Megbeszéljük - Bolgár nélkül
+13
kondor
pincesor
westfall
Jóska.bá
Darus
Gejza
mavtelep
MátéBence
nobellla
Malamud az igazi
Böbe2
Julimama
paksitapsi
17 posters
17 / 40 oldal
17 / 40 oldal • 1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 28 ... 40
Re: Megbeszéljük - Bolgár nélkül
Böbe2 írta:Szia!Jóska.bá írta:Böbe2 írta:És használ a torna? Alakul a lábad? Mikortól dolgozhatsz?Darus írta:Na kérem,meg volt a torna is,vasárnap nem kell menni mert ők sem dolgoznak!
mindegy is:
Szia !
Nekem nem mindegy, mert faktoriális vagyok.
Amúgy úgy emlékszem, hogy a nagy balhé után, itt Malamudon kívül még nem nagyon köszönt senki.
Egy biztos, döntenem kell, mert ennyi helyen nem lesz időm fórumozni. Ma reggel Koncsita is meghívott.
Azt választom majd, amelyiken a legtöbb- hozzám közel álló- régi fórumozó lesz jelen.
Szia!
Most akkor ez az új Klubrádiós fórum?
pincesor- Hozzászólások száma : 39
Mégegyszer sziasztok!
Talán ez az új üzenet.
Talán ez az új üzenet.
Jóska.bá írta:Böbe2 írta:És használ a torna? Alakul a lábad? Mikortól dolgozhatsz?Darus írta:Na kérem,meg volt a torna is,vasárnap nem kell menni mert ők sem dolgoznak!
mindegy is:
Szia !
Jó reggelt!
Hogy kell új hozzászólást csinálni?
Szia!Jóska.bá írta:Böbe2 írta:És használ a torna? Alakul a lábad? Mikortól dolgozhatsz?Darus írta:Na kérem,meg volt a torna is,vasárnap nem kell menni mert ők sem dolgoznak!
mindegy is:
Szia !
Nekem nem mindegy, mert faktoriális vagyok.
Amúgy úgy emlékszem, hogy a nagy balhé után, itt Malamudon kívül még nem nagyon köszönt senki.
Egy biztos, döntenem kell, mert ennyi helyen nem lesz időm fórumozni. Ma reggel Koncsita is meghívott.
Azt választom majd, amelyiken a legtöbb- hozzám közel álló- régi fórumozó lesz jelen.
Böbe2- Hozzászólások száma : 70
Köszöntem már neked, vagy a fordítással voltam elfoglalva ?
Böbe2 írta:És használ a torna? Alakul a lábad? Mikortól dolgozhatsz?Darus írta:Na kérem,meg volt a torna is,vasárnap nem kell menni mert ők sem dolgoznak!
mindegy is:
Szia !
Csak nem templomba mennek - vadászat előtt ?
Darus írta:Na kérem,meg volt a torna is,vasárnap nem kell menni mert ők sem dolgoznak!
És használ a torna? Alakul a lábad? Mikortól dolgozhatsz?Darus írta:Na kérem,meg volt a torna is,vasárnap nem kell menni mert ők sem dolgoznak!
Na kérem,meg volt a torna is,vasárnap nem kell menni mert ők sem dolgoznak!
Darus- Hozzászólások száma : 221
Semmi gyanús....
paksitapsi írta:Kicsit körülnéztem. Kérlek, figyelj, mert veszélyszagot érzek a háttérben.
Most pedig:
Nagy a nyugalom - semmi gyanús....
"És éppen az a gyanús, ami nem gyanús !" - Virág Árpád elvtárs
Éberség és szerénység !
"Éberség és szerénység, Elvtársak !kondor írta:
Én éppen a szerénységet szeretem a legjobban önmagamban..." - Bástya Viktor elvtárs.
9 kulturális trauma - 9.
9. A filmek szinkronizálása - a (magyar) föld törvénye.
Kapcsolgatva a televíziós csatornák között megtalálod szinte minden külföldi showt vagy filmet magyarra keresztelve . A magyaroknak nem csinálnak feliratot. Ez , azt hiszem , a nyelv miatt is van; a magyarok nem vágják meg a fordításokat. Az összes árnyalatnak és különleges kifejezésnek a magyarban egyszerűen van értelmes fordítása.
Mégis, ez vicces, hogy lássam Arnold Schwarzeneggert a TV-ben és hallani a szinkronizált magyar hangalámondással, (pedig) az ő védjegye az osztrák akcentus, észrevehetően hiányzik . Magyar szinkronizálás és előadók már régóta hungarikum. Talán a leghíresebb terméke ez a magyar Flintstones. Magyar író és költő Romhányi József híres fordította az angol párbeszédet verses prózába tette. Minden epizód tele van okos szójátékkal .
Felejtsd el Fredet és Barneyt - Magyarországon ez Frédi és Béni .
vége...
Kapcsolgatva a televíziós csatornák között megtalálod szinte minden külföldi showt vagy filmet magyarra keresztelve . A magyaroknak nem csinálnak feliratot. Ez , azt hiszem , a nyelv miatt is van; a magyarok nem vágják meg a fordításokat. Az összes árnyalatnak és különleges kifejezésnek a magyarban egyszerűen van értelmes fordítása.
Mégis, ez vicces, hogy lássam Arnold Schwarzeneggert a TV-ben és hallani a szinkronizált magyar hangalámondással, (pedig) az ő védjegye az osztrák akcentus, észrevehetően hiányzik . Magyar szinkronizálás és előadók már régóta hungarikum. Talán a leghíresebb terméke ez a magyar Flintstones. Magyar író és költő Romhányi József híres fordította az angol párbeszédet verses prózába tette. Minden epizód tele van okos szójátékkal .
Felejtsd el Fredet és Barneyt - Magyarországon ez Frédi és Béni .
vége...
Éppenpótyógtem Jóskának tableten,mire belrtam leléptél.Pedig én is megyek ma kenyérért 11 körül.kondor írta:Itt vagyok!paksitapsi írta:Majd leszek még ma, és remélem, még ez a fórum is lesz.
Ha most itt lettél volna Kondor, akkor mondtam volna, hogy 11-kor hol igazolhatod magadat, mert a közeledbe megyek zöldség-gyümölcs beszerzésre. Na, majd legközelebb.
kondor- Hozzászólások száma : 1531
9 kulturális trauma - 8.
8. A Pálinka meg fog találni, és megpróbál megölni.
Ez a gyümölcs-brandy mindenütt ott van, szerte Magyarországon - egy összejövetel nem buli egy pár üveg pálinka nélkül. Mindjárt fel is ajánlják, könyörtelenül, az első és azt azt követő feleseket és megtagadni az elsőt többé-kevésbé sértés is.
Magyar nagymamák ( grandmas ) esküsznek a hatására:
Fáj a fejed ? Pálinka. Menstruációs fájdalmak ? Pálinka. Idegesség ? Pálinka.
Ez a gyümölcs-brandy mindenütt ott van, szerte Magyarországon - egy összejövetel nem buli egy pár üveg pálinka nélkül. Mindjárt fel is ajánlják, könyörtelenül, az első és azt azt követő feleseket és megtagadni az elsőt többé-kevésbé sértés is.
Magyar nagymamák ( grandmas ) esküsznek a hatására:
Fáj a fejed ? Pálinka. Menstruációs fájdalmak ? Pálinka. Idegesség ? Pálinka.
Itt vagyok!paksitapsi írta:Majd leszek még ma, és remélem, még ez a fórum is lesz.
Ha most itt lettél volna Kondor, akkor mondtam volna, hogy 11-kor hol igazolhatod magadat, mert a közeledbe megyek zöldség-gyümölcs beszerzésre. Na, majd legközelebb.
kondor írta:.Ha nem csipne bennünket,akkor nem járna ide.Baromi jól érzi magát nálunk.
Azzal kezdi: Magyar a felesége. A feleségét választotta, többi magyart kapta.
Jóreggelt!Jóska.bá írta:4. Nem minden WC egyforma.
Magyarországon - ne lepődj meg - ha a WC-csészében egy plusz felület helyezkedik el, ahol a szar debütál . Gondolom ezt azért tervezték úgy, hogy meg tudd vizsgálni a székletedet (egészségügyi mutató). Vagy talán a fal és csésze közötti távolság minimalizálására.
Mindenesetre nyugtalanító az, hogy amikor megfordulsz, a kis barátod éppen rád bámul vissza.
Én már kávéztam ,ezek a yenkik csak néznek ki a fejükbòl,és baromifurcsák vagyunk számukra.De zabálni szeretnek.
Nekika cigi furcsa nekünk meg a narko.Ha nem csipne bennünket,akkor nem járna ide.Baromi jól érzi magát nálunk.
9 kulturális trauma - 7.
7. A gyalogosok nem rendelkeznek előjogokkal .
Eltartott egy darabig, amíg megszoktam a tényt, hogy az autóvezetők többsége nem fog megállni Neked . Már több alkalommal majdnem elgázoltak. A sofőr balra kanyarodik, ahol te a gyalogátkelőn mennél át ( a séta jelre) és néha centiken múlik, hogy nem üt el - ez történt velem mostanában . Sok magyar gyorsan veze és agresszív , és kevés türelmet tanusít veled szembe. Nézd mindkét irányban, miközben haladsz át az úton, és (a nézelődést jobbra-balra) ismételd meg, ismételd meg, ismételd meg.
Eltartott egy darabig, amíg megszoktam a tényt, hogy az autóvezetők többsége nem fog megállni Neked . Már több alkalommal majdnem elgázoltak. A sofőr balra kanyarodik, ahol te a gyalogátkelőn mennél át ( a séta jelre) és néha centiken múlik, hogy nem üt el - ez történt velem mostanában . Sok magyar gyorsan veze és agresszív , és kevés türelmet tanusít veled szembe. Nézd mindkét irányban, miközben haladsz át az úton, és (a nézelődést jobbra-balra) ismételd meg, ismételd meg, ismételd meg.
Jóska.bá!
Kicsit körülnéztem. Kérlek, figyelj, mert veszélyszagot érzek a háttérben.
Most pedig:
Most pedig:
paksitapsi- Hozzászólások száma : 179
JÓ REGGELT!
Majd leszek még ma, és remélem, még ez a fórum is lesz.
paksitapsi- Hozzászólások száma : 179
[quote="Jóska.bá"]kezdem azt hinni, hogy ez az legjobb fórum, ha csak ezt az egyet támadták meg a trollék... .
"Szerénység Virág, szerénység!!!"
"Szerénység Virág, szerénység!!!"
9 kulturális trauma - 6.
6. Szokd a pesszimizmust, az őszinteséget és a magyar indulatot
Nem vagyok szakértője a magyar pszichének, viszont amit tudok, azt meg tudom osztani. Egészében véve, a történelem barátságtalan volt a magyar néppel: Inváziókból megszállásokba bukdácsoltak, megpróbálták elnyomni a magyar kultúrát. A mongolok, törökök, a Habsburgok, a németek és az oroszok. Ezek mind mély sebeket hagytak rajtuk. Talán ennek az eredménye, hogy a magyarok gyanakvóak, túl óvatosak és kritikusak.
Kaliforniában, ha az emberek azt kérdezik: "Hogy vagy?", a válasz általában "jó vagyok. Hogy vagy? " Magyarországon ez a kérdés gyakran vált ki bőséges panasz-áradatot. Nevezzük pesszimizmusnak vagy hívjuk realizmusnak, a magyarok kifejezetten és lényegre-törők. Ha valakinek is a legkisebb problémája van, ők tudatni fogják veled. Lehet, hogy ez durvának tűnik, de ez már csak így van. Ne vedd magadra - kedélyek tükröződése, decibelek emelkedése.
Szokj hozzá, bazd meg !.
("Get used to it, bazd meg !")
Nem vagyok szakértője a magyar pszichének, viszont amit tudok, azt meg tudom osztani. Egészében véve, a történelem barátságtalan volt a magyar néppel: Inváziókból megszállásokba bukdácsoltak, megpróbálták elnyomni a magyar kultúrát. A mongolok, törökök, a Habsburgok, a németek és az oroszok. Ezek mind mély sebeket hagytak rajtuk. Talán ennek az eredménye, hogy a magyarok gyanakvóak, túl óvatosak és kritikusak.
Kaliforniában, ha az emberek azt kérdezik: "Hogy vagy?", a válasz általában "jó vagyok. Hogy vagy? " Magyarországon ez a kérdés gyakran vált ki bőséges panasz-áradatot. Nevezzük pesszimizmusnak vagy hívjuk realizmusnak, a magyarok kifejezetten és lényegre-törők. Ha valakinek is a legkisebb problémája van, ők tudatni fogják veled. Lehet, hogy ez durvának tűnik, de ez már csak így van. Ne vedd magadra - kedélyek tükröződése, decibelek emelkedése.
Szokj hozzá, bazd meg !.
("Get used to it, bazd meg !")
Jó reggelt kívánok!
9 kulturális trauma - 5.
5. A magyar nyelv térdre kényszerít.
Bár már tíz éve járok Magyarországra rendszeresen, ennek ellenére a nyelvtudásom még mindig leginkább alapfokúnak mondható. Tudok rengeteg szót és kifejezést is alapszinten. Azonban, ha egy beszélgetés mélyebbre megy , én reménytelenül elveszek.
Bonyolult toldalékolási rendszerével és magánhangzó-harmóniájával a magyar szinte semmihez sem hasonlítható nyelv a világon. Tény, hogy az angolban több közös van oroszhoz és a szingalézhez (a Srí Lanka-i nyelven ) , mint ehhez a magyarhoz.
Bár már tíz éve járok Magyarországra rendszeresen, ennek ellenére a nyelvtudásom még mindig leginkább alapfokúnak mondható. Tudok rengeteg szót és kifejezést is alapszinten. Azonban, ha egy beszélgetés mélyebbre megy , én reménytelenül elveszek.
Bonyolult toldalékolási rendszerével és magánhangzó-harmóniájával a magyar szinte semmihez sem hasonlítható nyelv a világon. Tény, hogy az angolban több közös van oroszhoz és a szingalézhez (a Srí Lanka-i nyelven ) , mint ehhez a magyarhoz.
Csövi:)) Megyek főzni:))) remélem jól sikerül:)Jóska.bá írta:Írogatok itt mindent, közben a kávé ott vár és hűl......
nobellla- Hozzászólások száma : 33
17 / 40 oldal • 1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 28 ... 40
Similar topics
» Megbeszéljük - Bolgár nélkül
17 / 40 oldal
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.