Megbeszéljük - Bolgár nélkül
+13
kondor
pincesor
westfall
Jóska.bá
Darus
Gejza
mavtelep
MátéBence
nobellla
Malamud az igazi
Böbe2
Julimama
paksitapsi
17 posters
8 / 40 oldal
8 / 40 oldal • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 24 ... 40
Re: Megbeszéljük - Bolgár nélkül
...én viszont hál'istennek még válogathatok a fórumok és a fair moderátorok között, nehogy nekem is eltűnjön a fogsorom...
Reméljük hogy majd a legjobbnál kötsz ki, a legjobb formádban.
Reméljük hogy majd a legjobbnál kötsz ki, a legjobb formádban.
Vendég- Vendég
Rámész a "welcome tmbb"ott fent,és az avatarnal beállítod..tmbb írta:hogyan tudok profil képet elhelyezni?
Darus- Hozzászólások száma : 221
hogyan tudok profil képet elhelyezni?
tmbb- Hozzászólások száma : 50
Szép napot mindenkinek!
Akkor megjöttem én is.
Akkor megjöttem én is.
tmbb- Hozzászólások száma : 50
Koncsita írta:Clochard* írta:Koncsita írta:
Bizonyos fórumokba tényleg nem írhattál, ahová meg tudtál, oda meg másképp akartál, úgy ahogy már nem lehetett. Ezt korrigáltam.
Amiért meg nem írhattál, azt nem én csináltam szándékosan. Ez történt. Remélem máshol fair-ebb választ kapsz ennél.
Miután én nem az MB5 vagyok, így aztán nem is folytatom itt a vele megszokott "igen - nem - de" végtelenített diskurzust veled.
A véleményem viszont a történtekről azért megvan kedves fair moderátorom...
Én sem válogathatok a tagok között, akármilyen a fogsorom.
...én viszont hál'istennek még válogathatok a fórumok és a fair moderátorok között, nehogy nekem is eltűnjön a fogsorom...
Vendég- Vendég
Jóska.bá írta:KÓKLER írta:Gripen-ügy: 13 millió eurót kapott öt magyar?
Harta Berta, Bécs 2012. szeptember 24.
Bizonyítva látja az osztrák Profil című hetilap, hogy magyar személyek megvesztegetése árán döntött 2001-ben a budapesti kormány a Gripen harci repülőgépek lízingjéről. A brit BAE konszern pénzével lobbizó osztrák grófot decemberben bíróság elé állítják Bécsben pénzmosás, hamis tanúzás és bizonyítékhamisítás vádjával.
180 millió schilling volt az összeg, amelyet öt magyar személy kapott megvesztegetés gyanánt a Gripen-lízingüzlet előmozdítására. A mai árakon 13 millió eurónak megfelelő pénzről a Profil című hetilap hétfői és egy héttel korábbi száma ír, cikksorozata középpontjába a magyar felmenőkkel is rendelkező lobbistát, Alfons Mensdorff-Pouillyt állítva. A Dél-Burgenlandban élő grófot már Bécsben és Londonban is előzetes vizsgálati fogságban tartották, azt gyanítva, hogy a brit BAE Systems konszern megbízásából, katonai gépek megvásárlása érdekében magyar, cseh és osztrák döntéshozókat vesztegetett meg a 2000-es években.
Már az gyanús volt, hogy a parlamenti szavazás előtt két órával döntötte el Őőőő, miután Pintér Sándor "tájékoztatta" Őőőőt valamiről....
...azért nagyon jót röhögnék azon, ha most a Simlis Lájos ebben az ügyben (is) "véletlenül" ráborítaná a bilit a kis GECI barátja és kedvenc besúgója fejére...
Vendég- Vendég
Eddig is sejtettük....
KÓKLER írta:Gripen-ügy: 13 millió eurót kapott öt magyar?
Bizonyítva látja az osztrák Profil című hetilap, hogy magyar személyek megvesztegetése árán döntött 2001-ben a budapesti kormány a Gripen harci repülőgépek lízingjéről. A brit BAE konszern pénzével lobbizó osztrák grófot decemberben bíróság elé állítják Bécsben pénzmosás, hamis tanúzás és bizonyítékhamisítás vádjával.
180 millió schilling volt az összeg, amelyet öt magyar személy kapott megvesztegetés gyanánt a Gripen-lízingüzlet előmozdítására. A mai árakon 13 millió eurónak megfelelő pénzről a Profil című hetilap hétfői és egy héttel korábbi száma ír, cikksorozata középpontjába a magyar felmenőkkel is rendelkező lobbistát, Alfons Mensdorff-Pouillyt állítva. A Dél-Burgenlandban élő grófot már Bécsben és Londonban is előzetes vizsgálati fogságban tartották, azt gyanítva, hogy a brit BAE Systems konszern megbízásából, katonai gépek megvásárlása érdekében magyar, cseh és osztrák döntéshozókat vesztegetett meg a 2000-es években.
Már az gyanús volt, hogy a parlamenti szavazás előtt két órával döntötte el Őőőő, miután Pintér Sándor "tájékoztatta" Őőőőt valamiről....
Clochard* írta:Koncsita írta:
Bizonyos fórumokba tényleg nem írhattál, ahová meg tudtál, oda meg másképp akartál, úgy ahogy már nem lehetett. Ezt korrigáltam.
Amiért meg nem írhattál, azt nem én csináltam szándékosan. Ez történt. Remélem máshol fair-ebb választ kapsz ennél.
Miután én nem az MB5 vagyok, így aztán nem is folytatom itt a vele megszokott "igen - nem - de" végtelenített diskurzust veled.
Én sem válogathatok a tagok között, akármilyen a fogsorom.
Vendég- Vendég
HAZUDUNK MAGUNKNAK, A BETEGEINKNEK, A POLITIKUSAINKNAK, ŐK MEG NEKÜNK
Minden egészségügyre költött forint veszteség, hát lehetőleg ne költsünk rá, de balhé se legyen – ez a kettősség jellemzi a hazai szemléletet, mondja Tótth Árpád, aki a zirci kórház főigazgatói székét hagyta hátra, hogy Norvégiában részt vegyen 11 helyi kórház és az északi, elmaradottabb régió teljes egészségügyi ellátásának szervezésében.
Elemző tanácsadó abban az országban, ahol Európában a legtöbbet költik egészségügyre. Mit elemez?
Egészségügyi minőségindikátorokat, amelyek megmutatják, hogy az északi régió ellátása minőségben és/vagy hozzáférhetőségben hol marad el az országos átlagtól. Norvégiában országos szinten képeznek és figyelnek 47-féle indikátort. Ebben van olyan teljesen hétköznapi, mint a várakozási idő, meg olyan is, hogy például a daganatos betegek hány százaléka jut 20 napon belül kezelésre, illetve vizsgálatra, vagy hogy hány cukorbeteg veszíti el a lábát.
Ez nyilvános?
Ez olyan szinten nyilvános, hogy bárki hozzáférhet, sőt, kórházra lebontva megnézheti. Ez Norvégiában is új, 2-3 éve kezdték. Az elmúlt 20 évben nagyon komoly egészségügyi fejlesztéseket hajtottak végre, de már nem nagyon akarnak többet költeni a mostaninál.
Ami mennyi?
Közkiadásokra vetítve ötször annyi, mint Magyarországon.
Norvégiában az egészségügy prioritás, nem veszteségtermelő „muszáj ágazat”, hanem olyan, ami hozzájárul a társadalom sikerességéhez. Amelyik társadalomban az emberek tovább maradnak egészségesek, ami nemcsak munkaképességet, hanem funkcióképességet is jelent, az sikeresebb lesz. Az a 72 éves is hasznot termel, aki az unokájának mesél a múltról. Aki vigyáz a legkisebbekre. És ebben nagyon nagy érték rejlik, ezt a norvégok felismerik, és ebbe invesztálnak.
A jelenleginél többet viszont már nem szívesen költenének, most már tudni akarják, hogy miért vannak mégis egyes szakterületeken hosszú várólisták, és egyáltalán, hogy a pénzükért milyen értéket kapnak.
Elemző tanácsadó abban az országban, ahol Európában a legtöbbet költik egészségügyre. Mit elemez?
Egészségügyi minőségindikátorokat, amelyek megmutatják, hogy az északi régió ellátása minőségben és/vagy hozzáférhetőségben hol marad el az országos átlagtól. Norvégiában országos szinten képeznek és figyelnek 47-féle indikátort. Ebben van olyan teljesen hétköznapi, mint a várakozási idő, meg olyan is, hogy például a daganatos betegek hány százaléka jut 20 napon belül kezelésre, illetve vizsgálatra, vagy hogy hány cukorbeteg veszíti el a lábát.
Ez nyilvános?
Ez olyan szinten nyilvános, hogy bárki hozzáférhet, sőt, kórházra lebontva megnézheti. Ez Norvégiában is új, 2-3 éve kezdték. Az elmúlt 20 évben nagyon komoly egészségügyi fejlesztéseket hajtottak végre, de már nem nagyon akarnak többet költeni a mostaninál.
Ami mennyi?
Közkiadásokra vetítve ötször annyi, mint Magyarországon.
Norvégiában az egészségügy prioritás, nem veszteségtermelő „muszáj ágazat”, hanem olyan, ami hozzájárul a társadalom sikerességéhez. Amelyik társadalomban az emberek tovább maradnak egészségesek, ami nemcsak munkaképességet, hanem funkcióképességet is jelent, az sikeresebb lesz. Az a 72 éves is hasznot termel, aki az unokájának mesél a múltról. Aki vigyáz a legkisebbekre. És ebben nagyon nagy érték rejlik, ezt a norvégok felismerik, és ebbe invesztálnak.
A jelenleginél többet viszont már nem szívesen költenének, most már tudni akarják, hogy miért vannak mégis egyes szakterületeken hosszú várólisták, és egyáltalán, hogy a pénzükért milyen értéket kapnak.
Vendég- Vendég
Koncsita írta:
Vendég- Vendég
Áfacsalókat fogtak az M1-esen
Egy közúti ellenőrzés után bukott a magyar-szlovák banda. Egy bankszámla nyitásért és 2 milliós számla kiállításáért havi 100 ezret ígértek valakinek.
Hústermékeket forgalmazó magyar és szlovák áfacsaló cégláncolat ügyében indított eljárást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Az adóhatóság vasárnapi közlése szerint egy gyanús csirkehússzállítmány ellenőrzése után indítottak nyomozást költségvetési csalás gyanúja miatt.
A NAV közleménye szerint az úgynevezett elektronikus közútiáruforgalom-ellenőrző rendszer (ekáer) csoport pénzügyőrei egy éjszakai ellenőrzésen egy több mint 21 mázsa csirkehúst Győrbe szállító tehergépkocsit állítottak meg az M1-es autópályán.
A lerakodási helyként megjelölt győri hűtőházban az adóellenőrök megvizsgálták a hússzállítmányok beszerzési dokumentumait, amelyekből kiderült, hogy a feladó cég egy harmadik szereplőtől szerezte be az árut. Utóbbi két társaság az év eleji megalakulása óta semmilyen bevallást nem nyújtott be, adózási kötelezettségeinek nem tett eleget.
Vendég- Vendég
Ezen a fórumon a támadás óta nem terveztem változtatást.....
Csak az úgynevezett "gyorsválasz" tűnt el legalulról, mert feleslegesnek tartottam. A POSTRIPLAY- re kattintva lehet válaszolni. Ahogy más is teszi ott.
Köszönöm az intézkedést és róla az infót!
...ha ezt nem most a sokadik reklamálásom után, de rögtön ma reggel még az elején megteszed, akkor mindkettőnknek egy csomó felesleges izgalmat megspórolhattál volna...
A megtámadásra gondoltam....
Böbe2 írta:Valamit nem jól csinálsz, mert lehet írni. Ma is írtam már.Jóska.bá írta:Darus írta:kondor írta:Biztos bekeményített.Lehet az előszobában vagy.Vagy még az udvaron.Darus írta:Vajon a Koncsitánál hol lehet hozzászólni?
Eltűnt ahol lehetne írni..
Szia!
Én már regisztráltam,de az ahol lehet írni na az most nincs meg..
Vendég- Vendég
Koncsita írta:"Clochard*"
Ejnye-ejnye Koncsita!
...mert te viszont menet közben - anélkül, hogy erről engem/minket értesítettél volna - megváltoztattad a korábbi (tegnapi) hozzászólási gyakorlatot .
Ha meg sorozatban (ma reggel már sokadszor) reklamáltam, akkor ahelyett, hogy erről a változásról informáltál volna, azzal hitegettél, hogy majd módosítod a beállításaimat...
Most akkor hogy is van ez a történet?!?...
Ez úgy van, hogy senki nem reklamált ott, hogy nem tud írni, csak te. Először azt hittem, rosszak a beállításaid, de magad mutogattad azt a gombot, ami elérhető volt a számodra, hogy írjál. Aztán rájöttem, hogy más hiányzik neked. Hát így volt.[/quote]
Hmmm...
Látom, hogy kiesett volna a fogsorod, ha elnézést kérsz - a már általad is bevallott - működési-módosítás és annak információ hiánya miatt bekövetkezett anomáliáért. De hogy ezért még még engem csesztess az már viszont azért elég furcsa...
Valóban más hiányzik ott nekem - pl. egy fair moderátor...
Vendég- Vendég
Gripen-ügy: 13 millió eurót kapott öt magyar?
Vendég- Vendég
"Clochard*"
Ejnye-ejnye Koncsita!
...mert te viszont menet közben - anélkül, hogy erről engem/minket értesítettél volna - megváltoztattad a korábbi (tegnapi) hozzászólási gyakorlatot .
Ha meg sorozatban (ma reggel már sokadszor) reklamáltam, akkor ahelyett, hogy erről a változásról informáltál volna, azzal hitegettél, hogy majd módosítod a beállításaimat...
Most akkor hogy is van ez a történet?!?...[/quote]
Ez úgy van, hogy senki nem reklamált ott, hogy nem tud írni, csak te. Először azt hittem, rosszak a beállításaid, de magad mutogattad azt a gombot, ami elérhető volt a számodra, hogy írjál. Aztán rájöttem, hogy más hiányzik neked. Hát így volt.
Ejnye-ejnye Koncsita!
Most akkor hogy is van ez a történet?!?...[/quote]
Ez úgy van, hogy senki nem reklamált ott, hogy nem tud írni, csak te. Először azt hittem, rosszak a beállításaid, de magad mutogattad azt a gombot, ami elérhető volt a számodra, hogy írjál. Aztán rájöttem, hogy más hiányzik neked. Hát így volt.
Vendég- Vendég
Gejza írta:
Ezen beszartam.
Sziasztok!
Ez nagyon jó!
Azt hittem, ide nem lehet képeket betenni!
pincesor- Hozzászólások száma : 39
Koncsita írta:Clochard* írta:Koncsita írta:
Csak az úgynevezett "gyorsválasz" tűnt el legalulról, mert feleslegesnek tartottam. A POSTRIPLAY- re kattintva lehet válaszolni. Ahogy más is teszi ott.
Köszönöm az infót!
...ha ezt nem most a sokadik reklamálásom után, de rögtön ma reggel még az elején megteszed, akkor mindkettőnknek egy csomó felesleges izgalmat megspórolhattál volna...
Te állítottad, hogy nem tudsz hozzászólni, ami nem volt igaz. Te nem tudtad, hogy működik.
Ejnye-ejnye Koncsita!
Most akkor hogy is van ez a történet?!?...
Vendég- Vendég
Köszönöm az infót!
Te állítottad, hogy nem tudsz hozzászólni, ami nem volt igaz. Te nem tudtad, hogy működik.
Vendég- Vendég
Koncsita írta:
Köszönöm az intézkedést és róla az infót!
Vendég- Vendég
"Clochard*
Visszaállítottam a "gyorsválaszt", ha az neked jobban tetszik.
Visszaállítottam a "gyorsválaszt", ha az neked jobban tetszik.
Vendég- Vendég
MÁRA ELTŰNT A FÓRUMODON MÉG A SZÁMOMRA (IS) AZ A MEZŐ AHOL KORÁBBAN BE LEHETETT ÍRNI ÉS HOZZÁ LEHETETT SZÓLNI...
MAGYARÁN - ADDIG-ADDIG MODERÁLGATTAD A KUCKÓDAT, AMÍG KELLŐEN BE NEM ÁGYAZTÁL AZ ITTENI FÓRUMOT (IS) SZÉTVERŐ "SETÍT KÜLÖNÍTMÉNYESEKNEK" BENNE!!![/quote]
MAGYARÁN - ADDIG-ADDIG MODERÁLGATTAD A KUCKÓDAT, AMÍG KELLŐEN BE NEM ÁGYAZTÁL AZ ITTENI FÓRUMOT (IS) SZÉTVERŐ "SETÍT KÜLÖNÍTMÉNYESEKNEK" BENNE!!![/quote]
Vendég- Vendég
8 / 40 oldal • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 24 ... 40
Similar topics
» Megbeszéljük - Bolgár nélkül
8 / 40 oldal
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.