Megbeszéljük - Bolgár nélkül
+11
Jóska.bá
Rumcájsz
MátéBence
bokxi
mavtelep
Gejza
turidani
kondor
tmbb
DKW
Tádé Bence
15 posters
18 / 40 oldal
18 / 40 oldal • 1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 29 ... 40
Sziasztok, szép estét
itt már csak 24 fok van...
Trollirtó- Hozzászólások száma : 5217
Kulcsár-per
Már nem emlékszem a részletekre.
De gyanítom hogy az ügyfelek pénzéből egy fillér sem tűnt el, sőt az ígért hozamot is megkapták, csupán ennél is jobban forgatta a pénzt, és az államot érte kár.
Szerintem a budacash és quaestor botránya ennél sokkal húsbavágóbb, és nem csak emiatt...
De gyanítom hogy az ügyfelek pénzéből egy fillér sem tűnt el, sőt az ígért hozamot is megkapták, csupán ennél is jobban forgatta a pénzt, és az államot érte kár.
Szerintem a budacash és quaestor botránya ennél sokkal húsbavágóbb, és nem csak emiatt...
Trollirtó- Hozzászólások száma : 5217
Ő mondta, hogy nem volt éppen etikus ! De ezt tőlük megszoktuk !
mavtelep írta:.." ha Lázár újabb etikátlan " ?!?!
Miért kell így fogalmazni ? Lázár pofátlan, sőt ! minden pofátlanok legpofátlanabbika !
Szervusztok, jó estét !
Re: Megbeszéljük - Bolgár nélkül
Havas egyik régebbi műsorát nézem, - egész jó, jók a vendégek .
mavtelep- Hozzászólások száma : 436
Lesz ott csata a posztokért.:))))
mavtelep írta:DKW írta:
Meglásd, Lázár fogja kirúgni a sámlit Orbán alól, amilyen törtető kis geci.
Helyes , de ha jól tudom,Lázárnak is vannak ellenségei...))) Kard ki, kard !
DKW- Hozzászólások száma : 805
DKW írta:mavtelep írta:.." ha Lázár újabb etikátlan " ?!?!
Miért kell így fogalmazni ? Lázár pofátlan, sőt ! minden pofátlanok legpofátlanabbika !
Szervusztok, jó estét !
Helyes , de ha jól tudom,Lázárnak is vannak ellenségei...))) Kard ki, kard !
mavtelep írta:.." ha Lázár újabb etikátlan " ?!?!
Szervusztok, jó estét !
.." ha Lázár újabb etikátlan " ?!?!
Szervusztok, jó estét !
Szervusztok, jó estét !
Mennyit is ér ?
"Baráti gesztus" vagy "Einstand"DKW írta:
6 mUSD-t vagy 9 mUSD-t ér a Munkácsy-kép.
Ezen folyik a vita, amit "baráti gesztusként", bár "nem túl etikusan" úgy rendezett le a
miniszterelnökség, hogy "védetté nyilvánította a képet", így a tulajdonos nem viheti el a tulajdonát,
kvázi "Einstandolták", az '50-es évek szóhasználatával élve, "állami kézbe vették"
mai "finesz-nyelven" - "megvédik" - mint a MANYUP-pénzeket......
Erről sok szó eset, nem is ragoznám, elég annyi, hogy ugyanezt a kanadai kép esetén
még nem merték megtenni, de egy magánszemély jobb, ha fél egy diktatórikus államban -
tartja Lázár János - akkor könnyebb is megállapodni vele.
De most vissza az árhoz:
Azt, hogy a történet igaz-e, nem tudom, de az tény, hogy gyerek-koromban még
2 db "kék Mauriciusz" bélyeg létezett, két gyűjtőnél.
A bélyegeknek már akkor is horribilis áruk volt. Az egyik gyűjtő végül is megszerezte a másikat is -
és elégette - mivel az EGYETLEN meglevő többet ér a piacon, mint a KETTŐ árának összege.
Arról, hogy mennyit ér a Munkácsy Golgotája, azt gondolom, hogy KETTŐ KÉP együtt többet ér,
mint a két két - különböző helyeken...
.... különösen, ha Lázár, újabb etikátlan húzással nem kötelezi Pákhot, hogy a másik mellett
KELL tartania a tulajdonát képező képet.
Nos, ezt a "KÉT KÉP EGYÜTT - TÖBBET ÉR"-t kell megfizetnie egy tisztességes vevőnek.
De mitől lenne ez a kormány TISZTESSÉGES ? Sohasem volt az !
Folytatódik a Kulcsár-per
Várhatóan jövő csütörtökön vádbeszédekkel folytatódik a Kulcsár Attila és társai ellen sokmilliárdos sikkasztás miatt egy évtizede indult büntetőper a Fővárosi Törvényszéken – mondták el az ügy résztvevői az MTI érdeklődésére.
A vádbeszédek várhatóan egy teljes napot vesznek igénybe, azután következhetnek a sértetti felszólalások, köztük a K and H Bank jogi képviselőjének nyilatkozata, majd a védőbeszédek, amelyek a jelenlegi ütemezés szerint az ítélkezési szünet után, szeptemberben érnek véget. Az elsőfokú ítéletet októberben hirdethetik ki.
A brókerbotrány 2003-ban pattant ki. A bűnüldöző hatóságok szerint az elsőrendű vádlott 1998 és 2003 között a K and H brókercégének dolgozójaként, rendkívül magas hozamokat ígérve, offshore cégeken keresztül, jogosulatlanul forgatta ügyfelek – magánszemélyek és egyes állami vállalatok – pénzét, összességében sok milliárd forintos kárt okozva.
Kulcsár – akit 2003 nyarán Bécsben fogtak el – az eljárás első éveiben a rendőrségen és a bíróságon nem tett érdemi nyilatkozatokat, csak a nyomozó ügyészségen, ahol viszont magára és másokra is terhelő vallomást tett. Ezután megszűnt az előzetes letartóztatása, miközben több, a bűnösségét tagadó társát továbbra is fogva tartották.
Az ügyészség 2005-ben emelt vádat. A Fővárosi Bíróság – a Fővárosi Törvényszék jogelődje – 2008. augusztus 28-án hirdette ki elsőfokú döntését, amelyben nyolc év börtönre és 230 millió forint vagyonelkobzásra ítélte sikkasztás miatt Kulcsár Attilát. Társai közül többen kaptak sokéves börtönbüntetést és több tíz millió, esetenként több száz millió forintos vagyonelkobzást. Felmentették ugyanakkor a bűnsegédként elkövetett sikkasztás vádja alól Rejtő E. Tibort, a K and H Bank egykori elnök-vezérigazgatóját.
A Fővárosi Ítélőtábla 2010 májusában megalapozatlanság, illetve súlyos eljárási hibák miatt hatályon kívül helyezte az elsőfokú döntést és új eljárásra utasított. A megismételt elsőfokú eljárás 2010 decemberében kezdődött meg a Fővárosi Bíróságon, az eredetileg 24 vádlott közül 18 ügyében. Időközben egy vádlott meghalt, egy másik esetében pedig az egészségi állapota miatt kellett felfüggeszteni az eljárást. Elhunyt továbbá egy szakértő, az ő pótlása további időveszteséget okozott, csakúgy mint a bírói tanács összetételének változása. A büntetőperben már tucatnyi különféle vádiratot tárgyal a bíróság, mintegy fél éve hűtlen kezelés és pénzmosás miatt nyújtott be két újabb vádiratot az ügyészség. Kulcsár 2003-tól hol előzetes letartóztatásban, hol házi őrizetben volt, majd lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt állt egészen 2011-ig, így esetében az adható kedvezmények figyelembevételével mintegy 4-5 év szabadságvesztés már letöltöttnek tekinthető. Így csak akkor kell börtönbe vonulnia, ha jogerősen ennél többet kap. A várhatóan októberben megszülető ítélet ellen azonban a vád, a védelem és a vádlottak is fellebbezhetnek.
A vádbeszédek várhatóan egy teljes napot vesznek igénybe, azután következhetnek a sértetti felszólalások, köztük a K and H Bank jogi képviselőjének nyilatkozata, majd a védőbeszédek, amelyek a jelenlegi ütemezés szerint az ítélkezési szünet után, szeptemberben érnek véget. Az elsőfokú ítéletet októberben hirdethetik ki.
A brókerbotrány 2003-ban pattant ki. A bűnüldöző hatóságok szerint az elsőrendű vádlott 1998 és 2003 között a K and H brókercégének dolgozójaként, rendkívül magas hozamokat ígérve, offshore cégeken keresztül, jogosulatlanul forgatta ügyfelek – magánszemélyek és egyes állami vállalatok – pénzét, összességében sok milliárd forintos kárt okozva.
Kulcsár – akit 2003 nyarán Bécsben fogtak el – az eljárás első éveiben a rendőrségen és a bíróságon nem tett érdemi nyilatkozatokat, csak a nyomozó ügyészségen, ahol viszont magára és másokra is terhelő vallomást tett. Ezután megszűnt az előzetes letartóztatása, miközben több, a bűnösségét tagadó társát továbbra is fogva tartották.
Az ügyészség 2005-ben emelt vádat. A Fővárosi Bíróság – a Fővárosi Törvényszék jogelődje – 2008. augusztus 28-án hirdette ki elsőfokú döntését, amelyben nyolc év börtönre és 230 millió forint vagyonelkobzásra ítélte sikkasztás miatt Kulcsár Attilát. Társai közül többen kaptak sokéves börtönbüntetést és több tíz millió, esetenként több száz millió forintos vagyonelkobzást. Felmentették ugyanakkor a bűnsegédként elkövetett sikkasztás vádja alól Rejtő E. Tibort, a K and H Bank egykori elnök-vezérigazgatóját.
A Fővárosi Ítélőtábla 2010 májusában megalapozatlanság, illetve súlyos eljárási hibák miatt hatályon kívül helyezte az elsőfokú döntést és új eljárásra utasított. A megismételt elsőfokú eljárás 2010 decemberében kezdődött meg a Fővárosi Bíróságon, az eredetileg 24 vádlott közül 18 ügyében. Időközben egy vádlott meghalt, egy másik esetében pedig az egészségi állapota miatt kellett felfüggeszteni az eljárást. Elhunyt továbbá egy szakértő, az ő pótlása további időveszteséget okozott, csakúgy mint a bírói tanács összetételének változása. A büntetőperben már tucatnyi különféle vádiratot tárgyal a bíróság, mintegy fél éve hűtlen kezelés és pénzmosás miatt nyújtott be két újabb vádiratot az ügyészség. Kulcsár 2003-tól hol előzetes letartóztatásban, hol házi őrizetben volt, majd lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt állt egészen 2011-ig, így esetében az adható kedvezmények figyelembevételével mintegy 4-5 év szabadságvesztés már letöltöttnek tekinthető. Így csak akkor kell börtönbe vonulnia, ha jogerősen ennél többet kap. A várhatóan októberben megszülető ítélet ellen azonban a vád, a védelem és a vádlottak is fellebbezhetnek.
Matemetika...
kondor írta:
Bizonyítható, hogy BÁRMIT is tesz a kormány, van egy maximuma a beszedhető adóknak.
Nem korrekt, de, hogy értsétek:
- ha 0 % az adókulcs -> 0 Ft a beszedett adó is, mert bármi 0-val szorozva, az csak 0...
- ha 100 % az adókulcs -> akkor is 0 Ft a beszedett adó is, mert ki dolgozik azért, hogy
az egészet elvegyék tőle
A 0 - 100 % között, - mint látható - van adóbevétel.
Az ilyen jellegű (folytonos) függvényeknek VAN maximuma az értelmezési tartományában.
Azt viszont nem bizonyította senki, hogy ez a maximum az SZJA 16 %-ánál
és az ÁFA 27 %-ánál lenne.
Könnyű lenne kipróbálni:
mindkettőt 0,5 %-kal csökkenteni kell. Amelyikből több bevétel származik jövőre,
azt tovább kell csökkenteni, amelyikből kevesebb jön be, azt emelni kell...
Nos, ezt a lehetséges maximumot (amely erősen függ az adózók hozzáállásától)
kell "kipréselni" a társadalomból - de utána CSAK EZT szabad elkölteni.
Ilyen egyszerű...
Van biblikus megközelítés is:
1/10 a királynak (az állam szerveinek fenntartására), és
1/9 az Istennek (szociális célokra, oktatás, kultúra, nyugdíj, betegápolás, politika költségekre)....
Hatékonyabb munkahelyek kellenek, nem több !
kondor írta:2006-ban is könyörögtem nekik.Muszáj több munkahely.
Összeszerelő munkával nem vagyunk versenyképesek.
Azok gazdagodnak, akik Örkény őrnagy urával ellentétben
(aki szerint az a fontos, hogy mozogjon a kéz és ne gondolkodjanak az emberek)
a fejüket többet használják, mint a kezüket....
Ez mindig így volt ... és így is lesz !
kondor- Hozzászólások száma : 1531
Igen az egészségügynek anyagilag jót tett volna.Mint ahogy jót is tett.Csak tudod most már meg akkor úgy voltam vele,hogy levonták azt tőlem már jó párszor.Mért nem szereztek több munkahelyet.2006-ban is könyörögtem nekik.Muszáj több munkahely.
Jóska.bá írta:kondor írta:
Az orvosoknak tetszett,nekem akkor kevésbé,betegeskedtem.Nem volt elég a gyógyszer még fizetni is kellett.Nem igazán tetszett.és nem kaptam jobb ellátást.
Mindegy rég volt.
Igazad lehet, de a törvény szerint összesen kb. 6000 Ft (20 EUR se) terhelte volna a betegeskedőt,
ha a háziorvosi és a kórházi ellátást is "elégszer" vette igénybe. Az ezen felüli költséget (igaz, utólag)
a jegyzőség megtérítette.
Viszont volt olyan néni - egy háziorvos mesélte - aki egy évben 84-szer (vasár és ünnepnapokat is számolva
MINDEN NEGYEDIK NAP) ott ült a rendelőben, várva egy kis beszélgetésre. Azért ez sem normális.
Másrészt, a Pártelnök mellett, vállt vállnak vetve kiálló Éger István maga mondta a népszavazás után, hogy
ezzel évi 25 mrdFt-ot vettek ki az egészségügyből - vagyis 10 év alatt pont annyit, amennyi most a TB
összes hiánya MA.
Más: úgy tűnik, hogy egy újabb rejtéllyel lettünk szegényebbek.
A Stonehenge megtévesztés !!!!
Megdöbbentő 1954-es fotók bizonyítják, hogy Stonehenge-t akkor építették újjá....
Stonehenge-képek (is) >>>>
Megdöbbentő 1954-es fotók bizonyítják, hogy Stonehenge-t akkor építették újjá....
Stonehenge-képek (is) >>>>
Igazad lehet, de....
kondor írta:Jóska.bá írta:DKW írta:
Tanuja voltam a vizitdíj automaták elképesztően szar működésének. kb minden harmadik tajkártya vagy bentragadt, vagy nem tudta olvasni a gép, vagy kiírta, hogy szoftverhiba. olyankor szétszedtük újraindítottuk naponta többször.
Az orvosoknak tetszett,nekem akkor kevésbé,betegeskedtem.Nem volt elég a gyógyszer még fizetni is kellett.Nem igazán tetszett.és nem kaptam jobb ellátást.
Mindegy rég volt.
Igazad lehet, de a törvény szerint összesen kb. 6000 Ft (20 EUR se) terhelte volna a betegeskedőt,
ha a háziorvosi és a kórházi ellátást is "elégszer" vette igénybe. Az ezen felüli költséget (igaz, utólag)
a jegyzőség megtérítette.
Viszont volt olyan néni - egy háziorvos mesélte - aki egy évben 84-szer (vasár és ünnepnapokat is számolva
MINDEN NEGYEDIK NAP) ott ült a rendelőben, várva egy kis beszélgetésre. Azért ez sem normális.
Másrészt, a Pártelnök mellett, vállt vállnak vetve kiálló Éger István maga mondta a népszavazás után, hogy
ezzel évi 25 mrdFt-ot vettek ki az egészségügyből - vagyis 10 év alatt pont annyit, amennyi most a TB
összes hiánya MA.
Jóska.bá írta:DKW írta:
Tanuja voltam a vizitdíj automaták elképesztően szar működésének. kb minden harmadik tajkártya vagy bentragadt, vagy nem tudta olvasni a gép, vagy kiírta, hogy szoftverhiba. olyankor szétszedtük újraindítottuk naponta többször.
Mindegy rég volt.
Nálunk működött - az egész rövid élettartama alatt....
DKW írta:Jóska.bá írta:Ja. és vizitdíj sincs.....DKW írta: Nincs is tandíj, csak költségtérítés.
...és persze gyógyszer sincs és vécépapír sincs a kórházakban....
...de tartozásuk pont annyi van, (250 mrdFt) amennyi a leszavaztatott
1 EUR-os vizitdíjból 10 év alatt bejött volna....
Hogy tudnak ilyen gerincesen élni?
Rumcájsz írta:
A nyugatnak annyi,már Orbán mikor meg mondta.Addig álljunk egy lábon!!!!!
El üszkösödik a lábunk .
Jóska.bá írta:Ja. és vizitdíj sincs.....DKW írta: Nincs is tandíj, csak költségtérítés.
...és persze gyógyszer sincs és vécépapír sincs a kórházakban....
...de tartozásuk pont annyi van, (250 mrdFt) amennyi a leszavaztatott
1 EUR-os vizitdíjból 10 év alatt bejött volna....
18 / 40 oldal • 1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 29 ... 40
Similar topics
» Megbeszéljük - Bolgár nélkül
18 / 40 oldal
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.