kommunizmus van és a megoszlás teljesen egységes. De azt tudjuk, hogy pont maga a rezsicsökkentés volt az az intézkedés, amely a társadalom alsó 1/3-adának arányaiban sokkal többet segített mint a tehetősebb rétegeknek. Hisz a társadalom alsó 1/3-ada a jövedelmének egy jelentős részét költi rezsire. Sokkal nagyobb részét, mint a többi társadalmi réteg.

tehát a rezsicsökkentés PONTOSAN azokhoz ment, akiknek a legnagyobb szükségük volt rá.

Nagyon helyes amúgy, hogy a fogyasztást adóztatják. És valóban. Az MINDENKIRe érvényes. Nagyon helyesen. A fogyasztás növekedése (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) pedig azt mutatja, hogy az embereknek több pénzük van és lett. Kéretik a tényeket tudomásul venni.

Amúgy jövedéki adókkal nekem egy bajom van. Nem elég magasak. Én szívem szerint mégjobban megadóztatnám a cigit, a szeszes italokat és igen még a kávét is. Kurvárva nem tudom sajnálni azokat, akik ezek miatt többet fizetnek.

Semmivel nem fogyaszt a nagy átlag többet mint amit itt a hamis számaiddal sugalsz.Mindig tudtam hogy egy igazi faszfej vagy.Fingod nincs a dolgokhoz csak hinted ezt finesz propagandát.Mindig azt szajkozod aki éppen hatalomban van.önálló gondolatod nincs.
kondor
kondor

Témanyitás by turidani 2015-07-01, 10:27

Trollirtó írta:
turidani írta:

Ettől függetlenül is enyhén feltűnő, hogy egy páros adatsorból valamiért az egyik fele cakkundpakk hiányzik. Végül is kit érdekel, hogy mekkora adóalapból fizették be az adót, ha egyszer lehet sikonyálni a megnövekedett adóbevételeken.
Noakkor számoljunk.
Ha ez a teljes összeg szja lenne, akkor ez 228 125,- Ft adóalap-növekedést jelentene.
Ez nyilván nem lehet.
A nem-szja-részét bizony az egyes adók, illetve azok alapjának növekedése okozta.

Miheztartás végett (az általad közzétett táblázat alapján)

Lakosság befizetései 2010:   1 860,5 (gondolom milliárd)
                                  2014:   1 746,9
                előir           2015:   1 808,6

Hát ejnye:))
turidani
turidani

Témanyitás by Trollirtó 2015-07-01, 10:27

MátéBence írta:

de ismétlem! A többletbevétel egy nagyobb része a megnövekedett belföldi fogyasztásból akadt, ami azt jelenti, hogy az emberek elkezdtek költeni, mert több pénzük volt.
Nézd meg még egyszer az oszlopokat.
Az üres rész a háztartások befizetései.
CSAK erről beszélek.
A fogyasztáshoz kapcsolódó befizetéseket a sávos rész tartalmazza.
Te erről beszélsz.
Azaz, mint mindig, másról, mint a tárgy.
Trollirtó
Trollirtó

Hozzászólások száma : 5217

Témanyitás by MátéBence 2015-07-01, 10:23

Trollirtó írta:
MátéBence írta:

Nézd meg jobban a saját ábrádat. Abból világosan látszik, hogy a rezsicsökkentésssel együtt bőven pozitív a változtatás szaldója. Arról nem beszélve, hogy az adóbevételek azért is nőttek meg jelentősem, mert a fogyasztás maga is jelentősen nőtt. Több pénzük volt az embereknek, amit elköltöttek. Márpedig az állam a fogyasztást adóztatja. A bevételekről meg fokozatosan veszik le a terheket. Ez szerintem vállalható és jó irány.
De az biztos, hogy MINDENKI drágább áruk észvesztő áfáját és jövedéki adóját meg hasonlóját fizeti meg.

Akkor mégegyszer. A statisztika szerint a TELJES lakosságnak több pénze van. Az egész változás szaldója pozitív a lakosságra. Innen kezdve bukik a hazudozásod arról, hogy az emberek ráfizettek.

Persze azt senki nem mondta hogy kommunizmus van és a megoszlás teljesen egységes. De azt tudjuk, hogy pont maga a rezsicsökkentés volt az az intézkedés, amely a társadalom alsó 1/3-adának arányaiban sokkal többet segített mint a tehetősebb rétegeknek. Hisz a társadalom alsó 1/3-ada a jövedelmének egy jelentős részét költi rezsire. Sokkal nagyobb részét, mint a többi társadalmi réteg.

tehát a rezsicsökkentés PONTOSAN azokhoz ment, akiknek a legnagyobb szükségük volt rá.

Nagyon helyes amúgy, hogy a fogyasztást adóztatják. És valóban. Az MINDENKIRe érvényes. Nagyon helyesen. A fogyasztás növekedése (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) pedig azt mutatja, hogy az embereknek több pénzük van és lett. Kéretik a tényeket tudomásul venni.

Amúgy jövedéki adókkal nekem egy bajom van. Nem elég magasak. Én szívem szerint mégjobban megadóztatnám a cigit, a szeszes italokat és igen még a kávét is. Kurvárva nem tudom sajnálni azokat, akik ezek miatt többet fizetnek.
MátéBence
MátéBence

Hozzászólások száma : 4304

Megbeszéljük - Bolgár nélkül - Page 32 Empty Látom beindult az agygyógyítás,minden áron ismerjük el hogy a kormány helyesen cselekszik.!!!!!

Témanyitás by kondor 2015-07-01, 10:22

A jobb oldal arra büszke hogy ők kimondják,hogy nem akarnak bevándorlókat négereket ,muszlimokat.Az arab világ és fekete afrika lumpen elemeit.Nem akarják hogy drága hazánkat elvegyék tőlünk itt élőktől.és most ez a legnagyobb probléma.Nyomják is ezerrel.Valóban nincs szüksége az országnak más kultúrában sem szocializálódott elemekre.
Akkor mi a megoldás.semmi esetre sem kerítés építés.a bevándorló tömegek gyors hatékony humánus felülvizsgálata,majd szelektálása.Aki nem menekült azt vissza kell toloncolni.de hova.Szélnek ereszteni sem célszerű.Tehát busz hajó valamivel vissza kell őket szállítani.de hova.Libiába,Nem hinném hogy barátságosan fogadnák őket.Szíriába ahol öldöklő véres háború dúl.Eritreába,Szomáliába.?Nincs közel.bármilyen megoldás is lesz az sokba fog kerülni.na ezzel a bal oldal is tisztában van.Csak a hangnem az a nem mindegy.ezen kéne elgondolkodni a tisztelt Jobb oldalnak,nem felhasználni aljas módon kiforgatni a bal oldal szavait hozzá állását.és akkor talán lenne megoldás,Erre kellene felállítani egy operatív csoportot.Minden parlamenti párt bevonásával.és konstruktív döntésekkel keresni az optimélis megoldást.nem csípőből tüzelni,és kijelenteni hogy csak mi tudjuk a megoldást.na ez az igazi nemzeti konszenzus.És teljesen azonos létszámú képviselőt ebbe a csoportba,vagy nevezzük válságstábnak.Így lehetne elérni normális eredményt.A gusztustalan képekekre meg egyedi esetekre nem vagyok kíváncsi.
kondor
kondor

Témanyitás by MátéBence 2015-07-01, 10:18

Trollirtó írta:
turidani írta:

Ettől függetlenül is enyhén feltűnő, hogy egy páros adatsorból valamiért az egyik fele cakkundpakk hiányzik. Végül is kit érdekel, hogy mekkora adóalapból fizették be az adót, ha egyszer lehet sikonyálni a megnövekedett adóbevételeken.
Noakkor számoljunk.
Ez nyilván nem lehet.

Jah! Csak olyan apróságok ne zavarjanak, hogy az SZJA-n kívül más tételek is vannak a háztartásokra. Pl. a rezsi, amit csökkentettek. Vagy az illetékek, amiket csökkentettek. Vagy az adókedvezmények, amik növekedtek.

de ismétlem! A többletbevétel egy nagyobb része a megnövekedett belföldi fogyasztásból akadt, ami azt jelenti, hogy az emberek elkezdtek költeni, mert több pénzük volt.
MátéBence
MátéBence

Témanyitás by Trollirtó 2015-07-01, 10:16

MátéBence írta:

Nézd meg jobban a saját ábrádat. Abból világosan látszik, hogy a rezsicsökkentésssel együtt bőven pozitív a változtatás szaldója. Arról nem beszélve, hogy az adóbevételek azért is nőttek meg jelentősem, mert a fogyasztás maga is jelentősen nőtt. Több pénzük volt az embereknek, amit elköltöttek. Márpedig az állam a fogyasztást adóztatja. A bevételekről meg fokozatosan veszik le a terheket. Ez szerintem vállalható és jó irány.
Trollirtó
Trollirtó

Témanyitás by MátéBence 2015-07-01, 10:14

turidani írta:
MátéBence írta:

Azt nem tudom, hogy konkrétan mit tennék, de azt biztosan tudom, hogy mit nem. Azt nem, amit ezek a félállatok tettek Debrecenben.

Hát ja, elképzelem, hogy összeveszünk, én megtaposom a bibliádat, te meg kimész az útra, és minden arra járó kocsit befenyítesz baseball ütővel. A fennmaradó időben meg felgyújtasz pár dolgot, ami a kezed ügyébe kerül:))

Nah igen! Mélydemokratáink és mélyliberálisok szerint hagyni hogy baseball ütővel randalírozzanak az utcákon, erőszakoskodjanak, gyújtogassanak, ez mind belefér a MÁS kultúra tolerálásába. Persze csak egészen addig, amíg őket nem érinti. Wink
MátéBence
MátéBence

Témanyitás by Trollirtó 2015-07-01, 10:12

turidani írta:

Noakkor számoljunk.
Ez nyilván nem lehet.
Trollirtó
Trollirtó

Témanyitás by MátéBence 2015-07-01, 10:12

Trollirtó írta:
turidani írta:

Újabb csúsztatás az ellenzék részéről.
Közben csak annyi történt, hogy az online pénztárgépeknek köszönhetően ez a terület is jó pár milliárd értékű fehéredésen ment keresztül.
Ráadásul az adóbevételeknél valószínűleg szándékosan nem említik az adóalap változásait.
Újabb csúsztatás a részedről:)
Kimondottan és határozottan a HÁZTARTÁSOKRÓL írtam, 
ezekhez vajmi kevés közük van a pénztárgépeknek 
(azok hatását lásd az oszlopok SÁVOS részében.

Itt nincs mese: a háztartásoktól beszedett adók 
növekedése jóval meghaladja a rizsacsökkentéssel megtakarított összeget.

MátéBence
MátéBence

Témanyitás by turidani 2015-07-01, 10:11

MátéBence írta:
Trollirtó írta:
Csak egy kérdés:
ha ollan mélyen hívő lennél, amilyen valószínűleg nem vagy, 
hogy a Bibliáddal sétálgatnál mindenhova, aztán egyszer csak
valaki jól megtaposná a Bibliádat, mit tennél?

Azt nem tudom, hogy konkrétan mit tennék, de azt biztosan tudom, hogy mit nem. Azt nem, amit ezek a félállatok tettek Debrecenben.

Hát ja, elképzelem, hogy összeveszünk, én megtaposom a bibliádat, te meg kimész az útra, és minden arra járó kocsit befenyítesz baseball ütővel. A fennmaradó időben meg felgyújtasz pár dolgot, ami a kezed ügyébe kerül:))
turidani
turidani

Témanyitás by MátéBence 2015-07-01, 10:07

Trollirtó írta:
MátéBence írta:Allah akbar!

Csak egy kérdés:

MátéBence
MátéBence

Témanyitás by turidani 2015-07-01, 10:07

Trollirtó írta:

Csak egy kérdés:

Egyébként hogy ne maradjon megválaszolatlan a kérdés, minél mélyebb hívő egy keresztény, annál inkább hidegen hagyja, hogy egy elmeháborodott miképp próbál bosszút állni a holt anyagon. Erre mondják, hogy hagyni kell szegényt, nem tudja, mit cselekszik.
turidani
turidani

Témanyitás by turidani 2015-07-01, 10:02

Trollirtó írta:

Csak egy kérdés:

Szerintem nem túl életszerű, hogy az egyik hívő muszlim merő kibaxásból megtapossa a másik hívő muszlim Koránját.
turidani
turidani

Témanyitás by MátéBence 2015-07-01, 10:00

Trollirtó írta:.

Szépet bizony Smile
MátéBence
MátéBence

Témanyitás by Trollirtó 2015-07-01, 09:57

Csak egy kérdés:
Trollirtó
Trollirtó

Témanyitás by turidani 2015-07-01, 09:53

MátéBence írta:
turidani írta:

Közben csak annyi történt, hogy az online pénztárgépeknek köszönhetően ez a terület is jó pár milliárd értékű fehéredésen ment keresztül.
Ráadásul az adóbevételeknél valószínűleg szándékosan nem említik az adóalap változásait.

Szevasz Főnököm! Ezt én magam is idehoztam, dehát a tények nem igazán az erős oldala a kollégának.

turidani
turidani

Témanyitás by Trollirtó 2015-07-01, 09:53

turidani írta:
Trollirtó írta:A kormány a háztartásoktól kb. 480 milliárd forinttal több adót szedett be 2013-2014-ben, mint az azelőtti években, ennyivel haladták meg a befizetések összesen az azelőtti évek befizetéseit.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal szerint a rezsicsökkentés 334 milliárd forint megtakarítást eredményezett a lakossági fogyasztóknál 2013 óta.

1.) A kormány NEM az adócsökkentés kormánya volt.
2.) A egyenleg MÍNUSZ 146 milliárd, azaz a háztartásoktól a rizsacsökkenés ELLENÉRE 146 milliárddal többet szedett be az állam.

Megbeszéljük - Bolgár nélkül - Page 32 Adok_1

Újabb csúsztatás a részedről:)
Kimondottan és határozottan a HÁZTARTÁSOKRÓL írtam, 
ezekhez vajmi kevés közük van a pénztárgépeknek 
(azok hatását lásd az oszlopok SÁVOS részében.

Itt nincs mese: a háztartásoktól beszedett adók 
növekedése jóval meghaladja a rizsacsökkentéssel megtakarított összeget.
Trollirtó
Trollirtó

Témanyitás by MátéBence 2015-07-01, 09:52

Allah akbar!

Álláspont.

Hétfőn a debreceni befogadó táborban összeveszett két bevándorló.

A hírek szerint az egyik megtaposta a másik Koránját. Erre föl vagy száz igaz iszlámhitű kiözönlött a közeli utcára, és randalírozni kezdett. Kukákat gyújtott fel, flaszterrel és kövekkel dobálta az arra járók autóit, közben azt üvöltözte, hogy „Allah akbar!”.Egy percig sem vonom kétségbe, hogy létezik olyan kultúra, amelyben ha összeveszik valaki valakivel Korán-taposás ügyben, akkor az utcára vonul, és azokat kezdi dobálni és vegzálni, akik nem taposták meg a Koránt, viszont etetik és fedelet adnak a feje fölé.Nem vonom tehát kétségbe ennek a kultúrának a létezését, viszonta: teszek én az ilyen kultúrára,b: kétségbe vonom, hogy az ilyen kultúrának létjogosultsága van a hazámban és Európában.

Továbbá: egy kicsit sem érdekel, hogy szegény bevándorlók sokat gyalogoltak és fáradtak, valamint frusztráltak.Nem érdekel, hogy a túlzsúfoltság miatt is ki vannak borulva.És az sem érdekel, hogy a bizonytalan helyzet miatt pattanásig feszültek az idegeik.Mindenki idegei pattanásig feszültek.Ez a világ élhetetlen és borzalmas – hát ezért. Ám ha valaki eljön otthonról a jobb élet reményében, az ne hajigáljon köveket, ne fenyegetőzzön, és ne üvöltse a reformáció fellegvárában demonstratíve, hogy Allah akbar.Hanem húzza meg magát, fogja be a pofáját, és köszönje meg, ha kap valamit.Vége van a politikai korrektségnek menekült- és bevándorlásügyben is. Hétfő óta vége van.

A helyzet eddig is elviselhetetlen volt, de hétfő óta már egyszerűen tűrhetetlen. Még csak az hiányzik, hogy a debrecenieknek, a bicskeieknek és a többi „bennszülöttnek” kelljen mostantól félnie, mert a kedves bevándorlóknak kinyílt a csipájuk.Minden, ami most történik, homoszexuális házasságtól a bevándorlásig a liberalizmus teljes csődje. És ez akkor is tragédia, ha amúgy ez a sok kretén éppen most nyeri meg nekünk a 2018-as választást is.Tragédia, mert ebben is lehetne társadalmi konszenzus, egyetértés, ha a józan ész és a primer önfenntartás ösztöne működhetne a maga normalitásában. De nem működhet, mert itt vannak a liberálisok.

Akik menet közben elvesztették az eszüket, valamikor az első lépéseket követően.Giorgio de Santillana professzor egy teljesen más ügy kapcsán felhívja a figyelmet a következőre:„Századokon át visszhangzik Al-Biruni csodálkozása afölött, hogy – amikor ezer évvel ezelőtt e tudósfejedelem fölfedezte, hogy az akkor nyomorúságos csillagászoknak tekintett indiaiak fényszögeket és eseményeket számoltak ki csillagok segítségével – egyetlen általa megnevezett csillagot sem tudtak neki megmutatni. A csillagok számukra tételekké egyszerűsödtek, ahogy majd újra Levellier és Adams számára, akik életükben meg sem nézték a Neptunuszt, bár ők számolták ki és fedezték föl 1847-ben. Hasonló viszonyulás alakulhatott ki az aztékokban és majákban is, soha véget nem érő számolásaik közben.”Így jártak a liberálisaink is, véget nem érő jogvédelmeik közepette. Nagyon sok évvel ezelőtt beszorult a fejük a seggükbe, és képtelenek kihúzni onnét azóta is. Ezért remek elméleteik vannak mindenféléről, viszont halvány fogalmuk sincs a valóságról.Ha pedig hirtelen mégis beköszön hozzájuk Valóság nevű nagybátyánk, akkor lehazudják őt, mert teljesen összezavarná aktuális elméleteiket. Így jártunk hétfőn is, amikor a törő-zúzó, gyújtogató bevándorlók képei bejárták a sajtót, ám a 444 és a HVG idiótái inkább hazudoztak kicsit, azt állítván, hogy mindez nem is volt. De ha volt, nem úgy volt. A Népszabadság szerkesztőségi vezércikke pedig arról értekezett, hogy Orbán mennyire boldog, mert lám-lám, most a bevándorlók önmaguk furkósbotjaivá válnak, és Orbán ezért pezsgőzik.Ha csak úgy nem…

Pár napja pedig egy másik barom arról írt, hogy ő rájött, Orbán tényleg nem akar bevándorlókat látni Magyarországon.Ejha! Micsoda éleslátás…Amúgy összességében nem olyan bonyolult ez az egész. A bevándorlók menjenek haza. Ha őrjöngenek az utcáinkon és fenyegetőznek, akkor pedig nem kell megvárni semmiféle hivatalos eljárást, hanem azonnal ki kell őket takarítani innen.A menekültek, amennyiben igazolni tudják magukat, és bizonyíthatóan menekültek, természetesen maradhatnak. De a törvényeinket be KELL, a kultúránkat pedig tiszteletben KELL tartaniuk. Ha nem megy, mehetnek ők is, isten hírével.

És ne feledjük, egy pillanatra sem: ahonnan ezek az Allah akbart üvöltöző gyújtogatók érkeztek, ott egy európai öt percig sem maradna életben. Csak azért, mert meggyilkolnák. Vagy agyonlőnének bennünket, vagy még meg is kínoznának.Úgyhogy a türelmünk már így is végtelen.

De az elmebajból elég volt!
MátéBence
MátéBence

Témanyitás by MátéBence 2015-07-01, 09:49

Trollirtó írta:A kormány a háztartásoktól kb. 480 milliárd forinttal több adót szedett be 2013-2014-ben, mint az azelőtti években, ennyivel haladták meg a befizetések összesen az azelőtti évek befizetéseit.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal szerint a rezsicsökkentés 334 milliárd forint megtakarítást eredményezett a lakossági fogyasztóknál 2013 óta.

2.) A egyenleg MÍNUSZ 146 milliárd, azaz a háztartásoktól a rizsacsökkenés ELLENÉRE 146 milliárddal többet szedett be az állam.

Ugye az megvan, hogy az elmúlt 5 évben folyamatosan javult a NAV adóbehajtási képessége? Százmilliárdos tételben. Magyarul végre beszedik azt az adót, aminek a költségvetésben van a helye. Legyen szó az online pénztárgépekről (amiken gúnyolódtatok), az EKAER-ről (amit én utálok) vagy az egyre hatékonyabb adóellenőrzésekről.

MátéBence
MátéBence

Témanyitás by MátéBence 2015-07-01, 09:46

turidani írta:

Szevasz Főnököm! Ezt én magam is idehoztam, dehát a tények nem igazán az erős oldala a kollégának.
MátéBence
MátéBence

Témanyitás by turidani 2015-07-01, 09:20

turidani
turidani

Megbeszéljük - Bolgár nélkül - Page 32 Empty Szép napot Mindenkinek!

Témanyitás by Trollirtó 2015-07-01, 09:05

.
Trollirtó
Trollirtó

Témanyitás by Ajánlott tartalom

Ajánlott tartalom

32 / 40 oldal Previous  1 ... 17 ... 31, 32, 33 ... 36 ... 40  Next

Vissza az elejére

- Similar topics

Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.