Megbeszéljük - Bolgár nélkül
+7
mavtelep
Gejza
turidani
DKW
MátéBence
Trollirtó
kondor
11 posters
26 / 40 oldal
26 / 40 oldal • 1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 33 ... 40
Re: Megbeszéljük - Bolgár nélkül
Koncsita. írta:Úgy hallom, hogy Bolgár úr nagy szomorúságára a kedves akadémikus interjú alany csak nem akar lényegében ellentmondani az ex-DK-s orvosnak.
Meg tömegében is... azt lehet arányositani a GDP tömegéhez...
Koncsita. írta:Jóska.bá írta:Koncsita. írta:
Lásd az előző hozzászólásom, kiegészítve azzal, hogy közben a GDP gyorsabb ütemben emelkedik mind az adósság.
Államadósságot mindig és mindenkor a GDP arányában mérik. Mármint a hozzáértők.
Úgy hallom, hogy Bolgár úr nagy szomorúságára a kedves akadémikus interjú alany csak nem akar lényegében ellentmondani az ex-DK-s orvosnak.
Vendég- Vendég
Jóska.bá írta:turidani írta:
Ha ránézel az általam javasolt maastrichti adatra, akkor kiderül, hogy az egy évvel ezelőttihez képest névértéken is csökkent:))
Akkor a AKK hülyeségeket ir.... pedig az AKK nem mondható Finesz-ellenesnek.....
Tegyük a kezünket a szívünkre és valljuk be, hogy ez azért most erős érv volt tőled kedes Jóska bá
Vendég- Vendég
Jóska.bá írta:25 ezer milliárd az új csúcs az államadósságban
.....>>>
Az annyi, mint 1000 magyar-Auschwitz-kerités....
vagyis 175 000 km.....
NÉGYSZER körbe a Föld....és egy kicsi...............
Szerintem ekkora tételben már lehetne valamicske kedvezmény szerezni a kerítésre
Vendég- Vendég
turidani írta:Koncsita. írta:
Ha ránézel az általam javasolt maastrichti adatra, akkor kiderül, hogy az egy évvel ezelőttihez képest névértéken is csökkent:))
Akkor is kontárok a fideszesek.
A szakértő balliberális kormány alatt 54%-tól 82%-ra CSÖKKENT az államadósság. És azért CSÖKKENT, mert akkor még szakértők kormányoztak..
Aztán jött 2010-ben a kontár Fidesz kormány és ezek a béna, kontárok 82%-ról 77%-ra NÖVELTÉK az államadósságot. És ez azért van, mert nem tudnak kormányozni, csupa idióta ül a kormányban.
Vendég- Vendég
Hümmmm.....
turidani írta:Koncsita. írta:
Akkor a AKK hülyeségeket ir.... pedig az AKK nem mondható Finesz-ellenesnek.....
Államadósság - másképpen...
25 ezer milliárd az új csúcs az államadósságban
.....>>>
vagyis 175 000 km.....
.....>>>
vagyis 175 000 km.....
Koncsita. írta:Jóska.bá írta:
turidani- Hozzászólások száma : 991
Jóska.bá írta:Koncsita. írta:
Lásd az előző hozzászólásom, kiegészítve azzal, hogy közben a GDP gyorsabb ütemben emelkedik mind az adósság.
Vendég- Vendég
Koncsita. írta:Trollirtó írta:
Az AKK szerint az adósság most 1377 milliárd forinttal haladja meg a tavaly év végi szintet.
Ez pedig durván 4,5 milliárd EUR.
LINK
Ezt már tegnap Bence bemásolta ide.
Az Államadósság Kezelő Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság hetente közöl előzetes adatot a központi költségvetés bruttó, nem konszolidált adósságáról.
2015.07.10-én a központi költségvetés adóssága az előzetes adatok alapján 25 258,1 milliárd forintot tett ki. 2015-ben az adósság a nettó kibocsátás, a deviza keresztárfolyamok változása miatt az ÁKK-nál elhelyezett marked-to-market betétek növekedése, valamint a BKV Zrt.-től átvállalt adósság következtében emelkedett. A központi költségvetés adóssága az előzetes számítások alapján a GDP 77,0 %-át tette ki 2015.07.10-én. Ez az emelkedés átmeneti , mivel a nettó kibocsátás egy része a későbbi lejáratokat finanszírozza, így az adósság évközi alakulása nem befolyásolja, hogy az adósságráta az év végén a tervezett szintre csökkenjen. Az előzetes adósságrátát az előző év végi GDP és a tárgyév végi várható GDP felhasználásával, lineárisan interpolált GDP becsléssel számítja az ÁKK. (A 2015-ös adatoknál a várható GDP-re az ÁKK saját becslést alkalmaz, a költségvetési törvényhez tartozó makropályában szereplő GDP növekedésre alapozva.)
Azért arról se feledkezzünk meg, hogy maga az államadósság a maastrichti mutató alatt szereplő adat, amit negyedévenként közölnek.
Egyébként épp most néztem meg, miközben megy a sápítozás, 2014 második negyedév végén 25 436,64 milliárd forint, gdp arányosan 82,7% volt az államadósság. (Most 77,2)
A hozzászólást turidani összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2015-07-15, 17:15-kor.
turidani- Hozzászólások száma : 991
Akkor most jó a GDP arányos.... vagy nem ? Vagy akkor jó, ha a finesznek kedvező ?
Koncsita. írta:Jóska.bá írta:http://www.klubradio.hu/klubmp3/archiv/20150715/klub20150715-155854.mp3Koncsita. írta:
Akkor valamit megint nagyon félreértettél mert ilyenról szó sem volt. Egyáltalán. Szóval a rém és az álhír terjeszté nem szép dolog. Ejnye-ejnye.
Egyetértünk... de ez a B.Baloldal ..... sohase jut oda....
Koncsita. írta:Jóska.bá írta:Nem értem, miért azzal törödik DJBÚ, hogy Morvay mire költi a legális vagyonát ?
Engem sokkal jobban érdekelne, hogy némely Fő-finesznyik vagyona legális-e ?
Nagyon jogos. Remélem ha egyszer majd lesz egy kormányválltás, akkor végre TÉNYLEG alaposan utánamennek minden feltételezett vagyongyaraposásnak! ez a minimum elvárás lesz a következő NEM fidesz kormánytól. Ebben egyetértünk?
Jóska.bá írta:http://www.klubradio.hu/klubmp3/archiv/20150715/klub20150715-155854.mp3Koncsita. írta:
Akkor valamit megint nagyon félreértettél mert ilyenról szó sem volt. Egyáltalán. Szóval a rém és az álhír terjeszté nem szép dolog. Ejnye-ejnye.
Vendég- Vendég
Trollirtó írta:Az AKK szerint az adósság most 1377 milliárd forinttal haladja meg a tavaly év végi szintet.Koncsita. írta:
Szeretném látni az eredeti hírt. Ennyi.
LINK
Ezt már tegnap Bence bemásolta ide.
Az Államadósság Kezelő Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság hetente közöl előzetes adatot a központi költségvetés bruttó, nem konszolidált adósságáról.
2015.07.10-én a központi költségvetés adóssága az előzetes adatok alapján 25 258,1 milliárd forintot tett ki. 2015-ben az adósság a nettó kibocsátás, a deviza keresztárfolyamok változása miatt az ÁKK-nál elhelyezett marked-to-market betétek növekedése, valamint a BKV Zrt.-től átvállalt adósság következtében emelkedett. A központi költségvetés adóssága az előzetes számítások alapján a GDP 77,0 %-át tette ki 2015.07.10-én. Ez az emelkedés átmeneti , mivel a nettó kibocsátás egy része a későbbi lejáratokat finanszírozza, így az adósság évközi alakulása nem befolyásolja, hogy az adósságráta az év végén a tervezett szintre csökkenjen. Az előzetes adósságrátát az előző év végi GDP és a tárgyév végi várható GDP felhasználásával, lineárisan interpolált GDP becsléssel számítja az ÁKK. (A 2015-ös adatoknál a várható GDP-re az ÁKK saját becslést alkalmaz, a költségvetési törvényhez tartozó makropályában szereplő GDP növekedésre alapozva.)
Vendég- Vendég
DJBÚ - 2:05-nél hallgasd !
http://www.klubradio.hu/klubmp3/archiv/20150715/klub20150715-155854.mp3
Koncsita. írta:Jóska.bá írta:Koncsita. írta:
Ezt konkrétan honnan veszed? Ugyanis ilyen hírt én a napokban nem olvastam sehol. Szerintem ismét sikerült valamit nagyon félreértsél. Hozd ide a cikket, amire hivatkozol!
Koncsi.bencének :)
Az AKK szerint az adósság most 1377 milliárd forinttal haladja meg a tavaly év végi szintet.Koncsita. írta:Jóska.bá írta:
LINK
Trollirtó- Hozzászólások száma : 5217
Jóska.bá írta:Nem értem, miért azzal törödik DJBÚ, hogy Morvay mire költi a legális vagyonát ?
Nagyon jogos. Remélem ha egyszer majd lesz egy kormányválltás, akkor végre TÉNYLEG alaposan utánamennek minden feltételezett vagyongyaraposásnak! ez a minimum elvárás lesz a következő NEM fidesz kormánytól. Ebben egyetértünk?
Vendég- Vendég
Ezt konkrétan honnan veszed? Ugyanis ilyen hírt én a napokban nem olvastam sehol. Szerintem ismét sikerült valamit nagyon félreértsél. Hozd ide a cikket, amire hivatkozol!
Vendég- Vendég
Nem értem....
Nem értem, miért azzal törödik DJBÚ, hogy Morvay mire költi a legális vagyonát ?
De figyeltél arra, ugye, hogy a csökkenés MINUSZ ??????
Koncsita. írta:Jóska.bá írta:Napok óta folyik a vita két finesznyik és sok gondolkodó között,
hogy hogyan "csökken" a Harács-kormány adósságállománya.
Ma nyilvánosságra került az új adat:
egy év alatt MINUSZ négy és fél milliárd euróval "csökkent"
Harács-kormány által elherdált és a jövő generációja által
megfizetendő hitel tömege......
Szép napot ?
Vendég- Vendég
Ez erősen áthallásos volt és nem valami elegáns...
"Az a rossz, aki rosszra gondol...."
Egy pengékkel szerelt keritésen kötél nélkül nehéz átjutni....
Dehát a kerítés pont azért van ott, hogy azon ne jusson át senki. Nem?
Ott van az ajtó, ahol lehet szépen kopogtatni, csöngetni és normálisan bebocsájtást kérni.
Vendég- Vendég
A négy órás hirekben hangzott el, két mondatban.....hogy ne figyeljönk oda...
Koncsita. írta:Jóska.bá írta:Napok óta folyik a vita két finesznyik és sok gondolkodó között,
hogy hogyan "csökken" a Harács-kormány adósságállománya.
Ma nyilvánosságra került az új adat:
egy év alatt MINUSZ négy és fél milliárd euróval "csökkent"
Harács-kormány által elherdált és a jövő generációja által
megfizetendő hitel tömege......
Szép napot ?
Ki ezt érti bele - ki azt
Koncsita. írta:Jóska.bá írta:... kell a próba-kerítés. Például tudni kell azt is, hogy biztonsággal elbír-e egy kötélen lógó embert - még ha Pocakos is (mint mondjuk én ....is....)?
Ez erősen áthallásos volt és nem valami elegáns...
"Az a rossz, aki rosszra gondol...."
Egy pengékkel szerelt keritésen kötél nélkül nehéz átjutni....
26 / 40 oldal • 1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 33 ... 40
Similar topics
» Megbeszéljük - Bolgár nélkül
26 / 40 oldal
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.