Megbeszéljük - Bolgár nélkül
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Megbeszéljük - Bolgár nélkül

+13
kondor
pincesor
westfall
Jóska.bá
Darus
Gejza
mavtelep
MátéBence
nobellla
Malamud az igazi
Böbe2
Julimama
paksitapsi
17 posters

26 / 40 oldal Previous  1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 33 ... 40  Next

Go down

Megbeszéljük - Bolgár nélkül - Page 26 Empty Re: Megbeszéljük - Bolgár nélkül

Témanyitás by Malamud az igazi 2015-05-15, 16:05

Sziasztok, kedves Hálótársak! Lehet itt fórumozni ma?
Malamud az igazi
Malamud az igazi

Hozzászólások száma : 95

Vissza az elejére Go down

Témanyitás by Vendég 2015-05-15, 15:56

doktorKá írta:Cloci!  A példás brit demokráciáról beszélünk épp...:-)

Én meg rólatok, úgyhogy nyugi - minden rendben...

Vendég
Vendég

Témanyitás by Vendég 2015-05-15, 15:51

doktorKá írta:Ez az említett demokrácia épp komoly elhatározásra jutott az EU-ból való kilépést illetően...

HÁT NEKED NÁCI ÉS AZ ELVTÁRSAIDNAK VALÓBAN SEMMI KERESNIVALÓTOK NINCS OTT, VISZONT NAZARBAJEV ÖLELŐ KAROKKAL VÁR RÁTOK A KAZAH ŐSHAZÁBAN...

Vendég
Vendég

Témanyitás by mavtelep 2015-05-15, 15:49

Gejza írta:tiszta szerencse, hogy most, hogy kiment akinek ki kellett menni, így kevesebben, simán hozuk a 3% alatti hiányt, és a stagnáló-csökkenő adósságot, no meg némi növekedést.
csaxólok :szívesen kiegyeznék egy kicsivel nagyobb hiánnyal ,cserébe viszont azt kérném,hogy ne Semjén Zsolt mondja meg mikor menjek a bótba.[/quote]
Megint a híres matematika tudásom : persze, hogy csökken a hiány, ha egyre kevesebb emberre kell költeni, akár vérvétel árát is ! Brutálisan csökkentik pl. az eü-re fordított kiadásokat ami kettős haszonnal jár : aki ma megmurdel, az holnap nem kér támogatott gyógyszert...(((

mavtelep

Hozzászólások száma : 436

Témanyitás by Darus 2015-05-15, 15:44

mérges öreg
2015.05.15. 15:39:57
@vidaferenc:
Nem az ausztrál miniszterelnök mondta, hanem a Metapédia. hu.metapedia.org/wiki/John_Howard
A Metapédia hivatkozása hibás.. "Not Found"
Ez is egy hoax.

-hehehehehe
Már a másikon is megbukott!

hehehehe
Darus
Darus

Hozzászólások száma : 221

Témanyitás by Vendég 2015-05-15, 15:43

A közhangulat és a jövőtlenség miatt menekülnek a magyarok

Meglepő eredményre vezetett a közelmúltban Magyarországról elköltözők körében végzett nem reprezentatív kutatásunk. A külföldön újrakezdők többsége nemcsak a pénz miatt hagyta el az országot, de a közhangulatot sem bírta. Az anyagiakkal majdnem egyenlő fontosságú volt a riasztónak tartott belpolitikai helyzet. A Túró Rudi viszont nagyon hiányzik.

A legjobbak hagyják el a legnagyobb tömegben Magyarországot

Tervezi, hogy elköltözne Magyarországról?

Igen, a közeljövőben már biztosan költözöm - 4474 -

Igen, bár még csak szervezem - 5259

Még nem döntöttem el, de tervezem - 2533

Ha nem lesz jobb itt a helyzet, akkor biztosan megyek - 3510

Ha még a mostaninál is rosszabb lesz a helyzet, megyek - 2508

Semmiképpen mert nem tudnék máshol megszokni - 1767

Bár felmérésünk nem tekinthető reprezentatívnak, eredményeink a kutató szerint egybevágnak a szociológiai kutatások megállapításaival, mutatott rá Melegh Attila. A számunkra küldött válaszok szerint ugyanis nem a kétségbeesett, elszegényedett, kilátástalan réteg távozik Magyarországról, hanem azok a kvalifikált szakemberek, akiknek itthon is volt munkájuk, de az ország helyzete nem tette lehetővé számukra, hogy kibontakoztassák képességeiket.

A jelenség magyarázata, hogy a migrációs potenciál növekedésével az a csoport tudja sikeresen megvetni a lábát új hazájában, amely nyelvismerettel, szaktudással, nemzetközi kapcsolatokkal és némi tőkével rendelkezik, mondta a KSH szakembere..
"Ezzel a mintázattal az a nagy probléma, hogy akik az országban maradnak, egyre kevésbé tudnak az elvándorlók helyébe lépni. Ha én egy agysebész vagyok, és elmegyek, akkor hiába nagy a munkanélküliség az országban, nem lép a helyemre egy másik munkanélküli agysebész.”

Középkorú, diplomás emigrálók a közelmúltból

- Az ebben a körben választ adó negyven válaszoló háromnegyede az elmúlt három évben hagyta el Magyarországot. (2014: 23, 2013: 7, 2012: 5, 2011: 3, 2010: 2 fő.)
- Az átlagéletkor 31,75 év. A legidősebb: 47 éves, a legfiatalabb: 25. Mintánkban három 40 év feletti van, ami azt jelenti, hogy a legtöbb válaszadó 30 év körüli volt.
- Magasan kvalifikált csoport. A diplomások száma: 35. Középfokú végzettségűek: 5
- Jelenlegi lakhelyek: Anglia, Németország, Ausztria, Egyesült Államok, Hollandia, Svédország.

Kérdőívünket közel ötszáz címre küldtük el, azzal a kéréssel, hogy a válaszadók továbbítsák levelünket kinn élő ismerőseiknek. Így nem csak az általunk megkeresettek, hanem azok ismerősei, néhány esetben pedig még egy körrel kijjebb állók is válaszoltak a megkeresésünkre.

Vendég
Vendég

Témanyitás by Gejza 2015-05-15, 15:40

tiszta szerencse, hogy most, hogy kiment akinek ki kellett menni, így kevesebben, simán hozuk a 3% alatti hiányt, és a stagnáló-csökkenő adósságot, no meg némi növekedést.[/quote]
csaxólok :szívesen kiegyeznék egy kicsivel nagyobb hiánnyal ,cserébe viszont azt kérném,hogy ne Semjén Zsolt mondja meg mikor menjek a bótba.

Gejza

Hozzászólások száma : 1136

Témanyitás by mavtelep 2015-05-15, 15:35

Darus 15.28
Nem ez a szempont, hanem az, hogy hajtogathassák az " 1 %-os csökkentést "...
No most, ez én harmatgyenge matek tudásom szerént is az az 1 %-os csökkentés legfeljebb tavaszi lepkeszellentés...)))

mavtelep

Témanyitás by Darus 2015-05-15, 15:28

mavtelep írta:
Darus írta:

Hivatalos NI szám alapján, már csak Angliában eléri az 1,3 milliót a kinn dolgozó Magyar regisztráltak száma. És mi van a többi országgal ? Nem 350 ezer emberről beszélnek, mint ti……És mi jön még ???

Az itthon maradottakat kifosztja a kormány, ez jön. Hiszen egyre kevesebb a munkáskéz, egyszerűen nincsenek gazdasági alapok  az országban.
És ha nincs termelés, akkor nem kell a műszaki értelmiség sem,   meg lehet szüntetni a képzést ...stb.stb.
Fél füllel hallottam ezt a szellemi rokkantat reggel, - arról beszélt, hogy fiatalság nevelésének legfontosabb    ( egyetlen )  sarokpontja a sport.
csaxólok :   még ezen a területen is létezik selejt ! Aki nem hiszi, az nyissa ki a szemét !...)))

Ja.jövőre lesz adó csökkentés 1%,tiszta röhely ez a kormány és még számolni sem tudnak,megint kivel tettek jót,azzal a minimálbért keres,vagy azzal aki több 100ezret?
Darus
Darus

Témanyitás by Darus 2015-05-15, 15:26

Megbeszéljük - Bolgár nélkül - Page 26 72bmg7
Darus
Darus

Témanyitás by mavtelep 2015-05-15, 15:24

Darus írta:

Hivatalos NI szám alapján, már csak Angliában eléri az 1,3 milliót a kinn dolgozó Magyar regisztráltak száma. És mi van a többi országgal ? Nem 350 ezer emberről beszélnek, mint ti……És mi jön még ???

Az itthon maradottakat kifosztja a kormány, ez jön. Hiszen egyre kevesebb a munkáskéz, egyszerűen nincsenek gazdasági alapok az országban.
És ha nincs termelés, akkor nem kell a műszaki értelmiség sem, meg lehet szüntetni a képzést ...stb.stb.
Fél füllel hallottam ezt a szellemi rokkantat reggel, - arról beszélt, hogy fiatalság nevelésének legfontosabb ( egyetlen ) sarokpontja a sport.
csaxólok : még ezen a területen is létezik selejt ! Aki nem hiszi, az nyissa ki a szemét !...)))

mavtelep

Témanyitás by Gejza 2015-05-15, 15:21

doktorKá írta:és most mit szertene a tisztelt levélíró? Hogy Orbán megtízszerezze az itthoni fizetéseket?
Helyezzen el egy óriás tacepaót a londoni Big Ben tornyába "Gyere haza ha unod a demokráciát" felirattal.

Gejza

Hozzászólások száma : 1136

Témanyitás by Darus 2015-05-15, 15:19

Tényleg,nem tudja valaki,hogy a fidesznek van egyáltalán még 1 millió szavazója?

hehehehe
Darus
Darus

Témanyitás by Darus 2015-05-15, 15:16

mavtelep írta:Az előbb vagy egy óra hosszat nem tudtam belépni, most vajon sikerül-e ?

Jelentem most sikerült.. Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

Szia!
Darus
Darus

Témanyitás by mavtelep 2015-05-15, 15:12

Az előbb vagy egy óra hosszat nem tudtam belépni, most vajon sikerül-e ?

mavtelep

Témanyitás by Darus 2015-05-15, 15:12

Darus
Darus

Témanyitás by Darus 2015-05-15, 15:10

Köpjetek fel és álljatok alá, kedves kormánypárti barátaim. hvg

Születésétől fogva, 36 éve gondozza, ápolja testi és szellemi súlyosan fogyatékos fiát egy 56 éves anya az otthonukban. Ketten élnek így.

A szociális törvényben biztosított ápolási díj összege 38 350 Ft/hó. Az anya egészségi állapota is olyan (csak próbáljuk meg elképzelni az elmúlt 36 évét), hogy közgyógyellátásban részesül, ez havonta 6000 Ft. A család lakásfenntartási támogatásra is jogosult, melynek összege 5600 Ft/hó. Így az anya havi jövedelme 49 950 Ft. A tervezett segélyplafon 40 000 Ft, azaz a kormány szerint eddig havonta 9950 forinttal többet kapott az édesanya, mint az szükséges és indokolt lett volna. Hát most elveszik.

A fiú 27 900 Ft/hó rokkantsági ellátásban részesül. Ezzel ma az egy főre jutó jövedelmük 38 900 Ft/hó. A segélyplafon bevezetésével ez 33 950 forintra csökkenne.

Nem fogok azzal példálózni, hogy mire költ “egyébként” a kormány, hogy mit tart sokkal fontosabbnak, támogatandónak. Inkább azt kérem Hegedűs Zsuzsától a minisztériumi ifjakig, kormánybiztostól szóvivőig, hogy köpjön fel jó magasra, és álljon alá. Amikor a böhöm nagy Audiból kiszállva, amikor jól szabott öltönyben a táblagépet baszkurálva arról biztosítjátok egymást, hogy tulajdonképpen nagyon jól kormányoztok, hogy meg kell mutatni a segélyen “nyerészkedőknek”, hogy vége az “ingyenélésnek”, akkor azért tudjátok: ez mind nem igaz. Annyira szarul csináljátok, annyira elkúrtátok, hogy már a legnyomorultabbaktól szeditek el az utolsó filléreket. Nem tudom, melyik szenzációs ötlet finanszírozására kell ez a havi 9950 forint, és nem is érdekel. Annyira biztos nem fontos, mint ahonnan elveszitek.

Azt kívánom csak, hogy verjen még titeket a sors azzal, hogy két év múlva már nektek is számítson havi 9950 forint…

Meg lehet élni 47ezer helyett 40ezerből is?
Darus
Darus

Témanyitás by Darus 2015-05-15, 15:09

doktorKá írta:olvasd darus számait. 28% a diplomás. Elhiszem, hogy a tieid közük vannak. a 72% azonban több, lényegesen több, (most nem akarok a kétharmaddal poénkodni) szóval ne tegyünk úgy, mintha a színe-java ment volna ki. A színe-java itthon van.
Rólam akadj le náci,még ne is idézz tőlem,kiismertelek tegnap!
Féreg vagy!
A 3 majmoddal foglalkozz,amit a klubrádióban hazudtál..
Világos voltam?
Darus
Darus

Témanyitás by Darus 2015-05-15, 15:08

NYÍLT LEVÉL ORBÁN VIKTORNAK

Viktor! „Az ország jobban teljesít.” – igen, így igaz. A fiatal és dolgozni vágyó emberek kitelepítésében. Ma, elbúcsúztam a harmadik fiamtól is. Elment. Angliába. Egy jobb élet reményében, ahol a 8 órai munkával, 10-szer annyit keres, mint itthon. Mit csinálsz Viktor ?? Tisztában vagy vele? Ha igen, akkor miért csinálod ? Megfenyegettek ? Megvettek ? Kiálltunk melletted, kétszer is szavaztam rád, mert ígértél….ígérgettél, és mi történt ? Mi lett az egyetemista Viktorral, akiben égett a tűz és azt mondta, hogy felszámolja a bűnözést, a korrupciót, a munkanélküliséget ? Felneveltem 4 gyereket ennek az országnak, de miért ? Ezért , Viktor? Nem kívánom azt az érzést senkinek, amit átéltünk minden alkalommal, mikor egy gyerekem kénytelen volt elmenni. Ez már háromszor megtörtént. Most már mi is megyünk. Eladok mindenem és megyünk egy másik országba, ahol még idegenként is embernek néznek . Édesanyám, 73 éves. Még az átkos rezsimben sem történt ez meg, ami ma Magyarországon. Hivatalos NI szám alapján, már csak Angliában eléri az 1,3 milliót a kinn dolgozó Magyar regisztráltak száma. És mi van a többi országgal ? Nem 350 ezer emberről beszélnek, mint ti……És mi jön még ??? El kéne gondolkodni Viktor, mit műveltek. Én itt akartam leélni az életemet, mindenkit elüldöztök. Nézd meg a képeket, a szemünk mindent elárul……. Köszönöm Viktor. Sikerült, még egy boldog, reményekkel teli családot szétszakítani.
Megbeszéljük - Bolgár nélkül - Page 26 PADtRPk
Darus
Darus

Témanyitás by Vendég 2015-05-15, 15:05

doktorKá írta:"továbbá a fiatal tetterős értelmiségünk színe - java! "

Ez a pimasz hazugság netovábbja. A tetterős éretelmiség megtölti az itteni multikat. VAGY saját menő vállalkozása van. Akik kimentek, jórészt kocsmába, szállodába, konyhára, vagy inget csomagolni.

A tartótisztedet hazudtold te pimasz náci!

Nekem két diplomás fiam ment el és az elég széles ismeretségi körömben szinte kivétel nélkül ugyancsak diplomások menekültek el innen. A tetterős analfabéták - mint például te és a független jobboldali "éretelmiség" gondolkozó párttársad - viszont itthon maradtak nekünk össze-vissza hazudozni és akik még egy mondatot sem képesek a magyar nyelv szabályai szerint helyesen írva idehányni...

Vendég
Vendég

Témanyitás by Darus 2015-05-15, 15:03

Ezeknek még egy esélyt?
Esetleg a lámpaoszlopnál,jut eszembe megyek is festegetni,hamarosan szükség lesz,amikor újra forgatják Szomjas György filmjét! Very Happy Very Happy
Darus
Darus

Témanyitás by Darus 2015-05-15, 15:01

Kezdődik a személyeskedés..
Darus
Darus

Témanyitás by Darus 2015-05-15, 14:56

Levél az otthoniakhoz

Szeretlek, Magyarország, de hiába várod haza tudósaidat. Nem is várod.

Kutató vagyok. Szakterületem az elméleti orvostudomány (idegtudomány) – diplomámat 2007-ben a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, doktori fokozatomat pedig 2010-ben a Semmelweis Egyetemen szereztem. Akkoriban, a doktori ösztöndíjammal és a plusz munkaórákért járó pótlékokkal együttesen havi száztízezer forintot kerestem. A panellakásom rezsiköltsége viszont a téli hónapokban akár hatvanezer forint fölé is felkúszott, így ebben az időszakban az sem volt ritka, hogy napról napra számolgatnom kellett a zsömlére és párizsira valót. Később az élet az Egyesült Államokba sodort, ahol immár négy éve a Stanford Egyetem posztdoktori kutatójaként, három Nobel-díjas professzor intézetében hódolhatok annak, ami a hivatásom és a hobbim egyaránt – és ami az egyik legfontosabb részét képezi az életemnek, személyiségemnek. A megélhetési gondjaim megszűntek – bár kacsalábon forgó palotákat itt sem osztogatnak az akadémiai szférában dolgozóknak –, ráadásul önerőből minden évben sikerül annyit félretennem, hogy a szabadságom alatt (például Magyarországra) utazgathassak, világot láthassak. Amiatt, hogy itt ne találnék magamnak bármikor egy másik ilyen állást, szinte sohasem kellett aggódnom. Gyakran és szívesen fogadok Magyarorszáról Stanfordra látogató PhD hallgatókat, érdeklődő újságírókat; sokszor a saját költségemre, szabadidőmet feláldozva segítek nekik átadni minden friss tudásomat és ismeretemet. Mindezt annak reményében teszem, hogy ők is hazavihessenek Magyarországra egy kis innovatív megújulást, vagy pár tudományos értelemben áttörő, kreatív új megoldást. Rengeteget tanultam itt, a legkorszerűbb orvostudományi technikáktól kezdve a nemzetközi pályázatírás szabályrendszerének útvesztőjében való eligazodáson keresztül a türelmes és bizakodó, kiegyensúlyozott nyugati gondolkodásmód elsajátításáig – úgy érzem, hogy ez idő alatt nemcsak jobb szakember, hanem jobb ember is vált belőlem.

Azonban most, hogy már több mint négy éve elszakadtam a hazámtól, úgy érzem ideje tervezgetnem a visszatérésemet. Hiszen célom kezdettől fogva az volt, hogy Magyarországon, az otthonomban kamatoztassam a külföldön szerzett tudásomat és tapasztalataimat. Öt éve boldog házasságban élek, mégis harmincegy éves értelmiségi nő létemre még nem vállaltam gyerekeket, mert azt szerettem volna, hogy ha elérkezik az ideje, a csemeték majd magyar óvodába, iskolába járhassanak; és a nemzetközi ismeretek mellett Petőfi Sándorról és Bartók Béláról is hallhassanak. Éppen ezért, meglepetten olvastam a hírekben, hogy az OTKA, az 1986-ban a magyar tudományos alapkutatás támogatására létesített egyetlen átlátható, politikailag független szervezet, amelyre mi magyarok mindeddig méltán büszkék lehettünk, 2015 január 1-jével megszűnt – elnyelte egy kormányhivatal. Hogy miért nyugtalanít ez? Mert eddig az OTKA Bizottság volt a garancia arra, hogy a tudós többségű autonóm döntéshozás megvédi ezt a kizárólag tudományos célokra elkülönített költségvetési alapot az alkalmazott ipari kutatásokért felelős kormányhivatalhoz (most: Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatal) benyújtott, jelentős államigazgatási lobbikkal támogatott céges pályázatokkal való osztozkodástól. Több nemzetközileg is elismert magyar kutatóprofesszor véleményével egyetértésben, a központosítás révén én sem Pálinkás professzor úr jóakaratát szeretném megkérdőjelezni, hiszen számtalanszor bizonyította már a tudomány értékeinek és érdekeinek védelme iránti elhivatottságát. Ráadásul sok fiatal pályakezdő kutató sorstársam külön hálás lehet neki a szintén az ő nevéhez fűződő „Lendület” programért. Inkább az elnök személyének mindenekfeletti hatalmával járó veszélyek, az átláthatatlanság, illetve a politikai erők előtt nyíló jogi kiskapuk váltanak ki aggodalmat tudóskörökben. Mindannyiunk kétségei talán leginkább azzal kapcsolatban merülnek fel, hogy a kormány által javasolt/jóváhagyott programstratégia hogyan lesz majd összeegyeztethető a nemzetközi tudományos kutatási irányokkal és a nemzetközi élvonal által diktált trendek követésével. Hogyan oldhatók majd fel a kormányhivatal és az akadémiai szférában dolgozók között feszülő érdekellentétek, hogyha azok, akiknek az élete, sikere és hivatása közvetlenül függ ezektől az alapkutatásra elkülönített anyagi forrásoktól, a jelenleg felvázolt jogszabály szerint nincsenek is közvetlenül képviselve a döntéshozásban? (Az 1997. évi CXXXVI. OTKA törvény és a 2014. évi LXXVI. tudományos kutatásra, fejlesztésre és innovációra vonatkozó új törvény tételes összehasonlítása a MTA Jogtudományi Intézetének oldalán, azaz itt olvasható.)

Mi lesz mindennek a folytatása majd pár év múlva, Pálinkás elnök úr mandátumának lejárta után? Mi biztosítja majd a tudományos pálya mellett elkötelezettek stabil megélhetését, ha a jelenben meghozott politikai döntések látszólag mind a nyugati felzárkózással ellentétes irányba sodorják az országot?

2014 novemberében az Európai Tudományos Alap (European Science Foundation, ESF) kiemelkedően pozitív és elismerő nyilatkozatot közölt az OTKA tudományos autonómiájáról. Egy hónappal később decemberben, az OTKA-ra szánt összegek várva-várt emelése helyett a kormány ezt a kiválóan működő rendszert meglepő hirtelenséggel, a Magyar Tudományos Akadémia és az egyetemek vezetőinek teljes kirekesztésével eltörölte. (Az EU-ban egyébként Románián, Bulgárián és Horvátországon kívül csak Magyarországon maradt 2007 óta ilyen mélyen az EU-átlag alatt az OTKA-hoz hasonló alapkutatásokra fordítandó keret – a legfrissebb releváns EU-statisztikák, tagállamonkénti értékelések itt elérhetők.) Mi lesz így a jövője a nemzetközi ESF-partnerekkel való együttműködéseknek? Mi garantálja majd a pályázók nemtől, származástól és társadalmi pozíciótól független esélyegyenlőségét egy olyan politikai környezetben, ahol még a huszonegyedik században is elfogadott a „ha minden nő megszülte a maga két-három, vagy inkább négy-öt gyerekét, akkor lehet önmegvalósítani” jellegű mentalitás?

Szeretlek, Magyarország, ám ameddig követhetetlen iramban, ötletszerű kiszámíthatatlansággal változtatod törvényeid, a tengerentúlra pedig jóformán csak az autokrácia hangja visszhangzik felőled, addig félek, hogy hiába vársz haza...

Na erről ennyit!
Darus
Darus

Témanyitás by nobellla 2015-05-15, 14:56

KÖZLEMÉNY: GYURCSÁNY FERENC ELŐBB KÍNÁBA, MAJD BRÜSSZELBE LÁTOGAT
KÖVESS MINKET!

HÍRLEVÉL

Elküldés

2015-05-15

gyurcsany_20140418Gyurcsány Ferenc pártelnök, Molnár Csaba EP-képviselő és Oláh Lajos, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának tagja Kínába, Wuhan városába utaznak, hogy az “Egy övezet, egy út” nevet viselő gazdasági együttműködési konferencián vegyenek részt. A Gyurcsány Ferenc által vezetett delegáció Csang Kao-li-vel, a kínai miniszterelnök-helyettessel, a kínai kormány több miniszterével és 6 kínai tartomány kormányzóival is találkozik. A DK pártelnöke beszédet is tart a konferencián, amelyen Kína, az Európai Unió és Magyarország közötti tárgyalások is sorra kerülnek.

Gyurcsány Ferenc ezután Brüsszelbe látogat, ahol találkozik Jyrki Katainen-nel, az Európai Bizottság alelnökével, Dimitris Avramopoulos-szal, a migrációs ügyekért, az uniós belügyekért és az uniós polgárságért felelős uniós biztossal, Günther Oettinger-rel, a digitális gazdaságért és társadalomért felelős uniós biztossal, Dominique Ristori-val, az Európai Bizottság energiai főigazgatóságának főigazgatójával, továbbá tárgyalásokat folytat a német Szociáldemokraták és a brit Munkáspárt európai parlamenti delegációinak vezetőivel. A DK elnöke ezután beszédet mond a DK EP-képviselőit is magába foglaló Szocialisták és Demokraták frakcióülésén. Gyurcsány Ferencet Molnár Csaba és Niedermüller Péter, a DK EP-képviselői is elkísérik.

nobellla

Hozzászólások száma : 33

Témanyitás by Darus 2015-05-15, 14:52

Ha ön fiatal és jól képzett, akkor valószínűleg már nem Magyarországon van

Az elvándorlás várható strukturális és gazdasági hatásai szintén régóta jól ismertek, és meglehetősen aggasztóak. A Magyarországot elhagyók 77 százaléka 20–39 év közötti fiatal, míg ugyanez a korosztály az itthon élőknél csak 38 százalékot képvisel. A kiüresedő generáció bevételi problémákhoz vezethet, az államnak kevesebb adó- és járulékbevétele keletkezik, a belső fogyasztás szempontjából nagyon fontos, aktív keresőréteg jelentős része szinte kiesik a rendszerből. A kivándorlók által az ittmaradottaknak hazautalt összeg ezt a hatást valamelyest tompíthatja, és mivel a kivándorlás nem áll le, a hazaküldött összeg is szépen emelkedik.

A 2009 után kivándorlók 28 százalékának volt felsőfokú képesítése, míg az itthon élőknél ez az arány mindössze 18 százalék, vagyis az agyelszívás egyértelmű. A kint élőknek jellemzően csak körülbelül 15 százaléka tudja megnevezni azt az időpontot, amikor haza szeretne jönni, legalább fele bizonytalan abban, hogy hazatér-e valaha, és életkortól függően 10-20 százalék biztos benne, hogy nem akar hazatérni. Minél fiatalabb a külföldön lévő magyar, annál bizonytalanabb a sorsában, ez egyúttal azt is jelenti, hogy kisebb mértékben biztos a kintmaradásban, ám a 30-50 év közöttiek jelentős részéről szinte bizonyosan le kell mondania Magyarországnak. A kieső állami bevételek természetesen kedvezőtlen hatással vannak az egyébként is recsegő-ropogó nyugdíjrendszerre, a szakértők már most kongatják a vészharangot, szerintük 2030 után a nyugdíjasok helyzete jelentősen romolhat.

Na megint megcáfoltam egy hazugságot!
Darus
Darus

Témanyitás by Ajánlott tartalom

Ajánlott tartalom

26 / 40 oldal Previous  1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 33 ... 40  Next

Vissza az elejére

- Similar topics

Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.