Megbeszéljük - Bolgár nélkül
+13
kondor
pincesor
westfall
Jóska.bá
Darus
Gejza
mavtelep
MátéBence
nobellla
Malamud az igazi
Böbe2
Julimama
paksitapsi
17 posters
18 / 40 oldal
18 / 40 oldal • 1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 29 ... 40
Elfogyott a kávé....
Jóska.bá írta:4. Nem minden WC egyforma.
.... kis barátom ilyenkor szokott szólítani....
9 kulturális trauma - 4.
4. Nem minden WC egyforma.
Magyarországon - ne lepődj meg - ha a WC-csészében egy plusz felület helyezkedik el, ahol a szar debütál . Gondolom ezt azért tervezték úgy, hogy meg tudd vizsgálni a székletedet (egészségügyi mutató). Vagy talán a fal és csésze közötti távolság minimalizálására.
Mindenesetre nyugtalanító az, hogy amikor megfordulsz, a kis barátod éppen rád bámul vissza.
Magyarországon - ne lepődj meg - ha a WC-csészében egy plusz felület helyezkedik el, ahol a szar debütál . Gondolom ezt azért tervezték úgy, hogy meg tudd vizsgálni a székletedet (egészségügyi mutató). Vagy talán a fal és csésze közötti távolság minimalizálására.
Mindenesetre nyugtalanító az, hogy amikor megfordulsz, a kis barátod éppen rád bámul vissza.
A hozzászólást Jóska.bá összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2015-05-16, 07:37-kor.
Közben....
A Nagy Őőőőő arról beszél, hogy semmi másra nincs már szükségünk
(
- a szaktudás bolsevista trükk,
- már "a keményen dolgozó kisember" is a múlté,
)
mint arra, hogy mindenki sportoljon - az most a jövő....
...és a fiatalok Ifjú Gárdákba tömörítése.....
(
- a szaktudás bolsevista trükk,
- már "a keményen dolgozó kisember" is a múlté,
)
mint arra, hogy mindenki sportoljon - az most a jövő....
...és a fiatalok Ifjú Gárdákba tömörítése.....
9 kulturális trauma - 3.
3. Az étel itt mindenek fölött áll.
A magyarok komoly evők. Taco Bell-en, Carl Jr-on nőttem fel. Az élelem számomra mindig a gyors-étel volt. Magyarországon az élelem vallás. A kérdés mindig "Mi lesz AZ Ebéd?" (Mi az ebéd?). És az ebéd nem egyszerűen egy pár vacak szendvics.
A Vasárnapi Családi Ebéd itt Szent, és szinte mindig egy háromfogásos ügy: Valószínű, hogy van egy levest, talán húsleves (tiszta húsleves, csirke, pulyka és / vagy sertéshús zöldségekkel), vagy talán gyümölcsleves (hűtött gyümölcsleves tejszín, szegfűszeg és fahéj). Aztán egy főétel, mint a pörkölt (hús párolt hagymát, fokhagymát és a paprikát is), általában kíséri SAVANYÚSÁG (savanyúság, vagy savanyú káposzta), és jár hozzá nokedli (kis tojásos tészta-gombóc).
Ha a gazdaasszony az igazi vasárnapi ebédet tálalja, akkor a végén lesz desszert. Töltött édességek, mint Rétes, Bukta (lekvár töltött zsemle), Diós rácsos (egyfajta dió kávé-sütemény), és Dobos torta (piskóta csokoládé vajkrém tetején karamell).
A magyarok komoly evők. Taco Bell-en, Carl Jr-on nőttem fel. Az élelem számomra mindig a gyors-étel volt. Magyarországon az élelem vallás. A kérdés mindig "Mi lesz AZ Ebéd?" (Mi az ebéd?). És az ebéd nem egyszerűen egy pár vacak szendvics.
A Vasárnapi Családi Ebéd itt Szent, és szinte mindig egy háromfogásos ügy: Valószínű, hogy van egy levest, talán húsleves (tiszta húsleves, csirke, pulyka és / vagy sertéshús zöldségekkel), vagy talán gyümölcsleves (hűtött gyümölcsleves tejszín, szegfűszeg és fahéj). Aztán egy főétel, mint a pörkölt (hús párolt hagymát, fokhagymát és a paprikát is), általában kíséri SAVANYÚSÁG (savanyúság, vagy savanyú káposzta), és jár hozzá nokedli (kis tojásos tészta-gombóc).
Ha a gazdaasszony az igazi vasárnapi ebédet tálalja, akkor a végén lesz desszert. Töltött édességek, mint Rétes, Bukta (lekvár töltött zsemle), Diós rácsos (egyfajta dió kávé-sütemény), és Dobos torta (piskóta csokoládé vajkrém tetején karamell).
A hozzászólást Jóska.bá összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2015-05-16, 07:09-kor.
Ha most a gyógytornásznő az eseted....
Darus írta:Nem oda a szomszédasszonyhoz járok,most a kórházba megyek!Jóska.bá írta:.Darus írta:Szép jó reggelt!
Én már fent vagyok,mert megyek tornára..
9 kulturális trauma - 2.
2. Úgy tűnik, itt mindenki dohányzik.
Statisztikailag a magyarok 30 százaléka rabja a dohányzásnak. Nekem ezt nehéz volt elhinni.) Soha nem felejtem el a napot, amikor a feleségemre vártam az autóban ülve, amíg ő vásárolt. Egyik ember a másik után ment el (mellettem), füstös lebegőt hagyva maguk után. Kétszer is láttam cigaretta nélküli embert, de hamarosan ők is rágyújtottak.
Egy másik alkalommal egy fogászati beavatkozás közepén voltam, amikor a fogorvosnak megcsörrent a telefonja. Azt felvette ... aztán rágyújtott és füstölt ki az ablakon. Panaszra mindazonáltal nem volt okom, a tömés mindössze 20 dollár volt, és a fogorvos kiváló munkát végzett.
Statisztikailag a magyarok 30 százaléka rabja a dohányzásnak. Nekem ezt nehéz volt elhinni.) Soha nem felejtem el a napot, amikor a feleségemre vártam az autóban ülve, amíg ő vásárolt. Egyik ember a másik után ment el (mellettem), füstös lebegőt hagyva maguk után. Kétszer is láttam cigaretta nélküli embert, de hamarosan ők is rágyújtottak.
Egy másik alkalommal egy fogászati beavatkozás közepén voltam, amikor a fogorvosnak megcsörrent a telefonja. Azt felvette ... aztán rágyújtott és füstölt ki az ablakon. Panaszra mindazonáltal nem volt okom, a tömés mindössze 20 dollár volt, és a fogorvos kiváló munkát végzett.
Re: Megbeszéljük - Bolgár nélkül
Nem oda a szomszédasszonyhoz járok,most a kórházba megyek!Jóska.bá írta:.Darus írta:Szép jó reggelt!
Darus- Hozzászólások száma : 221
És most valami más (by Monty Pithon)
9 kulturális trauma, ami egy amerikait ér Magyarországon
BY COLM FITZGERALD MAY 11, 2015
http://matadornetwork.com/abroad/9-culture-shocks-americans-will-hungary/
Csak röviden - mert mi, vele ellentétben - mi tudjuk miről van szó)
Magyar feleségem okán számos alkalommal látogattam Magyarországra. Ez egy gyökeresen más világ - Dél-Kaliforniához képest - ahol felnőttem.....
1. Részt vettem életem első Disznóvágásán.
Kora reggel - Szeptemberben. Apósom és barátja Zoli éppen disznót vágtak. Úgy éreztem, hányni fogok. A vér fröcsög, folyik az összetört betonon. Zoli az odasettenkedő kutyákat zavarja.
Életem első disznóvágása volt. Hajnaltól napestig az egész család a disznó lemészárlásán és feldolgozásán munkálkodott. A férfiak bontottak és fűrészelteek. A nők összeraknak... Én egy nagy edényben kevergettem a bugyogó belsőségeket. A sertés feje alkalmanként fellebegett a felszínre. Együtt csináltuk és csináltuk a kolbászt (paprikában gazdag kolbász) és a hurkát (belső szervek és rizs)
Ez szörnyű volt, de ez a valóság , ahogy a hús (a tányérra) kerül.....
BY COLM FITZGERALD MAY 11, 2015
http://matadornetwork.com/abroad/9-culture-shocks-americans-will-hungary/
Csak röviden - mert mi, vele ellentétben - mi tudjuk miről van szó)
Magyar feleségem okán számos alkalommal látogattam Magyarországra. Ez egy gyökeresen más világ - Dél-Kaliforniához képest - ahol felnőttem.....
1. Részt vettem életem első Disznóvágásán.
Kora reggel - Szeptemberben. Apósom és barátja Zoli éppen disznót vágtak. Úgy éreztem, hányni fogok. A vér fröcsög, folyik az összetört betonon. Zoli az odasettenkedő kutyákat zavarja.
Életem első disznóvágása volt. Hajnaltól napestig az egész család a disznó lemészárlásán és feldolgozásán munkálkodott. A férfiak bontottak és fűrészelteek. A nők összeraknak... Én egy nagy edényben kevergettem a bugyogó belsőségeket. A sertés feje alkalmanként fellebegett a felszínre. Együtt csináltuk és csináltuk a kolbászt (paprikában gazdag kolbász) és a hurkát (belső szervek és rizs)
Ez szörnyű volt, de ez a valóság , ahogy a hús (a tányérra) kerül.....
Megy ez szépen tabletról is..
Szép jó reggelt!
.
Az sohasem biztos.
Ügyesek, okosak ezek a kollégiumi szobatársak, ha rombolásról, eltulajdonításról van szó....
Rég volt már, hogy "ne mi nyerjük a legtöbbet...."
Most már mindent akarnak... különösen az egyikük....
Ügyesek, okosak ezek a kollégiumi szobatársak, ha rombolásról, eltulajdonításról van szó....
Rég volt már, hogy "ne mi nyerjük a legtöbbet...."
Most már mindent akarnak... különösen az egyikük....
Koncsita írta:
Mondjuk nem a te fórumodat verték szét tegnap.Nem árt résen lenni.,
Az enyémet nem is fogják.
....és Bálint gazda is......
Hat öra.
A Nap már régen felkelt.
A Nép mikor fog végre ? ...... Legalábbis felébredni.....
Jóóóóóó reggelt, Jóóóóóó reggelit !
A Nap már régen felkelt.
A Nép mikor fog végre ? ...... Legalábbis felébredni.....
Jóóóóóó reggelt, Jóóóóóó reggelit !
Gejza írta:Holnap piac!Jóska.bá írta:...és lehet, hogy keményebb, mint a mai....
Mondjuk nem a te fórumodat verték szét tegnap.Nem árt résen lenni.,
Az enyémet nem is fogják.
Vendég- Vendég
Holnap piac!Jóska.bá írta:...és lehet, hogy keményebb, mint a mai....
Gejza- Hozzászólások száma : 1136
Jóska.bá írta:kondor írta:Nézd baromira beindult tegnap előtt meg tegnap de. a fórum pörgött rendesen.56 oldal,és sok tag belépés.érthető hogy piszkálta a csőrüket.
és újra 37 oldalon, 545 bejegyzésnél tartunk, majdnem 3500 megtekintéssel.....
Bizony ám!Majd kiforrja magát.
kondor- Hozzászólások száma : 1531
.
kondor írta:Nézd baromira beindult tegnap előtt meg tegnap de. a fórum pörgött rendesen.56 oldal,és sok tag belépés.érthető hogy piszkálta a csőrüket.
és újra 37 oldalon, 545 bejegyzésnél tartunk, majdnem 3500 megtekintéssel.....
Nézd baromira beindult tegnap előtt meg tegnap de. a fórum pörgött rendesen.56 oldal,és sok tag belépés.érthető hogy piszkálta a csőrüket.
kondor- Hozzászólások száma : 1531
Tulajdonképpen....
kezdem azt hinni, hogy ez az legjobb fórum, ha csak ezt az egyet támadták meg a trollék... .
kondor írta:Koncsita írta:nagyon jó, hogy van sok lehetőség.
virágozzék száz virág.
(így aprózódnak el az erőforrások a balf@sz baloldalban - és nyer az összefogás a jobb oldalon... )
Nem éppen. Ha csak magatokban értekeztek itt, azzal egy szavazóval sem lesz több a baloldalon.
Mondjuk nem a te fórumodat verték szét tegnap.Nem árt résen lenni.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.Gejza írta:Engem se engedsz tovább az előszobánál?
Gejza- Hozzászólások száma : 1136
18 / 40 oldal • 1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 29 ... 40
Similar topics
» Megbeszéljük - Bolgár nélkül
18 / 40 oldal
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.