Megbeszéljük - Bolgár nélkül
+6
Jóska.bá
kondor
MátéBence
Gejza
DKW
Rumcájsz
10 posters
19 / 40 oldal
19 / 40 oldal • 1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 29 ... 40
Re: Megbeszéljük - Bolgár nélkül
doktorKá írta:Jóska.bá írta:doktorKá írta:Jóska.bá írta:
Mármint az önálló fejlődésre képtelen tagállamok rendezkednek be hosszútávú alamizsnára....
Nem így a büszke mély-magyar - ezek öntudatosan lopják az EU pénzét...
(Lásd még a jól sikerült zalaegerszegi LED-világítás proramot, ahol télen nem látni a járdán....
Ez nem alamizsna...sőt, azt se gondolja senki, hogy szívjóságból lehet pályázati pénzeket kapni. A nyugat alapvető érdeke, hogy ha keleten fogyasztóképes piacot hozzon létre...ehhez, fel kell tuningolni az infrastruktúrát, meg kell oldani a szabad árámlását a termékeknek, mindezekhez beruházni, befektetni kell. Ez megy most. Cserébe, egy élhetőbb környezetet ajánlanak, és ez is rendben van. Az nincs rendben, hogy apiacnyerésért cserébe, politikai befolyást is akarnak. Ez nincs rendben.
Úgy nem bővül a piac, ha néhányan tesznek el Uniós milliárdokat, mert
ők ezt a pézt a világ más tájain költik el vagy menekítik ki az országból,
és nem Mari néni kiskertjének felvirágosítására fordítják -
Így aztán Mari néni nem is fog 'mi autónk' Mercédest venni -de még Suzukit sem...
Valszeg itt a tévedésed lényege....az uniós pénzek legnagyobb része, el van költve, arra, amire adták. Ezt ellenőrzik, stb. Amit te (és én is) kifogásolsz, legfeljebb az, hogy a munkát elnyerők kézi vezérléssel nyerik el a munkát.
Igaz, az uniós pénzek legnagyobb része, el van költve....
És persze, a kézi vezérlés is gond, de....
Tudod, ott az igazi különbség, hogy mennyit kapnak belőle azok,
akik valóban a hazai piacot bővítik, mert kenyeret tejet, tüzifát, stb, vesznek rajta -
és mennyit azok, akik Ibizán, egy luxus-bárban költik a pénzt.....
Amíg Mészáros Lőrinc - hevenyészett számításaim szerint 800 %-os
kizsákmányolási rátával dolgoztat - tehát minden forint munkabér után
M&M 8 forintot tesz a saját és a stróman-tartók zsebébe, addig pont ilyen
marad a hazai gazdasági helyzet....
Akkor jár egy piros.:)))))))
Jóska.bá írta:kondor írta:doktorKá írta:
Abban kiegyezhetünk, hogy a fidesz fölénye nem elsősorban kiváló teljesítményének, hanem az ellenzék töketlenkedésének köszönhető. Ez felveti a TI felelősségeteket, hisz én, mint fideszes szavazó, jobbára elégedett vagyok a fidesszel, ti azonban leváltanátok. Mit tesztek érte? Tóbiással nem fog menni, (tartsa meg a jó sors pozíciójában.)
Igen ezt elbaltázta a bal oldal.Nem fektetett be saját médiába.És sokféleképpen értelmezik hogy merre.De a demokrácia vívmányait nem bántották.Elbagatellizálták a jobb oldal összetartását egységes fellépését.Ezért mondják sokan hogy a Fletónak köszönhetjük Orbánt.Én ezzel nem értek egyet.Orbán jött volna mindenképpen.Ha nem így akkor úgy.Számitottam is rá,de arra nem hogy felforgatja az országot.És a szélsőséges politika felé mozdul el.A nyugatot lehet hibáztatni sok mindenért,de utánunk kell csinálni.Ők mennek a világ élén,az élet őket igazolja.Ámbár miután megtette híres kijelentését ,hogy a haza nem lehet ellenzékben,és a nem rá szavazókat nem tekintette magyarnak gondolhattam volna hogy neki esik az országnak és minden erejével az övéit hozza helyzetbe ,és hatalom megtartó törvényeket fog hozni,olyan arányban hogy azt visszavenni nem lesz egyszerű.De hát nemcsak engem vert át.Nálam sokkal okosabbakat is.Lásd Kéry.
kondor- Hozzászólások száma : 1531
Ez tetszik. Így kellene beszélgetnünk egymással !!!!
kondor írta:doktorKá írta:kondor írta:Jóska.bá írta:Elég egy turistaút Berlinbe, Párizsba, vagy Londonba, hogy Európánál maradjunk, és az ember pontosan fogja tudni, hogy konfliktusok ide vagy oda, a nyugati társadalmak már “menthetetlenül” plurálisak, etnikailag vegyesek, és természetesen menthetetlenül kapitalisták, verseny- és szabadságelvűek. Bárha őszinte tradicionalista-konzervatív aggodalom vezeti is, mint engem, olyan nincs, hogy bárki vagy bármi vissza tudja “fordítani” őket erről a sok évszázados útról, amelynek se dögvész, se világháborúk, se a virtigli fasiszta ideológiák, se nemzetközi kihívások nem szegülhettek eddig ellene. Minden átmeneti visszaesésük, stagnálásuk, a keleti végekről momentán beléjük látott “földerengésszerű” elégedetlenségi hullám, vagy, ami azt illeti, a szélsőjobb előretörése ellenére (amihez nekünk az említett jellemzők közül semmi sem kell, ugyebár), a nyugati társadalmak liberálisak és demokratikusak maradnak éppen abban a tekintetben, ahogy Putyin és Orbán nem szeretnék. Ezek a személyek mindössze azt érik el, hogy a Nyugat erkölcsi és önreflexiós ellustulásának egy időre vége legyen. Köszönjük meg nekik
http://gepnarancs.hu/2015/12/orban-luzer-es-tobbszorosen-luzer-aki-koveti/
Tökéletesen igaz.a folyamat nem fordítható meg.Ezek meg pláne.Csak az éberségüket kapcsoljuk be.Valóban köszönjük.Ez a farok banda el fog tűnni a süllyesztőben,lehúzzák őket a klotyón.Magyaráznak ugatnak semmi értelme.Ha meg háború akkor meg vereség,borítékolható.
Abban kiegyezhetünk, hogy a fidesz fölénye nem elsősorban kiváló teljesítményének, hanem az ellenzék töketlenkedésének köszönhető. Ez felveti a TI felelősségeteket, hisz én, mint fideszes szavazó, jobbára elégedett vagyok a fidesszel, ti azonban leváltanátok. Mit tesztek érte? Tóbiással nem fog menni, (tartsa meg a jó sors pozíciójában.)
Igen ezt elbaltázta a bal oldal.Nem fektetett be saját médiába.És sokféleképpen értelmezik hogy merre.De a demokrácia vívmányait nem bántották.Elbagatellizálták a jobb oldal összetartását egységes fellépését.Ezért mondják sokan hogy a Fletónak köszönhetjük Orbánt.Én ezzel nem értek egyet.Orbán jött volna mindenképpen.Ha nem így akkor úgy.Számitottam is rá,de arra nem hogy felforgatja az országot.És a szélsőséges politika felé mozdul el.A nyugatot lehet hibáztatni sok mindenért,de utánunk kell csinálni.Ők mennek a világ élén,az élet őket igazolja.Ámbár miután megtette híres kijelentését ,hogy a haza nem lehet ellenzékben,és a nem rá szavazókat nem tekintette magyarnak gondolhattam volna hogy neki esik az országnak és minden erejével az övéit hozza helyzetbe ,és hatalom megtartó törvényeket fog hozni,olyan arányban hogy azt visszavenni nem lesz egyszerű.De hát nemcsak engem vert át.Nálam sokkal okosabbakat is.Lásd Kéry.
Jóska.bá írta:Matolcsy Varga és Tarlós összefog:
Gomba nőtt a 27-es buszon !!!!
http://444.hu/2015/12/29/gomba-nott-a-27-es-buszon
Biztos sűrűn takarítják.Hihetetlen.(((
Unortodox gazdaságpolitika
Matolcsy Varga és Tarlós összefog:
doktorKá írta:kondor írta:Jóska.bá írta:Elég egy turistaút Berlinbe, Párizsba, vagy Londonba, hogy Európánál maradjunk, és az ember pontosan fogja tudni, hogy konfliktusok ide vagy oda, a nyugati társadalmak már “menthetetlenül” plurálisak, etnikailag vegyesek, és természetesen menthetetlenül kapitalisták, verseny- és szabadságelvűek. Bárha őszinte tradicionalista-konzervatív aggodalom vezeti is, mint engem, olyan nincs, hogy bárki vagy bármi vissza tudja “fordítani” őket erről a sok évszázados útról, amelynek se dögvész, se világháborúk, se a virtigli fasiszta ideológiák, se nemzetközi kihívások nem szegülhettek eddig ellene. Minden átmeneti visszaesésük, stagnálásuk, a keleti végekről momentán beléjük látott “földerengésszerű” elégedetlenségi hullám, vagy, ami azt illeti, a szélsőjobb előretörése ellenére (amihez nekünk az említett jellemzők közül semmi sem kell, ugyebár), a nyugati társadalmak liberálisak és demokratikusak maradnak éppen abban a tekintetben, ahogy Putyin és Orbán nem szeretnék. Ezek a személyek mindössze azt érik el, hogy a Nyugat erkölcsi és önreflexiós ellustulásának egy időre vége legyen. Köszönjük meg nekik
Tökéletesen igaz.a folyamat nem fordítható meg.Ezek meg pláne.Csak az éberségüket kapcsoljuk be.Valóban köszönjük.Ez a farok banda el fog tűnni a süllyesztőben,lehúzzák őket a klotyón.Magyaráznak ugatnak semmi értelme.Ha meg háború akkor meg vereség,borítékolható.
A hozzászólást kondor összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2015-12-30, 15:43-kor.
kondor írta:Jóska.bá írta:Elég egy turistaút Berlinbe, Párizsba, vagy Londonba, hogy Európánál maradjunk, és az ember pontosan fogja tudni, hogy konfliktusok ide vagy oda, a nyugati társadalmak már “menthetetlenül” plurálisak, etnikailag vegyesek, és természetesen menthetetlenül kapitalisták, verseny- és szabadságelvűek. Bárha őszinte tradicionalista-konzervatív aggodalom vezeti is, mint engem, olyan nincs, hogy bárki vagy bármi vissza tudja “fordítani” őket erről a sok évszázados útról, amelynek se dögvész, se világháborúk, se a virtigli fasiszta ideológiák, se nemzetközi kihívások nem szegülhettek eddig ellene. Minden átmeneti visszaesésük, stagnálásuk, a keleti végekről momentán beléjük látott “földerengésszerű” elégedetlenségi hullám, vagy, ami azt illeti, a szélsőjobb előretörése ellenére (amihez nekünk az említett jellemzők közül semmi sem kell, ugyebár), a nyugati társadalmak liberálisak és demokratikusak maradnak éppen abban a tekintetben, ahogy Putyin és Orbán nem szeretnék. Ezek a személyek mindössze azt érik el, hogy a Nyugat erkölcsi és önreflexiós ellustulásának egy időre vége legyen. Köszönjük meg nekik
doktorKá- Hozzászólások száma : 2323
Szevasztok!!!!
Jóska.bá írta:Elég egy turistaút Berlinbe, Párizsba, vagy Londonba, hogy Európánál maradjunk, és az ember pontosan fogja tudni, hogy konfliktusok ide vagy oda, a nyugati társadalmak már “menthetetlenül” plurálisak, etnikailag vegyesek, és természetesen menthetetlenül kapitalisták, verseny- és szabadságelvűek. Bárha őszinte tradicionalista-konzervatív aggodalom vezeti is, mint engem, olyan nincs, hogy bárki vagy bármi vissza tudja “fordítani” őket erről a sok évszázados útról, amelynek se dögvész, se világháborúk, se a virtigli fasiszta ideológiák, se nemzetközi kihívások nem szegülhettek eddig ellene. Minden átmeneti visszaesésük, stagnálásuk, a keleti végekről momentán beléjük látott “földerengésszerű” elégedetlenségi hullám, vagy, ami azt illeti, a szélsőjobb előretörése ellenére (amihez nekünk az említett jellemzők közül semmi sem kell, ugyebár), a nyugati társadalmak liberálisak és demokratikusak maradnak éppen abban a tekintetben, ahogy Putyin és Orbán nem szeretnék. Ezek a személyek mindössze azt érik el, hogy a Nyugat erkölcsi és önreflexiós ellustulásának egy időre vége legyen. Köszönjük meg nekik
Jóska.bá írta:Elég egy turistaút Berlinbe, Párizsba, vagy Londonba, hogy Európánál maradjunk, és az ember pontosan fogja tudni, hogy konfliktusok ide vagy oda, a nyugati társadalmak már “menthetetlenül” plurálisak, etnikailag vegyesek, és természetesen menthetetlenül kapitalisták, verseny- és szabadságelvűek. Bárha őszinte tradicionalista-konzervatív aggodalom vezeti is, mint engem, olyan nincs, hogy bárki vagy bármi vissza tudja “fordítani” őket erről a sok évszázados útról, amelynek se dögvész, se világháborúk, se a virtigli fasiszta ideológiák, se nemzetközi kihívások nem szegülhettek eddig ellene. Minden átmeneti visszaesésük, stagnálásuk, a keleti végekről momentán beléjük látott “földerengésszerű” elégedetlenségi hullám, vagy, ami azt illeti, a szélsőjobb előretörése ellenére (amihez nekünk az említett jellemzők közül semmi sem kell, ugyebár), a nyugati társadalmak liberálisak és demokratikusak maradnak éppen abban a tekintetben, ahogy Putyin és Orbán nem szeretnék. Ezek a személyek mindössze azt érik el, hogy a Nyugat erkölcsi és önreflexiós ellustulásának egy időre vége legyen. Köszönjük meg nekik
Alapvető különbséget tennék....a gyarmattartó országok értelemszerűen vegyesek etnikailag. A németeket pedig direkt higítják. Sima önvédelemből. Az ezeken kívül eső országok városai már korántsem ennyire vegyesek. Ami a piacgazdaságot illeti, nincs vita köztünk, ám komoly különbségek vannak a ma Kelet-Európában működő szociálisan nulla kapitalizmus, és a skandináv szociálisan erős kapitalizmus közt. Lehet fejlődni sokfelé. Javaslom utánanézni a nyugaton bevált állami szerepvállalást, meg fogsz lepődni.
Orbán lúzer, és többszörösen lúzer, aki követi
Elég egy turistaút Berlinbe, Párizsba, vagy Londonba, hogy Európánál maradjunk, és az ember pontosan fogja tudni, hogy konfliktusok ide vagy oda, a nyugati társadalmak már “menthetetlenül” plurálisak, etnikailag vegyesek, és természetesen menthetetlenül kapitalisták, verseny- és szabadságelvűek. Bárha őszinte tradicionalista-konzervatív aggodalom vezeti is, mint engem, olyan nincs, hogy bárki vagy bármi vissza tudja “fordítani” őket erről a sok évszázados útról, amelynek se dögvész, se világháborúk, se a virtigli fasiszta ideológiák, se nemzetközi kihívások nem szegülhettek eddig ellene. Minden átmeneti visszaesésük, stagnálásuk, a keleti végekről momentán beléjük látott “földerengésszerű” elégedetlenségi hullám, vagy, ami azt illeti, a szélsőjobb előretörése ellenére (amihez nekünk az említett jellemzők közül semmi sem kell, ugyebár), a nyugati társadalmak liberálisak és demokratikusak maradnak éppen abban a tekintetben, ahogy Putyin és Orbán nem szeretnék. Ezek a személyek mindössze azt érik el, hogy a Nyugat erkölcsi és önreflexiós ellustulásának egy időre vége legyen. Köszönjük meg nekik
Jóska.bá írta:doktorKá írta:Jóska.bá írta:
Mármint az önálló fejlődésre képtelen tagállamok rendezkednek be hosszútávú alamizsnára....
(Lásd még a jól sikerült zalaegerszegi LED-világítás proramot, ahol télen nem látni a járdán....
Ez nem alamizsna...sőt, azt se gondolja senki, hogy szívjóságból lehet pályázati pénzeket kapni. A nyugat alapvető érdeke, hogy ha keleten fogyasztóképes piacot hozzon létre...ehhez, fel kell tuningolni az infrastruktúrát, meg kell oldani a szabad árámlását a termékeknek, mindezekhez beruházni, befektetni kell. Ez megy most. Cserébe, egy élhetőbb környezetet ajánlanak, és ez is rendben van. Az nincs rendben, hogy apiacnyerésért cserébe, politikai befolyást is akarnak. Ez nincs rendben.
Így aztán Mari néni nem is fog 'mi autónk' Mercédest venni -de még Suzukit sem...
Valszeg itt a tévedésed lényege....az uniós pénzek legnagyobb része, el van költve, arra, amire adták. Ezt ellenőrzik, stb. Amit te (és én is) kifogásolsz, legfeljebb az, hogy a munkát elnyerők kézi vezérléssel nyerik el a munkát.
35 ember munkáját vették el a migránsok
2600 emberét a vasárnapi zárva tartás.
Ki okozott nagyobb kárt ebben a felfokozott helyzetben?
Országszerte 35 ember munkáját vették el eddig a menekültek - derült ki a nemzetgazdasági tárca államtitkárának válaszából.
Eddig országosan 101 menekültként elismert személy foglalkoztatásának megkezdését, valamint 66 ilyen ember munkaviszonyának megszüntetését jelentették be a munkáltatók a munkaügyi kirendeltségeken - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára egy kérdésre válaszolva.
Tállai András az MSZP-s Kiss László kérdésére közölte a fenti számokat, melyekből kiderül, hogy összességében 35 menekültet foglalkoztatnak Magyarországon. Az ellenzéki politikus írásbeli kérdésében arra kért választ, hogy
Hány magyar munkahelyet vettek el a migránsok?"
Kiss emlékeztetett, hogy "a kormányzat a terroristaellenes felkészülés helyett a nyáron politikai kampányt folytatott, amelynek egyik üzenete az volt, hogy a migránsok elvehetik a magyarok munkáját".
A kormány miatt kevés
A kormányzati kampányra válaszában utalt is az államtitkár, amikor azt írta: "Magyarország kormánya a migránskérdés gyors és hatékony kezelésével megvédte a magyar munkahelyeket". Tállai magyarázata szerint Magyarországon így
nem telepedtek le tömegesen illegális migráns munkavállalók",
és emiatt a hazai munkahelyeken nem külföldiek, hanem magyarok dolgoznak.
Ősz óta többen lettek
Az államtitkár válaszából kiszámítható menekült munkavállalók száma egyébként némi növekedést mutat, mert októberben nem 35-en, hanem még csak 22-en voltak. Legalábbis akkor nyilvántartása alapján ezt a számot közölte az Origóval az Országos Egészségbiztosítási Pénztár.
Jóska.bá írta:MátéBence írta:Jóska.bá írta:....ez bizony nagyon el lett kúrva...
Elkúrták... elkúrtátok.... elkúrtuk....
1990-ben, '94-ben, '98-ban,
2002-ben, '04-ben, '06-ban, '08-ban,
2010-ben, '12-ben, '14-ben....
...nem kicsit.... nagyon !
És már a páratlan évek sem kivételek,
mert 2015-ben is "patópáloskodtunk"....
....miközben ők keményen (na nem ! Nem dolgoztak !)
loptak....
http://berkeczbalazs.blog.hu/2015/12/27/unios_merleg_orbanek_nagyon_elszurtak
Való igaz, van ami el lett kúrva. És igen,minden kormány kúrt el dolgokat, de bassszus! Ne tegyünk már egyenlőség jelet közéjük. Amit a ballib oldal csinált 2002-2010 között arra nincsenek szavak.
No, és arra milyen szavak vannak, amit az ellenzék művelt 2002-2010 között ?
Már rég eurónk lenne -viszont nem lenne hitelválság...
Lehet, hogy nem lenne ennyi stadionunk - de lennének orvosaink, fiataljaink...
És mindez 2002-2010 között lett előkészítve...
Szeretném hinni, hogy "csak" az Őőő hatalomvágyára épített propaganda és
nem a butasága juttatott ide, mert ilyen hülye nem lehet ez a nép....
Részletesebben:
"Euró bevezetése: „lazán” megfelel hazánk az elvárásoknak
NT, 2014. június 4., szerda 15:29
Hazánk teljesíti azokat a feltételeket, amelyek alapján bevezetheti az unió közös fizetőeszközét – derül ki az Európai Bizottság szerdán délben közzétett konvergenciajelentéséből.
A jelentés szerint Magyarországon az infláció, a hosszú távú kamatláb és a költségvetési hiány is alacsonyabb a küszöbértéknél, az államadósság stabil, az ország nem áll túlzottdeficit-eljárás alatt – így ezeknek a feltételeknek megfelel. A bizottság szerint Magyarországnak jogi téren van pótolnivalója, valamint legalább két évvel az euró bevezetése előtt csatlakoznia kell az európai árfolyam-mechanizmushoz.
Mint az Európai Bizottság honlapján olvasható, ahhoz, hogy egy tagállamban bevezessék az eurót, meg kell felelnie bizonyos gazdasági és jogi kritériumoknak. Vannak bizonyos gazdasági „konvergenciakritériumok”,amiket úgy alkottak meg, „hogy azok kellő felkészültséget biztosítsanak az euró bevezetéséhez, és ahhoz, hogy az adott tagállam zökkenőmentesen tudjon integrálódni az euróövezet monetáris rendszerébe”.
Tűréshatár alatt
Az árstabilitást illetően a bizottság megállapítja, hogy Magyarországon az áprilist megelőző 12 hónapban a pénzromlás kereken 1 százalékos volt, ami jóval alacsonyabb a jelenlegi 1,7 százalékos tűréshatárnál. Ezen a téren az elvárás az, hogy az infláció maximum 1,5 százalékponttal lehet magasabb, mint a három legalacsonyabb inflációval rendelkező uniós tagállam átlaga. A brüsszeli testület szerint a magyar infláció a következő hónapokban is alacsony marad, az idén egész évben 1 százalékos lesz, de jövőre a jegybanki inflációs cél közelébe, 2,8 százalékra emelkedik.
A hiány is rendben van
Brüsszel az államháztartás helyzetét is megfelelőnek tartja. Megállapítja, hogy a költségvetési deficit tavalyelőtt és tavaly is jelentősen a 3 százalékos küszöb alatt volt, az idén várhatóan 2,9, jövőre pedig 2,8 százalék lehet, míg az államadósság 2015-ben a bruttó hazai termék (GDP) 79,5 százaléka lehet a 2013-as 79,2 százalékkal szemben.Ismert, a KSH közlése szerint Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) 2014 első negyedévében 3,5 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva.
Orbán: Ez nem presztízskérdés
Orbán Viktor idén januárban az euró bevezetésével kapcsolatban úgy fogalmazott, nehéz kérdés, hogy kell-e csatlakozni az eurozónához. Mint mondta, „Az óvatos duhajok közé tartozom, nem csinálok ebből presztízskérdést”. A miniszterelnök felhívta a figyelmet arra is, hogy meg kell maradni a praktikusság talaján. Dél-Európa tanulságait tanulmányozni kell, meg kell nézni, az országok miért kerültek nehéz helyzetbe. Ha túl nagy a gazdasági különbség a zóna tagjai és a csatlakozó ország között, az problémát okozhat – mutatott rá a kormányfő.
„Amikor mi a csatlakozásról gondolkodunk, nem a következő évről beszélünk, hanem a következő évtizedről vagy két évtizedről vagy három évtizedről” – a miniszterelnök ezen kijelentése pedig még tavaly hangzott el a tokiói Dzsószai Egyetemen tartott előadáson. Úgy fogalmazott, van még egy feltétele a közös pénz bevezetésének, jelesül, hogy az euró kitartson addig. 2011-ben pedig a 2020-at jelölte meg reális célként a miniszterelnök."
Írtam volt egyszer régen, hogy a rulettben még akkor is lehet nyerni,
ha az ember egy rossz sorozatba kerülne bele....
Csak következetesen duplázni kell a tétet a választott színre -
legyen az akár vörös vagy akár a fehér .....
De ebben az országban biztosan nyerő a 'nemzethy fehér' szín választása...
...sajnos
>>>>>>>
Nagy-Huszein Tibor:
Magyarország jobban teljesít! Egyre nagyobb tétekben játszanak a gazemberek.
Ítélet született a Kulcsár-ügyben. 8 mrd Ft, 6,5 év. Akkor még 8 mrd Ft kár kellett egy országra szóló botrányhoz. Korábban a Tocsik-ügyben még 830 millió Ft is elég volt ahhoz, hogy bukjon egy kormány. A Kunos-ügyben ki sem mutatható a kár összege, Kulcsár-ügy: 8 mrd Ft, Mostanság pedig a Quaestor+Buda-cash ügyben 250 mrd Ft is kevés ahhoz, hogy megremegjen a kormány térde. A fejlődés töretlen.
ha az ember egy rossz sorozatba kerülne bele....
Csak következetesen duplázni kell a tétet a választott színre -
legyen az akár vörös vagy akár a fehér .....
De ebben az országban biztosan nyerő a 'nemzethy fehér' szín választása...
...sajnos
>>>>>>>
Nagy-Huszein Tibor:
Magyarország jobban teljesít! Egyre nagyobb tétekben játszanak a gazemberek.
Ítélet született a Kulcsár-ügyben. 8 mrd Ft, 6,5 év. Akkor még 8 mrd Ft kár kellett egy országra szóló botrányhoz. Korábban a Tocsik-ügyben még 830 millió Ft is elég volt ahhoz, hogy bukjon egy kormány. A Kunos-ügyben ki sem mutatható a kár összege, Kulcsár-ügy: 8 mrd Ft, Mostanság pedig a Quaestor+Buda-cash ügyben 250 mrd Ft is kevés ahhoz, hogy megremegjen a kormány térde. A fejlődés töretlen.
doktorKá írta:Jóska.bá írta:doktorKá írta:Trollirtó írta:Orbán szerint Magyarország "e pillanatban a saját jogán áll a lábán, és a saját jogán versenyképes".
Márpedig köztudottan Magyarország az EU pénzének lábán áll, a versenyképességi sorban pedig
igencsak hátul és romló tendenciával.
De sokan elhiszik, hogy nem így van, ha Őőőő mondja.
Ez nem túl jó érv, hiszen az uniós tagók jelentős része úgy dolgozza ki a költségvetését, hogy eleve számít az uniós pénzekre. Az nem különösebb szükségszerűség, hogy uniós pénzek nélkül is mindent finanszírozz.
Jóska.bá írta:MátéBence írta:Jóska.bá írta:....ez bizony nagyon el lett kúrva...
loptak....
Való igaz, van ami el lett kúrva. És igen,minden kormány kúrt el dolgokat, de bassszus! Ne tegyünk már egyenlőség jelet közéjük. Amit a ballib oldal csinált 2002-2010 között arra nincsenek szavak.
Nem lenne eurónk. a 8 évetek alatt, csak távolodtunk attól a gazdasági állapottól, ami szükséges az euró bevezetéséhez. Megjegyzem, a csehek, lengyelek megtehették volna....de nem kértek belőle.
Jóska.bá írta:Zalaegerszeg, LED- program... a város évtizedekre eladósodva.....
Szerencsére, nemzetközi szabvány írja elő, a közvilágítás elvárásait. Ez teljesítve van. A LED technológia (közvilágítási célra) nem fog olyan szórt fényt adni, mint a hagyományos. Meg kell szokni, cserébe óccsó.
Jóska.bá írta:doktorKá írta:Trollirtó írta:Orbán szerint Magyarország "e pillanatban a saját jogán áll a lábán, és a saját jogán versenyképes".
Márpedig köztudottan Magyarország az EU pénzének lábán áll, a versenyképességi sorban pedig
igencsak hátul és romló tendenciával.
De sokan elhiszik, hogy nem így van, ha Őőőő mondja.
Ez nem túl jó érv, hiszen az uniós tagók jelentős része úgy dolgozza ki a költségvetését, hogy eleve számít az uniós pénzekre. Az nem különösebb szükségszerűség, hogy uniós pénzek nélkül is mindent finanszírozz.
MátéBence írta:Rosszul vonod a tanulságot. A felháborodás a nagy bennem a pofátlan kettősmérce és képmutatssal kapcsolatbanJóska.bá írta:MátéBence írta:Jóska.bá írta:Januártól 1,6 százalékkal nőnek a nyugdíjak - 07:26
Az emelés több mint húsz járandóságot érint, a többi között
az öregségi, az özvegyi, a szülői nyugdíjat, és az árvaellátást.
A rokkantsági járadék jövő januártól érvényes havi összegét
34 475 forintban állapították meg.
Emellett az úgynevezett nemzeti helytállásért elnevezésű
pótlék összegének emeléséről is rendelkezik a jogszabály.
A januárra járó ellátásokat a jogosultaknak tmár
emelt összegben kell folyósítani - olvasható a kormányrendeletben.
(MTI)
A 34 475 Ft még annál a 47 000_nél is kevesebb,
amiből Zsiga Marcell, volt fideszes képviselő most naponta,
a többiek pedig akár egy hónapig is "vígan" megélnek....
De vajon mi lehet az a "nemzeti helytállásért elnevezésű pótlék",
hacsak nem a "szocialista hazáért kitüntetés" mai formája nem ?!
Konkrétan mi a bajod a beteg napi gyűlölködésen túl?
Hümmm... akkor most beszéljük meg a pofátlan kettősmércét
a kétmilliós pofátlan végkielégítések és a mai ötmilliós csúcsjövedelmek viszonylatában is...
Vagy éppen Kishantos, az Elios, a BudaCash, vagy a szotyizós Quiktor-Quaestor pénz kivétek fényében is.
MátéBence írta:Jóska.bá írta:....ez bizony nagyon el lett kúrva...
loptak....
MátéBence írta:Jóska.bá írta:Orbán Viktor másik oldala....
168 Óra Online írása
2015. december 28.
Lopakodó orbanizálódásról ír a Die Welt
A Die Welt német konzervatív lap úgy értékeli, hogy Európa alapjaiban reng, nem utolsósorban amiatt, hogy úgy érezni: mind inkább lopakodik az orbanizálódás, de van remény.
http://www.168ora.hu/itthon/lopakodo-orbanizalodasrol-ir-die-welt-141768.html
Osztom! Szerintem is van remény Láthatóan mindenhol kisebbségben kerülnek azok, akik a valóságot továbbra is tagadják, azzal szembenézni képtelenek, ezért mindenféle mondvacsinált ürügy és nettó hazugságok okán nekimennek azoknak, akik egyenesen mernek beszélni és a nemzetük érdekét nézik minden áron. Legyen szó gazdasági bevándorlókról, multi cégekkel vívott harcokról vagy éppen külföldi érdekek keresztülhúzásáról az ország elemi érdekeinek megfelelően.
Nemzetvesztőink az I. és a II. világháború előtt is a "nemzet érdekei"-vel vakították az iskolázatlan tömegeket...
Az Öregecskedő, Pocakos, Negyedosztályú Futballista és
baráti köre, fogadott politikai családja olyan, mint egy fekete lyuk:
Mindent magába szippant, amit a gravitációs köre a közelébe vonz:
Elsősorban a törvényt és ezzel a pénzt és más vagyontárgyakat, de
a zembereket, a zetikát, a zerkölcsöt, a becsületet és a vallást is....
Így a társadalomban csak a végtelen űr és az elkeseredés maradt...
És most erre a 'folytatjukra' írjam azt, hogy 'boldog újévet' ?
baráti köre, fogadott politikai családja olyan, mint egy fekete lyuk:
Mindent magába szippant, amit a gravitációs köre a közelébe vonz:
Elsősorban a törvényt és ezzel a pénzt és más vagyontárgyakat, de
a zembereket, a zetikát, a zerkölcsöt, a becsületet és a vallást is....
Így a társadalomban csak a végtelen űr és az elkeseredés maradt...
És most erre a 'folytatjukra' írjam azt, hogy 'boldog újévet' ?
Jóska.bá írta:Orbán Viktor másik oldala....
168 Óra Online írása
2015. december 28.
Lopakodó orbanizálódásról ír a Die Welt
A Die Welt német konzervatív lap úgy értékeli, hogy Európa alapjaiban reng, nem utolsósorban amiatt, hogy úgy érezni: mind inkább lopakodik az orbanizálódás, de van remény.
http://www.168ora.hu/itthon/lopakodo-orbanizalodasrol-ir-die-welt-141768.html
Osztom! Szerintem is van remény Láthatóan mindenhol kisebbségben kerülnek azok, akik a valóságot továbbra is tagadják, azzal szembenézni képtelenek, ezért mindenféle mondvacsinált ürügy és nettó hazugságok okán nekimennek azoknak, akik egyenesen mernek beszélni és a nemzetük érdekét nézik minden áron. Legyen szó gazdasági bevándorlókról, multi cégekkel vívott harcokról vagy éppen külföldi érdekek keresztülhúzásáról az ország elemi érdekeinek megfelelően.
MátéBence- Hozzászólások száma : 4304
Jóska.bá írta:....ez bizony nagyon el lett kúrva...
loptak....
MátéBence- Hozzászólások száma : 4304
Hát...
....ez bizony nagyon el lett kúrva...
loptak....
loptak....
19 / 40 oldal • 1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 29 ... 40
Similar topics
» Megbeszéljük - Bolgár nélkül
19 / 40 oldal
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.